Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ 25/5 ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ

ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95

EMAIL: sindikatometallou@gmail.com Τηλ: 6937887924

Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ. -46- ΛΑΡΥΜΝΑ 29/04/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κλιμάκωση τώρα. Ψηλά το κεφάλι.

Επόμενος σταθμός η συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.


Συν/σες –Συν/φοι



Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας Χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις 25/4 στην ΛΑΡΚΟ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους από την ΛΑΡΚΟ αλλά και αντιπροσωπίες ταξικών Συνδικάτων, φορέων και κομμάτων ,όπως το Ε.Κ.Λ, Μετάλλου Αττικής, Μαγνησίας, Εύβοιας, Βουλευτές και μέλη της Κ.Ε του ΚΚΕ, ΟΓΕ Λοκρών, Δ.Σ της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έδωσαν τον παρών στην πορεία- διαμαρτυρία στο υπουργείο οικονομικών φωνάζοντας «η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» και «κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ».









Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ιδιωτικοποιεί παραπέρα την ΛΑΡΚΟ στην βάση του σχεδίου της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. Αυτό βγήκε επί της ουσίας και από την συνάντηση που έγινε μεταξύ αντιπροσωπείας των Σωματείων και του υπεύθυνου του γραφείου του Υπουργού οικονομικών.



Άμεσο σχεδιασμό έχουν να εφαρμόσουν το «στρατηγικό τους σχέδιο» το οποίο περιέχει παραπέρα χτύπημα των μισθών, των δικαιωμάτων μας, τις θέσεις εργασίας. Ήδη το εφαρμόζουν, π.χ το τμήμα το δομικών μέσα σε ένα χρόνο το διέλυσαν, το άφησαν χωρίς εργαζόμενους, αναπτύσσοντας έτσι ξανά την εργολαβοποίηση, τον σπαστήρα στην ΧΟΥΤ πλέον τον λειτουργεί εργολάβος. Αφαιρούν ειδικότητες (Π1,Π2,ΧΟΥΤκ.α) φτιάχνοντας εργάτες γενικών καθηκόντων, βοηθούς χειριστών, αντικαταστάτες για να έχουν την δυνατότητα να μας απασχολούν σε όποιο τμήμα και πόστο έχουν ανάγκη, χωρίς να παίρνουμε ανάσα, χάνοντας τα δικαιώματα των οργανικών θέσεων.



Συν/σες –Συν/φοι

Κατανοώντας όλους όσους έχουν αηδιάσει από τη διαχρονική τακτική του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΛΑΡΚΟ και έχουν οδηγηθεί στην απογοήτευση και στην αποστράτευση από τους αγώνες, καλούμε τους συναδέλφους που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν μαζί μας στην κινητοποίηση να μην τους κάνουν το χατίρι. Μην βάλουν «βούτυρο στο ψωμί» του Κυβερνητικού-Εργοδοτικού Συνδικαλισμού για να «ζητήσει τα ρέστα», να πει «εσύ φταις που δεν συμμετείχες».



Οι αγώνες θέλουν μαζικότητα, παλμό, φωνή, ιδρώτα, να συγκρουστείς. Μόνο έτσι θα μας πάρουν σοβαρά υπόψη, θα μας υπολογίζουν. Όχι να σου λένε ότι η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιείται και να λες «τραβάτε για καφέ γιατί τα λεωφορεία φεύγουν στις 15.00» (όπως είπε το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στις 25/4).



Για εμάς οι εργαζόμενοι στην πορεία δεν ήταν ούτε πολλοί, αλλά ούτε και λίγοι, μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι, μπορούμε να γίνουμε 1000άδες. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο μαζί μας. Εμείς με την εργασία μας τους ζούμε, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.



Είναι σίγουρο ότι με ευθύνη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού πολλοί συνάδελφοι δεν έχουμε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι δεδομένο πως ο ρόλος των Παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ- ΕΑΚ είναι να σας απογοητεύσουν, να σας έχουν στο σκοτάδι για να μην υπάρχει συμμετοχή, κλιμάκωση και ουσιαστική πίεση στην Κυβέρνηση. Άλλωστε έχουν κάνει τα πάντα γι’αυτό. Όχι συνάδελφοι, αυτό θέλουν, να παραδώσουμε τα όπλα, να απελπιστούμε και να αφήσουμε τις ζωές μας έρμαιο στις ορέξεις τους.



Εδώ αξίζει να σκεφτούμε εργάτες της ΛΑΡΚΟ στην μεγάλη απεργία των 110 ημερών το 1977 που και τότε πεινάγανε και τότε είχαν να μεγαλώσουν παιδιά, αλλά είχαν και κάτι ακόμα που το έχουμε και οι σημερινοί εργαζόμενοι και πρέπει να το βγάλουμε. Πείσμα συνάδελφοι, πείσμα. Δεν το βάλανε κάτω, ενωμένοι σε σωστή βάση κερδίσανε. Μας φοβούνται όταν είμαστε ενωμένοι. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Προσπαθήστε να μάθετε τι πόλεμο τους έκαναν, αλλά αυτοί εκεί,,, βράχοι,,, δεν το έβαλαν κάτω και στο τέλος δικαιωθήκαν, κέρδισαν οι εργάτες συνάδελφοι, κέρδισαν γιατί ήταν ενωμένοι. Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΛΙΓΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΙΚΑ. Αυτό μας διδάσκει η πείρα και σαν Συνδικάτο σας καλούμε να το παλέψουμε μέχρι το τέλος.



Για να μην περάσει αυτό χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συμμαχίες. Το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει μια τέτοια συσπείρωση η οποία θα είναι και αποτελεσματική για να φρενάρει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση τώρα, είναι η πρόταση του Συνδικάτου μας για την ΛΑΡΚΟ που δίνει πραγματικά κίνητρο να συσπειρωθεί όλος ο κλάδος και ο λαός της περιοχής. Είναι τα άμεσα ρεαλιστικά αιτήματα που βάζουμε απαιτώντας εδώ και τώρα:


  1. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
  2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  3. Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα κεκτημένα για όλους τους εργαζόμενους( τριετίες, Β.Μ, Χρήματα στις αναβαθμίσεις, ασφαλιστήρια συμβόλαια κλπ)



Το Συνδικάτο μας μπαίνει μπροστά για να σας ενημερώσει με μπαράζ ανακοινώσεων, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις και εκδηλώσεις το άμεσο επόμενο διάστημα για την πραγματική κατάσταση σήμερα, το ρεαλισμό των αιτημάτων μας, αλλά και την πείρα που πρέπει να διδαχτούμε κυρίως από την μεγάλη νικηφόρα απεργία των 110 ημερών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το 1977 αξιοποιώντας τα συμπεράσματα της σήμερα.



Επόμενος σταθμός η συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρο Λαμίας 1/5/2018 10:30 στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία. (Θα μπει λεωφορείο τηλ συμμετοχής 6937887924)



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους