Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συλλήψεις για κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών στη Λάρυμνα Φθιώτιδας


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών και στη σύλληψη ενός 43χρονου και ενός 37χρονου, για παράβαση του ν. 2168/93 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σε συνδυασμό με το Ν.Δ. 420/70 “Αλιευτικός Κώδικας” καθώς και του Π.Δ. 413/77, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή ιχθυοτροφείων «ΣΕΛΟΝΤΑ» Λάρυμνας Φθιώτιδας.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή... 








Ι.Χ.Ε όχημα με ρυμουλκούμενο τρέιλερ που έφερε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, με οδηγό τον 43χρονο και συνοδηγό τον 37χρονο, να κινείται προς το σημείο ρίψης του σκάφους (γλύστρα). Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του Ι.Χ.Ε οχήματος, τρία (03) τεμάχια δυναμίτιδας σφαιρικής μορφής και δύο (02) τεμάχια δυναμίτιδας μακρόστενης μορφής (ήτοι μασούρια), συνολικού βάρους εννέα κιλών και επτά γραμμαρίων (9,7 Kgr), ενώ στην κατοχή του 43χρονου οδηγού βρέθηκαν τρεις (03) πυροκροτητές μετά τριών (03) φυτιλιών.
Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε αγροτικό όχημα, με ρυμουλκούμενο τρέιλερ που έφερε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, με δύο (02) επιβαίνοντες να κινείται προς την περιοχή, το οποίο στη θέα, των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου οι ανωτέρω επιβαίνοντες να διαφύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης. 

Τελικώς οι δύο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα, ενώ ο οδηγός κατά την διαφυγή του πέταξε μία νάυλον σακούλα που περιείχε δύο (02) τεμάχια δυναμίτιδας σφαιρικής μορφής, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εννέα γραμμαρίων (4,9 Kgr).

Κατά τον έλεγχο τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και η ποσότητα των εκρηκτικών υλών, η οποία θα εξουδετερωθεί από ειδικευμένα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr, ενώ τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
                               Σχετικά αρχεία: 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους