Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

M@Μ@ΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

Περισσότερο σεξ = μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία;

Φαίνεται πως η ικανοποιητική ερωτική ζωή έχει περισσότερα οφέλη απ' όσα γνωρίζαμε. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ βρήκε πως το τακτικό σεξ βελτιώνει τη διάθεση, μας βοηθάει να βλέπουμε πιο αισιόδοξα την καθημερινότητα και αυξάνει την παραγωγικότητά μας.
Για τις ανάγκες της μελέτης, ζητήθηκε από... 






159 παντρεμένα ζευγάρια να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, τρεις φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες ερωτήσεις αναφέρονταν στη διάθεση και στην ικανοποίηση που τους έδινε η δουλειά τους και μόνο μια σχετιζόταν με το σεξ. Ειδικότερα η ερώτηση ήταν πόσες φορές είχαν ερωτική επαφή απ' την ώρα που σχόλασαν την προηγούμενη ημέρα. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει πραγματική συσχέτιση ανάμεσα στη σεξουαλική ζωή και τη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Management, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

- Όταν οι εργαζόμενοι είχαν κάνει σεξ ανέφεραν αυξημένη θετική διάθεση στη δουλειά την επόμενη μέρα.
- Η ικανοποιητική ερωτική ζωή, αυξάνει την ικανοποίηση στη δουλειά και την προσήλωση στα εργασιακά καθήκοντα ως απόρροια της θετικής διάθεσης.
- Οι καθημερινές προστριβές στη δουλειά μείωναν σημαντικά την πιθανότητα για ερωτική επαφή το βράδυ στο σπίτι.
Διαβάζοντας τα συμπεράσματα της μελέτης, τελικά δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το συσχετισμό. Αλλά και μόνο από άποψη χημείας αν το δούμε, με την ερωτική επαφή εκλύονται ο νευροδιαβαστής ντοπαμίνη και η ορμόνη ωκυτοκίνη, δύο ουσίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το συναίσθημα της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης. Και είναι γνωστό πως οι άνθρωποι που νιώθουν καλά ψυχολογικά και ικανοποιημένοι από την προσωπική τους ζωή, μπορούν να είναι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Σεξ και καλή μνήμη

Εάν στη δουλειά μας η καλή μνήμη είναι απαραίτητη, τότε η ικανοποιητική ερωτική ζωή συμβάλει με έναν ακόμη τρόπο στην επαγγελματική επιτυχία. Νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, έδειξε ότι οι άνθρωποι με δραστήρια σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη μνήμη, και πιο συγκεκριμένα, βραχυπρόθεσμη μνήμη, που είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών. 
Στην έρευνα του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά συμμετείχαν γυναίκες ndash; οι ειδικοί όμως θεωρούν πως το συμπέρασμα θα ήταν ανάλογο και για τους άντρες. Το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης επιβεβαιώνει μία παλαιότερη θεωρία που υποστήριζε ότι το συχνό σεξ διεγείρει τον ιππόκαμπο, με τον οποίο σχετίζεται η μνήμη που χρειάζεται για να θυμάται κανείς λέξεις και πρόσωπα, αλλά και ότι προωθεί τη νευρογένεση (ανάπτυξη νέων κυττάρων και ιστών) σε αυτή τη σημαντική περιοχή του εγκεφάλου.

Με πληροφορίες από το Askmen


Απο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους