Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο σεξ είναι αρκετό; Η σωστή... δόση, ανάλογα με την ηλικία

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ;
Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Μια ερώτηση που όλοι κάνουν στον εαυτό τους, σπανίως φωναχτά. «Πόσο σεξ θεωρείται αρκετό;», «Πόσο σεξ θεωρείται φυσιολογικό;». 

Μια ερώτηση καθόλου απλή, αφού μπορεί ακόμη... 





και να πανικοβάλλει. Αυτοί που ανησυχούν ότι δεν κάνουν αρκετό σεξ είναι εξίσου πολλοί με εκείνους που ανησυχούν ότι κάνουν υπερβολικά πολύ σεξ. Και μάλιστα και οι δυο (αυτοί που αναρωτιούνται) μπορεί να κάνουν ακριβώς το ίδιο σεξ. Δύο φορές την εβδομάδα για παράδειγμα. Και ο ένας να καταλήγει να νιώθει βαθιά απογοήτευση καθώς θα ήθελε να κάνει σεξ κάθε μέρα και ο άλλος, που θα επιθυμούσε να κάνει το πολύ μια φορά το μήνα σεξ, να αγανακτεί από την πίεση. 

Πόσο σεξ κάνουν νέοι, 30άρηδες, μεσήλικες; 

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Kinsey:
Οι νέοι 18 με 29 ετών κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 112 φορές το χρόνο 
Οι λίγο μεγαλύτεροι, 30 με 39 ετών, κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 86 φορές το χρόνο 
Και οι αμέσως μεγαλύτεροι, 40 με 49 ετών κάνουν σεξ 69 φορές το χρόνο. 

Με τους παντρεμένους τι γίνεται; 
Το 13% των παντρεμένων κάνουν σεξ μερικές φορές το χρόνο 
Το 45% κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα 
Το 34% κάνουν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα 
Το 7% κάνουν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. 


Η Lissa Rankin, ψυχολόγος τονίζει ότι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για το πόσο σεξ μπορεί να θέλει μια γυναίκα σε μια δεδομένη στιγμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Το τι συμβαίνει στη δουλειά της, τα παιδιά, την κούραση, κάποια ασθένεια, τα οικογενειακά προβλήματα. 

Μάλιστα παραθέτει και τις ιστορίες δύο ασθενών της, της Σοφία και της Μόνικα. 

Η Σοφία με το που απέκτησε το πρώτο της μωράκι δήλωνε ότι ειλικρινά δεν την νοιάζει καθόλου αν θα ξανακάνει ποτέ στη ζωή της σεξ. Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο πολλοί: Ο θηλασμός, η επιλόχειος κατάθλιψη, η φαρμακευτική αγωγή που πήρε μετά τον τοκετό. Αλλά και σήμερα, επτά χρόνια μετά, τα πράγματα για την Σοφία δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολύ. Οσον αφορά το σεξ. Γιατί τα υπόλοιπα: Η κόρη της έχει μεγαλώσει και κοιμάται όλη νύχτα, η κατάθλιψη έχει περάσει, έχει περάσει η επίδραση των φαρμάκων. Η Σοφία ωστόσο εξακολουθεί να απέχει από το σεξ. 

Η Μόνικα πάλι παντρεύτηκε τον νεανικό της έρωτα, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν μαζί από το Λύκειο. Στην αρχή έκαναν σεξ συχνά, ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων η σεξουαλική τους δραστηριότητα έπεσε μέχρι που κατέληξαν να κάνουν μόνο μερικές φορές το χρόνο. 

Η Μόνικα ήθελε περισσότερο σεξ και για αυτό προσπαθούσε να... αποπλανήσει τον σύζυγό της. Αλλά μάταια. Αποτέλεσμα αυτού να χάσει τον αυτοσεβασμό της και η λίμπιντό της να πέσει. Αναγκάστηκε να ρωτήσει τον άνδρα της αν είναι γκέι. Το αρνήθηκε, λέγοντάς της πως τον ελκύουν οι γυναίκες αλλά όχι πια εκείνη. 

Η Μόνικα κατέληξε στον ψυχολόγο ρωτώντας τον αν ήταν φυσιολογικό ότι ήθελε σεξ κάθε μέρα. Ανησυχούσε ότι ήταν εξαρτημένη από το σεξ ή κάτι άλλο δεν πήγαινε καλά και δεν καλυπτόταν από τον σύζυγό της. Τέσσερα χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, απλά παίρνει διαζύγιο. 

Η γιατρός μετά και τις περιπτώσεις των δύο κοριτσιών έκανε μια έρευνα και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: 
Για να αισθάνεται κάποιος απόλυτα ευτυχισμένος χρειάζεται σεξ 3 με 5 φορές την εβδομάδα 
Για να αισθάνεται κάποιος ικανοποιημένος χρειάζεται σεξ μια φορά την εβδομάδα 
Το μίνιμουμ σεξ που χρειάζεσαι: Μια φορά το μήνα.

Aλλά τελικά πόσο σεξ είναι αρκετό; 

Η ειδικός λέει ότι ότι τόσο ώστε να νιώθετε χαρούμενοι και εσείς και ο σύντροφός σας. Αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος θα πρέπει να το συζητήσετε. Και μάλιστα αμέσως γιατί αυτή η δυσαρέσκεια μπορεί να βάλει... φωτιά στο γάμο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους