Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Θα δηλώνονται... τα πάντα...

  • Μόνο ηλεκτρονικά θα γίνεται από την 1η Οκτωβρίου η συμπλήρωση του νέου «Πόθεν Έσχες», με χιλιάδες φορολογούμενους (βουλευτές, ιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν χρήματα που διατηρούν εκτός τραπεζικού συστήματος και τα οποία βρίσκονται σε θυρίδες, συρτάρια γραφείου και στρώματα κρεβατιών -με την προϋπόθεση όμως ότι το σύνολο του ποσού ξεπερνά τα 15.000 ευρώ.
Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι... 





η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» θεωρείται μια πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο...
Με στόχο τη...«λιγότερη γραφειοκρατία» και τον «αποτελεσματικότερο έλεγχο» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης γνωστοποίησαν με κοινή τους απόφαση πώς «με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης δηλώνονται τα φυλασσόμενα εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων και ιδίως μετρητά, τιμαλφή, πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι, όταν το μεν συνολικό ποσό των μετρητών υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ, η δε συνολική αξία των λοιπών υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Τα προαναφερόμενα ποσά αφορούν αθροιστικά υπόχρεο, σύζυγο και ανήλικα τέκνα».

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των φετινών δηλώσεων «πόθεν έσχες» προσδιορίστηκε με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε στη Βουλή, από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί και οι υπόχρεοι μπορούν να λάβουν ήδη μια πρώτη… γεύση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pothen.gr.

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» θεωρείται μια πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που έχει εξαγγείλει πολλάκις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και το οποίο αναμένεται να μπει στην καθημερινότητα περισσότερων από 8 εκατ. φορολογουμένων από το 2017.



Aπο: greece-salonika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους