Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ




Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

                                                                    Λάρυμνα : 02-02-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Θέλουμε να  ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες , απ΄ όλους τους χώρους που με την ψήφο τους ανέδειξαν τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη .
 Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ θα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις και στα γεγονότα που αφορούν την εταιρία και θα εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να μην υπάρχει καμία αδικία αλλά και η εταιρία μας να συνεχίσει να λειτουργεί .
 Εμείς θα εργαζόμαστε φροντίζοντας ώστε όλοι οι συνάδελφοι να αποκτήσουμε μία χημεία μεταξύ μας που θα έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ να γίνουν μια γροθιά και η εταιρία μας να γίνει μια ενιαία οικογένεια.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,





 Οι εξελίξεις στην εταιρία και τα γεγονότα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς.
 Η παράταξή μας επιβεβαιώνεται για τις ανησυχίες που είχε το προηγούμενο διάστημα και μιλάμε για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων όπου το ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε όλες τις αποφάσεις για την εταιρία.
 Η ΔΑΚΕ πάντα σε όλες τις ανακοινώσεις έγραφε ότι είναι ένα θέμα δύσκολο και μπορεί να κλείσει και την ίδια την εταιρία.
 Οι κακοί χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της Διοίκησης έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Και οι δυο μαζί – Διοίκηση και Κράτος – έβαζαν όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Το Κράτος έδινε πίστωση χρόνου και η Διοίκηση της εταιρίας είχε αναπαυθεί στις κουβέντες των πολιτικών τους προϊσταμένων.
 Οι ευθύνες είναι τεράστιες.
 Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τι ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι τέτοιες που αν δεν δοθούν πολιτικές λύσεις θα κλείσουν την εταιρία και όλοι μας θα βρεθούμε στο δρόμο.
 Ακόμα και σήμερα που υπάρχει αυτό το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα η Διοίκηση καν δεν έχει κάνει κάλεσμα στα Σωματεία να συζητήσουμε και να βρούμε λύση από κοινού σε αυτό το δύσκολο θέμα.
 Δυστυχώς η πολιτική των μνημονίων που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Διοίκηση της εταιρίας δεν διορθώνουν προβλήματα ετών ,  αλλά δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να λυθούν, διαφορετικά μια ιστορική βιομηχανία όπως είναι η ΛΑΡΚΟ με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε μεγάλο αδιέξοδο.


 Σαν ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ποτέ δεν πιστέψαμε ούτε τις απόψεις των προηγούμενων  Διοικήσεων ούτε των σημερινών , που για εμάς είναι καταδικαστέες .

Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  -  από το Λιγνιτωρυχείο  Σερβίων -  Καστοριάς  μέχρι και την Αθήνα – όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα , γιατί  ΑΜΕΣΑ θα κληθούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

 Δεν θα πανηγυρίσουμε για κανένα εκλογικό αποτέλεσμα.
 Η ΔΑΚΕ είναι μία δύναμη παρούσα σε όλες τις εξελίξεις ,  δίπλα στους εργαζόμενους και αυτό θα έχουμε πάντα μέλημά μας  και στρατηγική .
 Δεν εκμεταλλευόμαστε καμία συγκυρία να πανηγυρίζουμε όπως θα έκαναν κάποιοι άλλοι αν ήταν στη θέση μας.
 Έστω κι αυτή τη στιγμή να αναλογιστούν κάποιοι τις ευθύνες τους στην εταιρία και να καταλάβουν ότι το πρόβλημα των κρατικών ενισχύσεων είναι το πιο σοβαρό των τελευταίων ετών.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Θα πρέπει όλοι από κοινού να είμαστε μαζί για το καλό και το σύνολο όλων των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρίας , γιατί δυστυχώς οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι δύσκολες και ίσως να μην υπάρχει γυρισμός.

 Ενώ οι αποφάσεις  που παίρνονται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια λόγω της επιτροπείας της χώρας μας  είναι δυσοίωνες  , κάποιοι προσπαθούν να καθησυχάσουν για τις εξελίξεις αυτές λέγοντας ότι κάνουμε  μαύρη πολιτική , αυτούς απομονώστε τους , μην τους ακούτε  . Εμείς από την πλευρά μας θα εργαζόμαστε  πάντα για το καλό της εταιρίας και το συμφέρον όλων των εργαζομένων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ,  ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ,
ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  
                      ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους