Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ - Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200   –   ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46
                         Αριθμ. Πρωτοκ.  2913                                                 ΘΗΒΑ.  22/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

Μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ σε  150.000 συνταξιούχους η κυβέρνηση φέρνει  νέα περικοπή στις επικουρικές συντάξεις. Σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου μειώνονται δραστικά οι νέες καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις και ταυτόχρονα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω η επικουρική σύνταξη εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 € μικτά.





Οι περικοπές του ΕΚΑΣ αφορούσαν τους χαμηλοσυνταξιούχους, που κατά την κυβέρνηση δε θίγονται, και οι περικοπές στις επικουρικές αυτούς, που λόγω των πολλών ετών ασφάλισης, έχουν λίγο μεγαλύτερη σύνταξη. Ο προφανής στόχος είναι να συνεχιστεί η προοπτική της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η ενσωμάτωση της επικουρικής στην κύρια και η συμπίεση όλων των συντάξεων προς τα κάτω.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας προς το χειρότερο το καταστροφικό έργο των προηγούμενων πέταξε στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις της για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, τη σταδιακή κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να μάθει ή να ξαναθυμηθεί ότι για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα κύριας και επικουρικής σύνταξης έχουν συνεισφέρει και έχουν εισπραχθεί εισφορές από εκατομμύρια εργαζόμενους από γενιές και γενιές και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το παραγνωρίζει και να πειραματίζεται κόβοντας συντάξεις και καταργώντας ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΕΚ Θήβας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αντισταθεί σ’ αυτές τις επιλογές και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό και αντιασφαλιστικό κατήφορο και να σεβαστεί το μόχθο και τη συλλογική αποταμίευση όλων των προηγούμενων γενεών.

Καμία μείωση των συντάξεων ---- Επαναφορά όλων των απωλειών
Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση 


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους