Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/1/2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πρίν περίπου 3 μήνες (03/11/2016) είχαμε γράψει και προβλέψει σε ανακοίνωση μας την σημερινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Μεταλλεία Ευβοίας και γενικά η Λαρκο…. Εάν ρίξετε μια ματιά στην πλατεία των Πολιτικών θα δείτε ότι ζήτημα είναι να υπάρχουν 20.000 τόνοι μεταλλεύματος, για ποιότητα …. δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε…..
Τότε λοιπόν οι συνάδελφοι της ΑΣΚΕΛ γράψανε ότι κάνουμε πολιτική προπαγάνδα... 





σπέρνουμε τρόμο και πανικό στους εργαζόμενους ότι θα ξεμείνουμε από μετάλλευμα , ότι η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία για να χιονίζει πολύ , ότι πάμε καλά παραγωγικά μιας και τότε η πλατεία είχε 175.000 τόνους μετ/τος και ότι την Πρωτοχρονιά θα διαψευστούμε !!!!! Δυστυχώς πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς και με το ξεκίνημα του 2017 συνάδελφοι της ΑΣΚΕΛ, ΔΙΑΨΕΥΔΕΣΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ !!!!!!!!!! Δεν ξέρατε ότι εάν η πλατεία δεν τροφοδοτείτε ,αδειάζει??? Γιατί θέλατε να ωραιοποιήσετε την κατάσταση?????
Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο αφού τα εργοτάξια από τα οποία παίρναμε μετάλλευμα (Αν.-δυτ.κοτρώνι-κατσίκιζα ) εώς τον Νοέμβριο εξοφλήσανε , σταματήσανε (κατόπιν εντολής) τον Δεκέμβριο να δουλεύουν δικά μας συνεργεία στο Ρεκαβέτσι λίγο πριν το μετάλλευμα περιμένοντας τον εργολάβο Σαμαρά να συνεχίσει εκεί (ακόμη δεν έχει ξεκινήσει), και περιμένοντας πότε θα δώσει μετάλλευμα ο εργολάβος Θεοδώρου από το Βρυσάκι και ο Στέκας από το Πλατάνι ξύνοντας καμιά γωνίτσα!!!!!!! Σημειωτέον ότι ο εργολάβος Θεοδώρου είχε σταματήσει να δουλεύει για πάνω από έναν μήνα γιατί ήταν απλήρωτος…….. και την εκσκαφή την έχει κόψει στην μέση για να δώσει υποτίθεται γρηγορότερα μετάλλευμα !!!! Είχε να πραγματοποιηθεί μεταφορά μεταλλεύματος από της 20/12/2016 εώς τις 20/01/2017!!!!!!
Οσον αφορά τα δικά μας μηχανήματα , έχουμε εγκλωβιστεί να δουλεύουμε σε μόνο ένα εργοτάξιο (Αν. Κοτρώνι)!!!!!!!!!
Η εργολαβία που ήταν να μπεί στο Πλατάνι και θα βοηθούσε πάρα πολύ επειδή το κοίτασμα ήταν πλούσιο, ακυρώθηκε για οικονομικούς λόγους…….
Για να είμαστε δίκαιοι και τίμιοι, για την σημερινή κατάντια μην σας πει κανείς και πιστέψετε ότι φταίει ο χειμώνας και το κακό μάτι!!! Κάποιοι θα προβάλουν αυτή την δικαιολογία…… Και καθόλου χιόνι να μην είχε κάνει, η κατάσταση θα ήταν η ίδια!!!!!!!
Υπεύθυνη και υπόλογη για όλα αυτά είναι η Διεύθυνση των Μεταλλείων Ευβοίας !!!!!!
Κ. Μανή ,είστε εδώ? τι προτίθεστε να κάνετε για να αποφύγουμε την αγορά ξένου μετ/τος μιας και η πλατεία μες την εβδομάδα εάν συνεχίσουν οι φορτώσεις θα μηδενίσει?????? Από πού θα τροφοδοτήσετε το εργοστάσιο???? Τις τελευταίες 3 ημέρες μειώσατε τις φορτώσεις!!! Πόσες φορές έχετε ανέβεί στα εργοτάξια το 2016 και το 2017 για να δώσετε λύσεις????? Από τις 15/12/2016 εώς σήμερα μία φορά έχετε επισκεφτεί τα εργοτάξια!!!!!!!!! Οι λύσεις δεν δίνονται από τα ουζερί της Αρτάκης διασκεδάζοντας με την ‘’τρελοπαρέα σου’’’!!!!!!! Εχεις καταλάβει ότι κουβαλάς στην πλάτη σου τις τύχες 200 και πλέον οικογενειών?????? Εάν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις , το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς ,να αναλάβει κάποιος άλλος!!!!!!!!
Κ. Σταματιάδη, το τελευταίο διάστημα σας φέρνουν στο γραφείο σας κάποιοι εργαζόμενοι διάφορα έγγραφα ότι έχουν προβλήματα με την υγεία τους και δηλώνουν ότι αδυνατούν να εργαστούν…… βεβαίως συμμεριζόμαστε και συμπάσχουμε κάποιον συνάδελφο που έχει πραγματικό πρόβλημα υγείας …. Μήπως όμως πρέπει να δώσετε μια λύση σε αυτό το θέμα και να δείτε ποιοι όντως έχουν πραγματικό πρόβλημα υγείας?????? Υπάρχουν συνάδελφοι με πραγματικά προβλήματα υγείας και προς τιμήν τους δουλεύουν μηχανήματα στην πρώτη γραμμή!!!!! Γιατί είναι και κάποιοι που δεν εκπλήρωσαν τις φιλοδοξίες τους και τώρα δηλώνουν ανάπηροι ,εις βάρος των υπολοίπων συναδέλφων!!!!!!
Κάθε μήνα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της εξόφλησης της μισθοδοσίας, ποιος ευθύνεται γι’αυτό???? Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες και υποχρεώσεις και κάνουν το κουμάντο τους με βάσει τις στάνταρ ημερομηνίες πληρωμών που είχαμε…………
Τι έχετε να πείτε για την σημερινή κατάσταση των Μεταλλείων Ευβοίας???? Κάποτε φωτογραφίζατε την τότε άδεια πλατεία !!!!!!!!!!!!!
Είσαστε διοικητικός διευθυντής και έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης!!!!!!
Η κατάσταση της εταιρείας αυτή την στιγμή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο δεδομένου της οικονομικής στενότητας στην οποία έχει περιέλθει, αλλά και με την πρόσφατη συμφωνία της Λάρκο με την ΔΕΗ..
Ναι μεν ,καλή η μείωση της τιμής του ρεύματος αλλά η διοίκηση(Πρόεδρος-Διεύθ.Σύμβουλος) στην προχθεσινή συνάντηση που είχαμε δεν μας είπε που θα βρεί τα 3 εκάτ/μήνα να καταβάλει στην ΔΕΗ αφού μέχρι πρότινος δίναμε 600.000 Ε…………… και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Generalli παραμένει απλήρωτο με κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα!!!
Και σε λίγο θα βγεί και η απόφαση για τις λεγόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις και κανείς δεν εγγυάται τίποτα!!!!!
Μην ξεγελιόμαστε όμως η μείωση της τιμής του ρεύματος προίκα είναι για τον υποψήφιο αγοραστή γιατί πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει!!!!
Το μόνο που μας είπε η διοίκηση είναι ότι η εταιρεία έχει πρόβλημα ρευστότητας , και ότι πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή και οι αποδόσεις, για να μπορούμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ……και ότι εχουν έρθει σε επαφή με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να πάρουν κάποιο δάνειο…..
Βέβαια το πώς θα γίνει αυτό δεν το εξήγησαν………μήπως ξέρουν???????? Ποιος θα δώσει δάνειο στην Λαρκο ?????????
Πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητα κύριοι της διοίκησης με αυτές τις αποστάσεις απόθεσης στείρων που έχουμε??????
Όταν είχατε αναλάβει λέγατε ότι οι εκσκαφές που δουλεύουμε είναι ασύμφορες……,,, τι κάνατε για να γίνουν συμφέρουσες?????
Τι έχετε να πείτε τώρα γι’αυτή την κατάντια των Μεταλλείων Ευβοίας με τις επιλογές σας και τι λύσεις έχετε να δώσετε έστω αυτή την ύστατη στιγμή??????
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι , οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες !!!
Πρέπει όλοι μας να είμαστε μια γροθιά μπας και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και η Λαρκο να έχει,………….και πρέπει να έχει συνέχεια για τις επόμενες γενιές…………………..
Σας καλούμε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί η Λάρκο ανήκει στους εργαζόμενους και όχι σε προσωρινούς που έρχονται και φεύγουν!!!
Και μην περιμένετε τίποτα από τους αριστερούς κατσαπλιάδες της κυβέρνησης ……..που στον βωμό της καρέκλας ξεπουλάνε τα πάντα!!!!! Είδαμε άλλωστε πόσες από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για την Λάρκο υλοποίησαν!!!!!!!!!
Την ανευθυνότητα και την ανικανότητα δεν θα επιτρέψουμε να την μετατρέψουν σε ενοχή των εργαζομένων για την πορεία της εταιρείας!!!!

       ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ 


Απο: eviawelle.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους