Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:     

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

·               Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
·          Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας

·          Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

·           ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

·           Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Αρ.Πρωτ.: 231            23-05-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
Σήμερα Τετάρτη 23-05-2018 συναντηθήκαμε όλα τα σωματεία στην Αθήνα με θέματα:
1)Πορεία Εταιρίας  2)Παράγωγη  3) Business Plan  4) Κρατικές ενισχύσεις
  5)ΣΔΟΕ 6)Ασφαλιστήρια Συμβόλαια.

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την παγερή αδιαφορία της Διοίκησης στα αιτήματα των Σωματείων για συνάντηση στης 04-05-2018 και 17-05-2018 προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά προβλήματα της εταιρίας. 






Δυστυχώς η Διοίκηση αρνείται να συναντήσει τους εργαζόμενους και λάμπει δια της απουσίας της.

Στην μέχρι σήμερα ιστορία της ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική Διοίκηση που αδιαφορεί για όλα τα σοβαρά προβλήματα. Υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν περικοπές, θα λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον της εταιρίας κάτι το οποίο γύρισε άρδην και τώρα εξετάζουν σενάρια και business plan (εξ ου και η τοποθέτηση Αντιπροέδρου) που αφορούν περικοπές, συρρίκνωση και αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην εταιρία.

Δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν έρθει σε μια μεγάλη εταιρία και θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τους εργαζόμενους διότι δεν είναι μόνοι τους. Ευθύνονται παντελώς για το κατάντημα που η εταιρία βιώνει. Το χάσιμο της παράγωγης που γίνεται ακόμη και μετά από μεγάλες επισκευές, οι οποίες στοιχίζουν υπέρογκα ποσά και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, δηλαδή αύξηση της παραγωγής και την εύρυθμη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας. Γι αυτό το κατάντημα δεν υπάρχουν ευθύνες;

Σήμερα, η τιμή του νικελίου κοντεύει στα 15.000 δολάρια και η παράγωγη κοντεύει στο μηδέν.

To ίδιο ισχύει και στα μεταλλεία μας διότι κάποιοι προφέσορες πήραν θέσει; κλειδιά και ενώ μιλούσαν για 150.000 τόνους στης πλατείες, σήμερα σε αυτές μπορούν να γίνουν συναυλίες. Ακόμη και το λιγοστό Στοκ που υπάρχει οφείλεται στην έλλειψη ζήτησης λόγω των συνεχόμενων ζημιών στο εργοστάσιο.
 


Η διοίκηση μαζί με τα στελέχη της εταιρίας δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το κατάντημα που φτάσαμε μέχρι και σήμερα. Εμείς σαν εργαζόμενοι βάλαμε πλάτη όταν οι τιμές του νικελίου ήταν χαμηλά. Ανεχθήκαμε και αποδεχτήκαμε πολλά, λόγω των χαμηλών τιμών Νικελίου, αλλά αυτό μέχρι ΕΔΩ!!

Επίσης τα Ασφαλιστήρια συμβόλαια των εργαζομένων, το ιατροφαρμακευτικό και το συνταξιοδοτικό με ευθύνη της διοίκησης και αυτών που τα διαχειρίζονται τινάζονται στον αέρα. Αυτό για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου γιατί είναι το Διαχρονικότερο και Μεγαλύτερο κεκτημένο και δεν θα επιτρέψουμε σε ανίκανους και ανεύθυνους ανθρώπους να τα διαχειρίζονται.

Οι επιλογές των διοικούντων για τα Στελέχη που όρισαν σε θέσεις ευθύνης αποδείχτηκαν άστοχες και επικίνδυνες για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και την εργασιακή ειρήνη.



Μας αναγκάζουν να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή δυναμικά γιατί η αδιαφορία τους και η ανυπαρξία τους δεν έχει τέλος . Κρύβονται, και δεν δέχονται να συναντήσουν τους εργαζόμενους. Θα αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να έχουμε πλέον μόνο σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε ΟΛΑ τα σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν. Γι αυτό το λόγο ομόφωνα αποφασίσαμε το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου 2018. 4ώρη ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ Στάση Εργασίας ανά Βάρδια.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την τωρινή Διοίκηση για αδιαφορία και ανυπαρξία και υπενθυμίζουμε ότι στο κατάντημα που έχουν φέρει την εταιρία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι απεργίες τους.

ΑΜΟΙΡΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ λύσεις για: 

Την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ 
Την συνέχιση της λειτουργίας της κάτω από Δημόσιο Έλεγχο 
Την εξασφάλιση όλων τον θέσεων εργασίας 
Την διατήρηση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων



             Για τα Διοικητικά Συμβούλια


  ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :



 ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)

ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)

ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους