Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/03/2017

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ

Λάρυμνα 23/03/2017

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι από την τελευταία φόρα που επικοινωνήσαμε μαζί σας αρκετά έχουν συμβεί. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ποια είναι η σημασία της εταιρίας για όλους τους εργαζόμενους και για την εθνική οικονομία.
Η δράση μας ως παράταξη είναι σταθερά προσανατολισμένη στη συνέχιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας κάτω από το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του θα μας βρει αντίθετους.

Πιστεύουμε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που κληροδοτηθήκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις και τους κομματικούς καθοδηγητές τους.
Μερικά από αυτά είναι: 





 
  • Η επίλυση του θέματος με την τιμή του ρεύματος που ήταν μία θηλειά και έπνιγε την ΛΑΡΚΟ περιορίζονταν σημαντικά την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εταιρίας.
  • Η σταδιακή κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών οι οποίες θα καταργηθούν σταδιακά.
  • Η δρομολόγηση των μονιμοποιήσεων συναδέλφων σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, όπως έκαναν κάποιοι πριν, για το ποιοι θα μονιμοποιηθούν, για να πουλάνε προστασία και μούρη στους συναδέλφους.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι προσπαθούμε για να γίνουν και νέες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παραγωγή και όχι μόνο, από ανέργους της περιοχής.

Παραμένουν όμως ερωτήματα προς απάντηση όπως:
  • Επιδιώκοντας η Ν.Δ την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με στόχο την επαναφορά του καθεστώτος της διαπλοκής και της ρεμούλας έχει να πει κάτι τόσο αυτή όσο και οι τοπικοί κομματικοί της ηγέτες, σχετικά με τα σχέδιά του παρελθόντος για το μέλλον της εταιρείας, δηλαδή για την τριχοτόμηση και την πώλησή της; Ποια είναι η θέση τους για το μέλλον της εταιρείας; Θέτουμε το ερώτημα και περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση.
  • Περιμένουμε καθαρή απάντηση επίσης στο ερώτημα. Ποιοι φόρεσαν τη θηλειά στο λαιμό της εταιρείας και ποιοι έφτασαν την τιμή του ρεύματος στα 75€ τη μεγαβατώρα και ποιοι εκτίναξαν τα χρέη της εταιρίας σε αυτά τα μεγέθη.
  • Που ήταν τότε αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.


Συνεχίζουμε:
Για την ζημιές που συμβαίνουν στην εταιρία πιστεύουμε ότι η οικονομική στενότητα που υπάρχει παίζει σημαντικό ρόλο γιατί περιορίζει πολύ την οικονομική ευχέρεια για μεγάλες επισκευές στο εργοστάσιο. Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτιώσεις των εγκαταστάσεων με την σωστή χρήσει του υπάρχοντος προσωπικού και των μέσων που διαθέτει η εταιρεία.
Για τη λειτουργία της επιχείρησης. Θα πρέπει όλοι να λογοδοτούν για τις πράξεις τους και την στάση τους και να κρίνονται αμερόληπτα και όχι όταν ζητούνται ευθύνες να γίνονται παρεμβάσεις για να μην αποδοθούν ευθύνες με μεγάλες κορώνες του τύπου πολιτικών ή προσωπικές διώξεων.
Οι κρίσεις και οι αναβαθμίσεις θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα πάντα με την ικανότητα του κάθε εργαζόμενου και όχι σύμφωνα με τον κομματικό προσανατολισμό του και τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους διοικούντες ή τους κομματικούς εγκάθετους.
Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε το εξής. Κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να παρουσιάσουν ένα ζοφερό μέλλον για την εταιρία .Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που υπάρχει μια θετική εξέλιξη στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της εταιρίας εμφανίζονται κάποια παπαγαλάκια ‘‘κίτρινες πένες’’ προσπαθώντας να τονίσουν ότι υπάρχει θέμα με την λειτουργία της εταιρίας . Κινδυνολογώντας και αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια προσπαθούν να υποβαθμίσουν την οποιαδήποτε θετική εξέλιξη και μετά πιστεύοντας ότι έχουν πετύχει την αποστολή τους σιωπούν .
Τέλος, για το θέμα που δημιουργήθηκε με την συναδέλφισσα την Νυδριώτη Κονδυλία έχουμε να πούμε τα έξεις: Κάποιοι προσπαθούν να το παίξουν προστάτες των εργαζομένων. Λίγο όψιμα όμως το θυμηθήκανε!!! Που ήταν το αγωνιστικό τους φρόνημα όταν γίνονταν διώξεις και απολύσεις συναδέλφων και μάλιστα μελών του σωματείου και πόσες απεργίες έγιναν για την στήριξη τους !!! Και φυσικά, σχετικά με τις πολλές καταγγελίες που επικαλούνται ότι υπάρχουν για την συναδέλφισσα , τους προκαλούμε να τις ανακοινώσουν επίσημα.
Καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσουν την πρωτοκολλημένη επιστολή ( στο σωματείο και στην εταιρεία) ,των συναδελφισσών που εργάζονται στην συγκεκριμένη εργολαβία όπου αναφέρουν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την συμπεριφορά της συναδέλφισσας και πως σε πολλές περιπτώσεις τις έχει στηρίξει!!! Σας εγκαλούν για την στάση σας και σας απαγορεύουν να τις επικαλείστε χωρίς την έγκριση τους .
Η συνδικαλιστική προστασία είναι υποχρέωση προς όλους τους εργαζομένους , κρίνοντας όμως και την συμπεριφορά των ίδιων των εργαζομένων αμερόληπτα πάντα και όχι να δημιουργούνται πλαστές πραγματικότητες και να συκοφαντούνε απροκάλυπτα κάποιοι που δεν είναι αρεστοί σε ορισμένους.
Τώρα για το ποιοι έχουν χρηστεί καρδινάλιοι και το παίζουν αφεντικά είμαστε όλοι γνωστοί και οι εργαζόμενοι θυμούνται τα έργα και της ημέρες ‘‘δόξας’’ κάποιων και πως συμπεριφέρονταν…

Υ.Γ. Για το θέμα των διαπραγματεύσεων για την Ε.Σ.Σ.Ε. θα τοποθετηθούμε σε επόμενη ανακοίνωση μας.




1 σχόλιο:

  1. Κομματικοί υπάλληλοι, υποταγμένοι όλοι εσείς που δήθεν νοιάζεστε για τον εργαζόμενο. Μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχετε στο μυαλό σας και την υπάκουη σας σε αυτό. Ντροπή και κρίμα για την ΛΑΡΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους