Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ GENERALI

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
·          Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
·          Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
·          Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
·           ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
·          Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

          Αρ. Πρωτ.: -360-  05-10-2017                                                                               
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Την ΤΡΙΤΗ (03-10-2017) έγινε συνάντηση των Σωματείων με εκπροσώπους της εταιρίας και εκπροσώπους της GENERALI για τα δύο συμβόλαια , το Ιατροφαρμακευτικό και το Συνταξιοδοτικό.

   Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ζητήσει την διενέργεια νέας αναλογιστικής μελέτης προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η τρέχουσα κατάσταση του συμβολαίου. Η Generali... 








μας ενημέρωσε ότι ουδέποτε της εστάλησαν τα σχετικά στοιχεία από τους υπευθύνους της εταιρίας. Τα σωματεία ζήτησαν εκ νέου την επικαιροποίηση της λίστας των ασφαλιστικών μισθών όλων των εργαζομένων από την ημερομηνία που κλειδώθηκαν έως σήμερα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι υπεύθυνοι της εταιρίας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, να δώσουν σαφείς εξηγήσεις ούτε και να δεσμευτούν για το πότε θα δώσουν τα στοιχεία.

Δυστυχώς αυτό που αποκομίσαμε είναι μια τεράστια κωλυσιεργία από την πλευρά της εταιρίας, με αποτέλεσμα να μένουν όλα πίσω και εμείς οι εργαζόμενοι να παραμένουμε στο σκοτάδι.

  Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στο  συνταξιοδοτικό συμβόλαιο, να μην ενημερώνονται οι εργαζόμενοι που είναι συμβαλλόμενοι.  Οι ευθύνες που βαραίνουν τη Διοίκηση της εταιρίας και τους εκπροσώπους που  διαχειρίζονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι πολύ μεγάλες.

 Οι καταβολές της εταιρίας για το συνταξιοδοτικό συμβόλαιο έχουν γίνει έως και το πρώτο δίμηνο του 2016, ενώ οι εισφορές των εργαζομένων (1%) που παρακρατούνται κανονικώς από την μισθοδοσία έχουν να καταβληθούν από τον Ιούνιο του 2016.
Η συνολική εκτίμηση οφειλών της εταιρίας για το συνταξιοδοτικό συμβόλαιο είναι 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ερώτηση εργαζομένου σχετικά με το συνολικό ποσό που απαιτείται προκείμενου να αποζημιωθούν  όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι εκπρόσωποι της Generali  απάντησαν ότι το ποσό ανέρχεται στα 8.194.717,97€





Για την πορεία και την τρέχουσα κατάσταση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων  οι ευθύνες της Διοικητικής Διεύθυνσης της Έδρας, αλλά και των υφισταμένων της, είναι τεράστιες. Η Διοίκηση θα πρέπει να πάρει μέτρα γιατί εκτός της αδιαφορίας και απαξίωσης των συμβολαίων, η συμπεριφορά τους είναι προκλητική.  Δεν μπορεί σε κάθε  συνάντηση, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο και αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια, να εγκαταλείπουν το τραπέζι εκθέτοντας την εταιρία και προσβάλλοντας εργαζόμενους.

Ως εργαζόμενοι, ως Σωματεία , ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε να μην κάτσουμε πάλι σε ένα τραπέζι διαλόγου με τους ίδιους ανθρώπους.

   Ζητάμε από τη Διοίκηση της εταιρίας εκ νέου συνάντηση, να ορίσει νέους εκπροσώπους οι όποιοι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαχειριστούμε σωστά το μεγαλύτερο κεκτημένο που έχουμε, που είναι το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο.

   Κατανοούμε τα προβλήματα της εταιρίας  αλλά δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές,  ζητούμε δίκαιη και σοβαρή  αντιμετώπιση σαν εργαζόμενοι.
   Το Ιατροφαρμακευτικό Συμβόλαιο και αυτό λόγω ανεπάρκειας της Διοικητικής Διεύθυνσης έχει άνοιγμα από 01/06/2017 περίπου 500.000€  παρόλα αυτά για λόγους καλής πίστης η GENERALI εξυπηρετεί κανονικά το συμβόλαιο το οποίο ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ και δεν έχει δοθεί στους εργαζομένους.

Δεν μπορούμε πλέον να αφήσουμε να διαχειρίζονται το μέλλον μας λάθος άνθρωποι.
Ζητάμε από τη Διοίκηση – μόνο τη Διοίκηση – εκ νέου συνάντηση για συζήτηση και λύση των προβλημάτων αυτών.
  


       Για τα Διοικητικά Συμβούλια
 
  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :
 
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)
ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)



1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ. Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους