Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αδήλωτη εργασία ή ατομική σύμβαση με μισθό... χαρτζιλίκι

Ακραίες συνθήκες βιώνουν στην αγορά εργασίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, την ώρα που το Σώμα Εποιθεωρητών Εργασίας, επιβεβαιώνει περιστατικά εργασιακής γαλέρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο γγ του υπουργείου Εργασίας  Ανδρέας Νεφελούδης προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα.






Σύμφωνα με την καταγγελία του γ.γ. η εργοδοσία της εν λόγω επιχείρησης κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και τους "δεσμευσε" ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποιήση και απεργία!

Ο κ. Νεφελούδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», υπογράμμισε ότι το υπουργείο στο προσεχές διάστημα θα κάνει και επίσημα ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τόνισε πως η κυβέρνηση διαθέτει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, από διοικητικά πρόστιμα έως και προσφυγή στη Δικαιοσύνη μέσω ΣΕΠΕ. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στη Δικαιοσύνη να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς σε εργασιακά θέματα. 
Να σημειωθεί επίσης ότι σε πανελλαδικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ σε επιχειρήσεις εστίασης διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχεδόν για το 30% των επιχειρήσεων.

Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως σε αδήλωτη, δηλαδή ανασφάλιστη εργασία, καθώς και σε παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας, δηλαδή εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν για 8 ή και για 12 ώρες.

Απο: newpost.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους