Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν - Η Ισχύς εν τη ενώσει

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Αριθμ. Πρωτ. : 218 06/04/2017


                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,


Σήμερα 06-04-2017 βρεθήκαμε όλα τα σωματεία στην Εύβοια για την λήψη αποφάσεων σχετικά για την πορεία της Εταιρίας.
Θα πρέπει από κοινού όλοι οι χώροι να καταλάβουμε την κατάσταση που βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ. Θα πρέπει επίσης να περάσει σε όλους τους χώρους εργασίας ότι τα συνδικάτα είναι μια γροθιά.
Τα παπαγαλάκια που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να μας διασπάσουν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν κοινό μέτωπο κι αυτό είναι το μεροκάματο.
Αγωνιούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρία...







και δυστυχώς υπάρχουν απέναντι μας κακοί θεατές, που είναι η Διοίκηση με το Στελεχιακό της δυναμικό.
Εδώ και δύο χρόνια, συνεχώς επισημαίνουμε ότι υπάρχουν ονοματεπώνυμα πίσω από τα προβλήματα δίχως να γίνεται καταλογισμός ευθηνών.
Σαν εργαζόμενοι δεν δίνουμε πλέον καμιά ανοχή σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον η εταιρία να φαίνεται ένα καράβι που πάει στα βράχια. ΑΡΚΕΤΑ.
Η Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένας ΚΟΛΟΣΣΟΣ !
Όταν ήρθαν υποσχέθηκαν πολλά, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα. Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ θα πρέπει όλοι από κοινού να καταλάβουμε
ότι είναι ώρα ευθύνης πριν φτάσουμε στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. Κανένας δόλος δεν υπάρχει πίσω από κάθε κινητοποίηση των Συνδικάτων, όπως διαστρεβλώνουν οι παπαγάλοι. Να σταματήσει η παραπληροφόρηση και τα ψεύδη.
Τα προβλήματα διογκώνονται, η ΛΑΡΚΟ ήδη μπήκε στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το σχέδιο τριχοτόμησης βασιλεύει και λειτούργει.
Τα μεταλλεία μας στεγνώνουν, ανταλλακτικά στα εργοτάξια και στο εργοστάσιο δεν υπάρχουν και οι ζημίες δεν αποκαθιστούνται. Τα οικονομικά της εταιρίας δεν ξέρουμε που βρίσκονται, οι υποχρεώσεις τρέχουν…. ΒΛΕΠΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ GENERALLI!. Σε όλα είμαστε διάτρητοι. Αναζητούμε απαντήσεις.
Η Διοίκηση δεν έχει αναλογιστεί τις ευθύνες που τις αναλογούν. Στα μεταλλεία της Ευβοίας σήμερα στην πλατεία υπάρχουν μόνο 15.000 τόνοι στοκ μεταλλεύματος.
Αποφασίσαμε να ζητήσουμε μέχρι την Μεγάλη Τρίτη συνάντηση με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ, με τη συμμετοχή των τοπικών Διευθύνσεων όλων των χώρων, του Επιθεωρητή Μεταλλείων, του Οικονομικού και του Διοικητικού Διευθυντή της Εταιρίας.
Τα προβλήματα είναι πολλά, θα πρέπει να υπάρξει Πολιτική λύση για την ΛΑΡΚΟ, ευθύνη έχει πρωτίστως η Κυβέρνηση, να μην ξεχνάμε άλλωστε τι είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός δύο φορές στο χώρο του Εργοστασίου.
Γι’ αυτό το λόγω αποφασίσαμε από κοινού μετά τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ να ξαναμαζευτούμε ώστε να βάλουμε το κοινό πλαίσιο που θα ακολουθήσουμε μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις όλων των χώρων.


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι, συσπειρωθείτε όλοι στα συνδικάτα. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.


Η Ισχύς εν τη ενώσει.


                     Για τα Διοικητικά Συμβούλια


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ – ΛΑΡΥΜΝΑ): 6974263959 

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας) 
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών) 
ΠΙΤΟΥΛΗΣ (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων) 
ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Αντιπροεδρ. Σωματείου Αθήνας)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους