Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΔIΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Παράταση της εκλογικής διαδικασίας για την Δευτέρα 05/06/2017


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔIΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -75- ΛΑΡΥΜΝΑ 01/06/2017

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισσες και Συνάδελφοι,

Χθες (31/05) στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ, στην ΛΑΡΚΟ, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα εκλογών του Συνδικάτου μας για την για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα Ε.Κ.Λ. και ΠΟΕΜ 
 

Η ΕΦΟΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας στις 19:00 συνεδρίασε, πηρέ υπόψη την απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ (11/05) και το καταστατικό του Συνδικάτου μας και αποφάσισε την παράταση της εκλογικής διαδικασίας για την Δευτέρα 05/06/2017 από τις 12:00 έως τις 18:00 στην ΛΑΡΚΟ στο κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.








Παρά την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων που υπήρξε (200), η απόφαση παράτασης των εκλογών πάρθηκε για να δοθεί η ευκαιρία έκφρασης στα μέλη που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Ούτε ένας ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένος στην προσπάθεια ενότητας που κάνει το Συνδικάτο μας.

Σας καλούμε όλους σας να γίνετε μέλη και να ψηφίσετε, να παλέψουμε ποιο αποτελεσματικά. Αυτή είναι ενότητα στην πράξη. Το Συνδικάτο μας και μπορεί και θέλει να διεκδικήσει Επ.Σ.Σ.Ε στην ΛΑΡΚΟ με αξιοπρεπείς μισθούς και κατάργηση της ανισότητας που δημιουργεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσουν τα μέλη μας θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας καθώς και να συμβάλουν με την συνδρομή τους στα έξοδα των εκλογών.

Συνεχίζουμε ήρεμα, σταθερά και αποφασιστικά.


Η ΕΦΟΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ






11 σχόλια:

  1. Που γίνεται αυτό ρε παλικάρια του Συνδικάτου του ΠΑΜΕ σε ποια χώρα να γυρνάμε την κάλπη γύρω γύρω για να μαζέψουμε ψήφους.
    Και το αποτέλεσμα ποιος το βγάζει η κάλπη Η' αυτοί που έχουν την κάλπη.
    Στην Σπάρτη είχαν τον Καιάδα στην Λάρυμνα τα άσπρα γρέμια για εκεί είστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφραγισμένη με βουλοκερί και στο δικηγορικό σύλλογο Λαμίας.Γραφείο δε ξέρω.
      Μην είσαι τόσο καχύποπτος, δεν είναι όλοι ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ του ΠΑΜΕ....

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και έχεις ελλειπη ενημέρωση και γνώση οπότε και εκφράζεσαι κατά αυτόν τον τρόπο

      Διαγραφή
    3. Αφού έχω όλα τα παραπάνω , γιατί δεν μας ενημερωνεις για να γνωρίζουμε και εμείς και όλοι οι συνάδελφοι που ήρθαν να ψηφίσουν από παραπλάνηση.

      Διαγραφή
  2. Μετάνιωσα που ψήφησα. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ. ΑΙΣΧΟΣ. ΑΠΟΜΩΝΟΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμέσως μετά την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη και τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν πριν και μετά από αυτή, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν να δουλεύουν με σχέδιο για την οργάνωση της εργατικής τάξης, πρωτοστατώντας και στηρίζοντας εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, όπου πρωτοστατούν ταξικά συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα σε όλη τη χώρα. Ο αγώνας αυτός βάζει στο επίκεντρο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δίνοντας απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που προσπαθεί με ελιγμούς να εκτονώσει τη δίκαιη αγανάκτηση για την επικείμενη απόλυση χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώθηκαν μόνο για το 2017 και τώρα αμφισβητούνται από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Δεκάδες Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων στους ΟΤΑ συνέταξαν πρόταση νόμου για την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καλώντας όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής, να πάρουν θέση στο δίκαιο αίτημά τους.

    Την ίδια ώρα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έχουν σταματήσει λεπτό να δίνουν τη μάχη για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, συμμετέχοντας παράλληλα στις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Μέσα στον Ιούνη, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες οργανώνουν τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη.

    Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι και σε μια σειρά άλλους χώρους δουλειάς, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, που εκφράζεται με απολύσεις, απληρωσιά και άλλα αντεργατικά μέτρα.

    Ενδεικτικά, οι εργάτες της «Frigoglass» στην Πάτρα απήργησαν προχτές με μεγάλη επιτυχία. Με οργανωτή το επιχειρησιακό τους σωματείο και με τη στήριξη των κλαδικών Συνδικάτων Μετάλλου Αχαΐας και Αττικής, κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία, τρεις μέρες τη βδομάδα, μέχρι και το ερχόμενο Νοέμβρη.

    Οι οικοδόμοι στα έργα ανακαίνισης του «Αστέρα Βουλιαγμένης» πέτυχαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, κάνοντας επίσχεση εργασίας. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, Γενική Συνέλευση και συγκρότηση εργοταξιακής επιτροπής, που αναλαμβάνει πλέον την οργάνωση του αγώνα και για άλλα ζητήματα στο εργοτάξιο.

    Αυτές οι αγωνιστικές εστίες, και πολλές ακόμα που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, επαληθεύουν τη σημασία που έχει να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία και με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της.

    Ο συντονισμός και η στήριξη αυτών των κινητοποιήσεων, σε επίπεδο κλάδου και ευρύτερα, μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη του αγώνα, να αποτελέσουν μήνυμα για την εργοδοσία στο σύνολό της, να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις κλιμάκωσης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

    Το ζητούμενο είναι μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων και ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης τους, να γίνονται βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στο δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Να αναδεικνύεται η σημασία της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία όρων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να αναδεικνύεται η ανάγκη η πάλη να παίρνει ευρύτερα χαρακτηριστικά, να βάζει στο στόχαστρο συνολικά το κεφάλαιο και την εξουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά εσύ ενίσχυσε αυτούς που έφαγαν 320.000 ευρώ από το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας… αυτό που διέλυσαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για να μην πληρώσουν …. Ουστ ρε λαμόγια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδιά, να μην κρυβόμαστε πίσω απο την ανωνυμία, να γράφουμε το όνομα μας στο τέλος, για να ξέρουμε ότι δεν γίνεται προπαγάνδα,ευχαριστώ...... ρήννας νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά μην ψήφισες εσύ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους