Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας Τρίτη 07/02/2017

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -12- ΛΑΡΥΜΝΑ 05/02/2017

ΠΡΟΣ: 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ
ΚΑΡΑΤΣΛΙΩΛΗ
ΚΑΡΑΜΠΑ


Ευρεία κοινοποίηση

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη 07/02/2017 και ώρα 10:00 με 14:00 με αίτημα: συνάντηση μαζί σας για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας που είναι κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ»






Κύριοι,
Στις 03/02/2017 πραγματοποιήσαμε Γ.Σ των μελών μας , εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ και αποφασίσαμε να προκηρύξουμε 4ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 07/02/2017 και ώρα 10:00 με 14:00 » κατά την ώρα της οποίας ζητάμε συνάντηση μαζί σας.

Σας υπενθυμίζουμε τα δίκαια αιτήματα μας:
 
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ διότι:
  • Εργάζονται ήδη για πολλά έτη σε αυτή μέσο του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της, δεν είναι λήπτες αυτονόητων παροχών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπως μισθολογικές αμοιβές, φροντίδα του εργοδότη για τα ίδιας ποιότητας Μ.Α.Π, χορήγηση προϋπηρεσίας για την κατοχή απαραιτήτων αδειών για μηχανές που ήδη χρησιμοποιούν όπως π.χ ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, χορήγηση οικίας στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ, χορήγηση γάλατος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ζουν στην ανασφάλεια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γίνονται λήπτες μεγαλύτερης ακόμη πίεσης, πολλές φορές είναι θύματα κατακρεούργησης αυτονόητων δικαιωμάτων.
Όλα τα παραπάνω και δεκάδες ακόμη που τα γνωρίζετε γεννούν αντικειμενικά σύγχυση, απαξίωση, σοβαρά προβλήματα ασφαλούς εργασίας.
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ, να επαναλειτουργήσει το Σ.Α.Ε.Ξ, να επανδρωθούν με εξοπλισμό και προσωπικό τα συνεργεία, να αξιοποιηθεί το εργατοτεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που ήδη υπάρχει και απασχολείτε ως απλοί εργαζόμενοι, να γίνουν νέες προσλήψεις, εργατοτεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, να φτιαχτεί οργανόγραμμα και να αναρτηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και παίρνοντας υπόψη την 10ετια του 80’ που στο ίδιο εργοστάσιο, πιο καινούριο τότε κατά 35 έτη, οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1200 και ήταν η μοναδική 10ετια που η ΛΑΡΚΟ δεν είχε θανατηφόρο ατύχημα. Το αίτημα μας αυτό είναι για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και ελαττώνει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Δίνει οικονομική ανάσα στην ίδια, στους εργαζόμενους στην τοπική κοινωνία και προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:
  • Ένας εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας κοστίζει αν όχι το ίδιο ίσως και περισσότερο από ένα εργαζόμενο στην ίδια την ΛΑΡΚΟ και ας αμείβετε αρκετά πιο χαμηλά ο εργαζόμενος στην εργολαβία. Η διαφορά του μεγαλύτερου κόστους για την ΛΑΡΚΟ μαζί με τις μικρότερες απολαβές του εργαζομένου είναι το κέρδος του εργολάβου που δεν προσφέρει υποδομές παρά μόνο νοικιάζει στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους της εργολαβίας στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε.Ξ θα μηδενίσει σχεδόν την ύπαρξη εργολάβου στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επάνδρωση με εξοπλισμό και προσωπικό των συνεργείων θα μηδενίσει σχεδόν τις δαπάνες σε εξωτερικά συνεργεία και μηχανουργία. Οποιαδήποτε επισκευή η κατασκευή θα είναι πιο ποιοτική και ασφαλές διότι θα είναι κατασκευασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εργοστάσιου και των εργαζομένων.
Αναμένουμε αλλαγή στην στάση σας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Προσωπικό ασφάλειας θα αφήσουμε μόνο αν μας ζητήσατε έγγραφος.


                                          Για το Δ.Σ
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους