Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Δ.Α.Σ - Τώρα να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Φθ/δας αποφάσισε να συγκαλέσει Γ.Σ. αντιπροσώπων (δηλαδή Συνέδριο) την Κυριακή 6 Νοέμβρη με θέμα την «λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου» .
Την στιγμή  που η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις επιθυμίες του κεφαλαίου, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που βάδιζαν και οι προηγούμενοι όποιο όνομα και να είχαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή όλοι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων. Που τάχα «τσακώνονται» ,για δευτερεύοντα όμως  ζητήματα, θέλοντας να κρύψουν την στρατηγική τους ταύτιση, που είναι ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.






Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις σε καλούμε σε  ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ γιατί δεν   πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο αν δεν μας βρουν απέναντι τους. Θα αποτελούν παρελθόν οι όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων , αφού συζητάνε για τις ομαδικές απολύσεις τις ΣΣΕ  τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

Πριν  λίγες μέρες πάνω από 500 σωματεία , ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συζήτησαν και αποφάσισαν να καταθέσουν σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ στη βουλή όπως και έγινε. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ το κατέθεσαν και στο ΕΚ Φθ/δας. Δεν το συζήτησαν καν όπως έκαναν και στην ΓΣΕΕ οι παρατάξεις τους  ή το καταψήφισαν πχ στο Σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Τώρα να  οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και να παρθούν αποφάσεις από τα συνδικάτα για 24ωρη πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη για να δοθεί απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου – ΕΕ - κυβέρνησης
Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αρέσκεται σε  ζητήματα τακτικής για να μην τις  αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚ. Είναι όμως οι  ενέργειες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που είχαν αποτέλεσμα σε β' βαθμό να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 841.526 ευρώ μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ για τη συμμετοχή του ΕΚ σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης, την περίοδο 2008 – 2009. Σεμινάρια για τα οποία έχουν  αποκαλυφθεί  σωρεία παρανομιών και παρατυπιών, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να δεσμευτούν οι λογαριασμοί του ΕΚ. Δηλαδή χρήματα των εργαζομένων. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εργατικό Κέντρο, που κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό.  Αυτά είναι συνέπεια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων και φυσικά για την παραπλάνηση των εργαζομένων, όσον αφορά τον χαρακτήρα της Ε.E.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ είχαν  καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την διοργάνωση των σεμιναρίων και μάλιστα έχουν  αποχωρήσει και από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ γι αυτό τον λόγο.



·Το Ε.Κ δεν είχε καμιά δουλειά με αυτά, που ήσαν χρήσιμα μόνο για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια των πλειοψηφιών που τα ήλεγχαν. Δεν τους χρειαζόταν ειδικά σχήματα για υλοποίηση προγραμμάτων και συνεργασία με ιδιώτες.  Σεμινάρια που τα βλέπει ως ‘λύση’ και ο νέος εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός  των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που και σε αυτό τον τομέα βαδίζει πιστά στα βήματα της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
·Χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα (με σωματεία σφραγίδες) που βόλευαν  την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ και τις κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια αυτές οι δυνάμεις στήριζαν. Βάζοντας πλάτη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της  εργοδοσίας για το ‘καλό’ πάντα των εργαζομένων.
·Η ανάδειξη τέτοιων προβλημάτων χωρίς ταξικό περιεχόμενο διευκολύνει την κυβέρνηση να αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο και να δυσκολέψει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα τότε, βοηθάνε και την κυβέρνηση σήμερα να παρέμβει στο συνδικαλιστικό κίνημα ως πρόσχημα για την εξυγίανσή του.
·Δικαστής για μας είναι η συνείδηση των εργαζομένων. Δεν περιμέναμε, ούτε περιμένουμε τα δικαστήρια, που στην πλειονότητα των αποφάσεων είναι απέναντι μας, γιατί έχουν ταξικό χαρακτήρα   να  εγγυηθούν τα συμφέροντα μας (πρόσφατη είναι η παρέμβαση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας). Μόνη εγγύηση είναι το δίκιο του αγώνα και των αιτημάτων μας που εξασφαλίζει η οργάνωση, η μαζική συμμετοχή και  ο ταξικός προσανατολισμός του εργατικού  συνδικαλιστικού κινήματος

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σε αυτές τις συνθήκες, που είναι απόλυτα αναγκαία ο συντονισμός και η αγωνιστική δράση των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την εξασφάλιση μιας άλλης προοπτικής για τον λαό και τον τόπο, όπου πάνω από όλα θα είναι οι ανάγκες και η ευημερία των εργαζομένων.
Αναγκαία προϋπόθεση να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο εργατικό κίνημα. Οι εργατοπατέρες και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, που πιστεύει στην συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, που –τάχα -  θα εξασφαλίσουν  κάποια ψίχουλα για τον λαό, να αποτελέσει παρελθόν. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κινηθήκαμε επιδιώκοντας την αναζωογόνηση της λειτουργίας των σωματείων και των δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση και τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό. Σταθερά και ασυμβίβαστα.

 Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων που έχει συγκληθεί  για την Κυριακή 6 Νοέμβρη, δεν νομιμοποιείται να πάρει απόφαση για το μέλλον του εργατικού κέντρου. Δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση. Καλούμε τους αντιπροσώπους να μην πέσουν στην ‘παγίδα’ της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και τους απαλλάξουν  από τις ευθύνες για την κατάντια του ΕΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας.


Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού,  τα σωματεία- μέλη του Εργατικού κέντρου Φθ/δας, να  αντιδράσουν γιατί είναι δική τους υπόθεση. Να συγκληθούν  ΓΣ να ενημερωθούν και να πάρουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Δεν θα μείνει στους 4 τοίχους  η εκφυλιστική κατάσταση που έχει οδηγηθεί το ΕΚ για να μην αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους. Να γίνει  υπόθεση στα χέρια τους και να γυρίσουν τις πλάτες  σε αυτούς που έπαιξαν  με τα δικά τους χρήματα για να στραφούν τελικά αυτές οι επιλογές εναντίον τους. Να γίνει δική τους υπόθεση η κύρηξη και προετοιμασία   απεργίας στις 24 Νοέμβρη.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους