Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - 1η Μάη

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: sindikatometallou@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -47- ΛΑΡΥΜΝΑ 26/04/2018
1η Μάη
Συν/σες –Συν/φοι
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44, όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για κατακτήσεις και δικαιώματα για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Η 1η Μάη του 2018 βρίσκει και τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις, που διαμορφώνουν νέα και σύνθετα καθήκοντα. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε στην κυριολεξία για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων που παίρνουν το Ni τσάμπα βγάζοντας αμύθητα κέρδη, τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να ιδιωτικοποίηση την ΛΑΡΚΟ υλοποιώντας επί της ουσίας τα σχέδια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. Βλέπετε τα αστικά επιτελεία ετοιμάζονται για την φάση της ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για μας όπως ήταν η κρίση.




 
Η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη» ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμε της 4ης αξιολόγησης, ενώ ετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο».
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αποκατάσταση δικαιωμάτων και μισθών, να σταματήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
Χρειάζονται πολλαπλάσιοι αγώνες για να καταφέρουμε να ανακτήσουμε ότι χάσαμε. Τον δρόμο τον δείχνουν τα σωματεία και ομοσπονδίες που οργανώνουν τον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο, όπου έτρεξε να υπογράψει για άλλη μία χρονιά ΕΓΣΣΕ νομιμοποιώντας των επαίσχυντο μισθό των 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών. Στην ίδια λογική κινείτε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η κυβέρνηση επιτίθεται και στην εργατική λαϊκή κατοικία, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς, ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ενώ από την 1η Μάη θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ. Τα ταξικά συνδικάτα μπαίνουν μπροστά και θα κάνουν πράξη το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 Συνάδελφοι εργάτες.
Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. Η κυβέρνηση με αυτό το ρόλο που έχει αναλάβει, έχει τεράστιες ευθύνες, για την βάση της Σούδας που την διατηρεί και την αναβαθμίζει, για την διαμόρφωση μιας σειράς νέων νατοϊκών βάσεων σε όλη την χώρα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Σύρο, στα πλαίσια του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας. Μας ετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, ετοιμάζουν την χώρα να γίνει το επόμενο μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Απαιτείται επαγρύπνηση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
 Οι εργάτες πρέπει να έχουν καθαρό ότι αυτοί που σήμερα τους παίρνουν το σπίτι, τους αφήνουν άνεργους, τους κόβουν τους μισθούς, είναι οι ίδιοι που αύριο θα τους βομβαρδίζουν τα σπίτια θα τους ξεκληρίζουν τις οικογένειες, είναι οι ίδιοι που στο τέλος του πολέμου θα θέλουν να σου ξαναπάρουν το σπίτι, να σε αφήσουν άνεργους, να σου κόψουν τον μισθό.
Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν η εργατική τάξη της χώρας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο. Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση, Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  1. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. 
  2. Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  3. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  4. Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
  5. Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!
  6. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
  7. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  8. Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα κεκτημένα για όλους τους εργαζόμενους( τριετίες, Β.Μ, Χρήματα στις αναβαθμίσεις, ασφαλιστήρια συμβόλαια κλπ)

  Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρο Λαμίας 1/5/2018 10:30 στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία. (Θα μπει λεωφορείο τηλ συμμετοχής 6937887924)
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Από τη Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους