Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ 
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Αρ.Πρωτ. -103- ΛΑΡΥΜΝΑ 27/ 10/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00
ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΛΙΟΝ
«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε την σχεδόν καθολική συμμετοχή των μελών μας στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το συνδικάτο μας με κεντρικό σύνθημα «να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών». 





Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα της 4ωρης στάσης που είχε προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και συμμετείχαμε με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Χαιρετίζουμε την παρουσία συνδικαλιστών από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και την από κοινού πρωτοβουλία που πήραμε κατά την ώρα της συγκέντρωσης να αιτηθούμε συνάντηση, η οποία και έγινε, μεταξύ της Διεύθυνσης , Σωματείων και Επιτροπής Αγώνα των ιδίων των συναδέλφων από τις εργολαβίες.
Θεωρούμε πως ο αγώνας για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών , αν εκφραστεί και διεκδικηθεί μαζικά , οργανωμένα και με συντονισμό , θα είναι νικηφόρος .
Από αυτή την άποψη και για να είναι ο αγώνας αυτός νικηφόρος για τους εργάτες θα πρέπει:
  1. Να κλιμακωθεί
  2. Να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση αυτών πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι οι συνάδελφοι που έχουν άμεσο συμφέρον από αυτό το δίκαιο αίτημα. Γι΄ αυτό καλούμε να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες (Συντήρηση , Χημείο , Καθαρίστριες , Καθαρισμοί , Φύλακες λιμάνι).
  3. Να εκφράζεται η αλληλεγγύη του μόνιμου προσωπικού , όχι μόνο με συμμετοχή στην απεργία , αλλά και με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις , στις λήψεις αποφάσεων. Αυτό είναι στην πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Είμαστε σίγουροι πως δεν έχουν ξεχάσει οι συν/λφοι στο μόνιμο προσωπικό πώς είναι η εργασιακή σχέση γαλέρας των εργολαβιών από την οποία έχουν περάσει.
  4. Να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ Σωματείων γιατί αυτό είναι που θα φέρει την καλύτερη αποτελεσματικότητα όλων των παραπάνω.


Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,

Με βάση τα παραπάνω , συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδικάτου μας σήμερα 27/10/2016. Ενώ εκτιμήσαμε την έναρξη των κινητοποιήσεων για την κατάργηση των εργολαβιών ως καλή για αρχή , αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ στα πλαίσια της Οργανωμένης Κλιμάκωσης του Αγώνα , να προκηρύξουμε Γενική Συνέλευση για την ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2016 και ώρα 14:00 στην αίθουσα του κινηματογράφου με θέμα : «Αποφάσεις κινητοποιήσεων για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».

Η συμμετοχή των ιδίων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στη Γ.Σ. και στην υλοποίηση των αποφάσεων , καθώς και ο συντονισμός με το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα , θα είναι αυτό που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 03/11/2016


                              Για το Δ.Σ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                 ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους