Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ‘Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, Ε.Σ.Σ.Ε. ΤΩΡΑ


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: sindikatometallou@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -41- ΛΑΡΥΜΝΑ 11/04/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμαστε και απαιτούμε:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
 
Με αφορμή το σπάσιμο της Γερανογέφυρας Νο 1 στην αίθουσα των Ηλεκτροκάμινων που έλαβε χώρα την Μεγάλη Πέμπτη στις 19:30 και ευτυχώς δεν εξελίχθητε σε τραγωδία, η υπομονή μας τελείωσε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι η σωματική μας ακεραιότητα να στηρίζετε σε «θαύμα». Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο την ΕΜΝΕ για το έλεγχο που μας έχει πει ότι θα κάνει στην ΛΑΡΚΟ.


Σαν ΔΣ, με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας Γ.Σ, καλούμε την ΕΜΝΕ να πραγματοποιήσει άμεσα των έλεγχο που μας έχει πει ότι θα κάνει και άμεσα η ΛΑΡΚΟ να συμμορφωθεί. Καλούμε την Διοίκηση να τοποθετηθεί και να συμμορφωθεί επάνω στον έλεγχο του ΣΕΠΕ ΛΑΜΙΑΣ ως προς την καταπάτηση των τριετιών και των χρημάτων στις αναβαθμίσεις.

Ο διάλογος με τους υπεύθυνους και οι «ντουφεκιές στον αέρα» δεν λύνουν προβλήματα, ο αγώνας θα φέρει αποτελέσματα. Από αυτήν την σκοπιά το Συνδικάτο μας καλεί τα μέλη του σε πλατιά συμμετοχή στις 4ωρες στάσης εργασίας ( τις 4 τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας) που έχει προκηρύξει το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για την Πέμπτη 12/4 για μετρά υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης με απόφαση του Δ.Σ το Συνδικάτο μας συνυπογράφει το κείμενο κάλεσμα Σωματείων του κλάδου και προκηρύσσουμε μαζί τους την 25/4 Πανελλαδική ημέρα δράσης για μέτρα ασφαλείας στον κλάδο. Καλούμε όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, συντονισμένα οι μεταλλεργάτες Πανελλαδικά να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας.Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούμε το άμεσο επόμενο διάστημα να το κάνουμε αφετηρία αγώνων για την συνολική βελτίωση της ζωής μας κλιμακώνοντας σταθερά και αποφασιστικά. Το Συνδικάτο μας σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί απαιτώντας με όλα τα μέσα: 
 

 • ‘Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Χρήματα για τον εκσυγχρονισμό της, για την αξιοποίηση της υπέρ του ΛΑΟΥ.
 • Την Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.
 • Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.
 • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 • Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.
 • Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
 • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
 • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Γ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

        ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους