Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Εμείς σαν εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση στην εταιρίαΣτο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 


ΔΑΚΕ -  ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Λάρυμνα: 24-01-2017
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   Σαν παράταξη οφείλουμε όπως πάντα να σας
ενημερώσουμε. Αυτό το διάστημα έχουμε μεγάλη ανησυχία για το μέλλον μας, αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα για την εταιρία.
  Μέρα με τη μέρα , η εταιρία παραπαίει .

  Η παραγωγή αντί να ανέβει , έχει πέσει κατακόρυφα και το μόνο που βασιλεύει είναι η αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης , αλλά και της Διοίκησης. Το μπαράζ των ζημιών είναι μεγάλο , χωρίς κανένας να ανησυχεί.

  Η Διοίκηση και η Τοπική Διεύθυνση πρέπει να δώσουν λόγο στους εργαζόμενους για το χάσιμο της παραγωγής. Το μάρμαρο δεν θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

ΡΩΤΑΜΕ:
  Οι αλλαγές που έκανε η Διοίκηση στα Μεταλλεία πού απέδωσαν μέχρι τώρα;
Ποια είναι τα αποθέματα των Μεταλλευμάτων που έχουμε;
  Γιατί συζητούν για αγορά Μεταλλευμάτων από Αλβανία και Τουρκία ; Αυτοί δεν είναι που χλεύαζαν τους προηγούμενους για την τακτική τους αυτή;
 Αυτοί γιατί άφησαν τα Μεταλλεία στο έλεος του Κυρίου . Τι τρέχει; Όλα αυτά οδηγούν την εταιρία στο κλείσιμο.
 Πού είναι ο προγραμματισμός παραγωγής;
 Τι στόχους έχουν σαν εταιρία;
 Γιατί υπάρχει αυτός ο αποσυντονισμός;
 Γιατί δεν αποδίδει ευθύνες η Διοίκηση;
 Πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο με αυτή την τακτική;
 Όλοι πανηγυρίζουν για τη ΔΕΗ και την συμφωνία. Αναρωτιούνται πώς θα πληρώσουν τη ΔΕΗ με 26 t Ni το 24ωρο;

 Θα πρέπει η εταιρία στα δύσκολα να είναι θωρακισμένη . Δυστυχώς όμως είναι τόσο διάτρητη που το μέλλον της είναι σκοτεινό και αβέβαιο.

 Σαν εργαζόμενοι ζητάμε εξηγήσεις. Η Διοίκηση πρέπει πάντα να ενημερώνει τους εργαζόμενους. Τα ζητήματα που υπάρχουν είναι πολλά .

·        Το μεγαλύτερο ζήτημα και το πιο κομβικό , είναι ότι 26 Ιανουαρίου στις Βρυξέλες δικάζεται το θέμα των Κρατικών Ενισχύσεων. Πόσο έτοιμοι ήμαστε σαν εταιρία να  αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα και τι θα γίνει στην πορεία αν αυτό χαθεί ;
·        Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η ρευστότητα της εταιρίας. Πόσο αντέχουμε οικονομικά ; Οι τιμές Νι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. Φαίνεται ότι το σχέδιό τους προχωράει κανονικά.

      
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

       Εμείς σαν εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση στην εταιρία .
       Το θέμα των Κρατικών Ενισχύσεων είναι προπομπός για την πώληση της εταιρίας.
   Το ίδιο έγινε και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ . Χαρίστηκαν οι Κρατικές Ενισχύσεις και πουλήθηκε με το ποσό των 44 εκ. ευρώ.
                
  Η εταιρία μας δένεται από παντού. Απειλείται από όλους και η πολιτική ηγεσία μένει αμέτοχη. Ίσως βολεύεται με τον τρόπο αυτό , γιατί θα την σπρώξει πιο εύκολα στην ιδιωτικοποίηση.

 Δεν είναι  τυχαίο  στην παρούσα στιγμή η μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ , όπως και το business plan της εταιρίας , για την μείωση του κόστους με περικοπές 16 εκ. ευρώ στην τριετία που έρχεται.

  Πρέπει να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι έτοιμοι.
  Είναι η πιο δύσκολη στιγμή για την εταιρία και για εμάς.
  Αυτά πρέπει να καταλάβει η Διοίκηση της εταιρίας , να προβληματιστεί , να τεντώσει τα αυτιά αυτών που διοικούν , αυτών που δεν προβληματίζονται για τις ζημιές που γίνονται , για το χάσιμο της παραγωγής , για την ασυδοσία που υπάρχει στην εταιρία , γιατί με τον τρόπο αυτό που επικρατεί σήμερα , όχι το κόστος δεν θα μαζέψουν , αλλά θα πάμε από το κακό στο χειρότερο.

    Κύριοι της Διοίκησης,

  Οι μέρες  που βιώνουμε είναι ιστορικές.
  Πρέπει να αναλογιστείτε τις ευθύνες που έχετε .
  Η εταιρία μας είναι η πιο ιστορική εταιρία και πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την βιωσιμότητά της , αλλά και τη διασφάλιση του μεροκάματου όλων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ – ΔΑΚΕ -  ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους