Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟ ΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: sindikatometallou@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -58 - ΛΑΡΥΜΝΑ 27/05/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/05/2018 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 
Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ απαιτούμε αλλαγή πολιτικής για την βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ υπέρ των εργαζομένων με βάση την πρόταση μας.
Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα κεκτημένα για όλους τους εργαζόμενους( τριετίες, Β.Μ, Χρήματα στις αναβαθμίσεις, ασφαλιστήρια συμβόλαια κτλπ)
Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 





 

Η κυβέρνηση συνειδητά για να αποφύγει το πολιτικό κόστος δεν έχει τοποθετηθεί στην αγωνία των εργαζομένων για το τι ακριβώς θα κάνει για να σταματήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ όπως αυτή επιβάλετε μέσα από τις αποφάσεις της Ε.Ε και των Δικαστηρίων της.

Εκτίμησή μας είναι ότι για να αποφύγει το πολιτικό κόστος θα ανοίξει έναν «δεσμευτικό διάλογο» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα οδηγεί την ΛΑΡΚΟ πιο κοντά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Παράλληλα θα επιχειρήσει να εφαρμόσει άμεσα (ήδη έχει ξεκινήσει) το αντεργατικό «στρατηγικό σχέδιο». Αυτός είναι και ένας από τους όρους που βάζουν επιχειρηματικοί όμιλοι , Ε.Ε και όλα τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Από αυτή την άποψη θεωρούμε πως είναι ανάγκη άμεση να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για το τι προβλέπει το «στρατηγικό σχέδιο» της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ. Είναι ανάγκη άμεσα οι εργαζόμενοι να αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε στην πράξη για να μην εφαρμοστούν συνολικά τα σχέδιά τους, για να διασφαλίσουμε ότι έχει απομείνει από τα μισθολογικά και εργατικά δικαιώματα και να ανακτήσουμε ό,τι έχει καταπατηθεί όπως τριετίες , Β.Μ , χρήματα των αναβαθμίσεων , σταθερή εργασία χωρίς δουλεμπόρους ,ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.ά.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ:
  1. Θεωρεί «αντιπαραγωγική» την μόνιμη και σταθερή εργασία και προτείνει την παραπέρα εργολαβοποίηση των εργασιών ακόμη και με αλλαγή εργασιακών σχέσεων, δηλαδή επιστροφή εργαζομένων σε εργολάβους.
  2. Θεωρεί «αντιπαραγωγική» την «κουλτούρα» των εργαζομένων και προτείνει μείωση θέσεων εργασίας ,αλλαγή ωραρίων και την κάλυψη βαρδιών με 2 βάρδιες 12 ώρες ανά ημέρα ή 4 βάρδιες με 6 ώρες , δηλαδή εκ περιτροπής εργασία.
  3. Συγκρίνει τους μισθούς των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τον όμιλο Στασινόπουλου και Μυτιληναίου και μας βγάζει κατά 15% πιο ακριβούς προτείνοντας περικοπές.
  4. Θεωρεί πως είναι μεγάλα τα ποσά που «σπαταλά» στο ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό συμβόλαιο και προτείνει μείωση δαπανών ή και κατάργηση.
  5. Εκτιμά πολύ μεγάλα τα ποσά που δίνονται ως συνταξιοδοτικές αποζημιώσεις και προτείνει περικοπές σε αυτές και αποχωρήσεις εργαζομένων (απολύσεις) που έχουν «συμπληρώσει συνταξιοδοτικά κριτήρια».
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Το τμήμα των Δομικών εργολαβοποιήθηκε 100% . Στην παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου (Π0-Π1-Π2-Π3 , Α/Φ , ΧΟΥΤ) , οι εργολάβοι όλο και αυξάνουν την παρουσία τους. Στην Συντήρηση συνολικά συμβαίνει το ίδιο με μεγάλες και μικρές επισκευές να δίνονται σε εργολάβους. Η εκ περιτροπής εργασία , με το τηλέφωνο (έλα μέσα σήμερα , φύγε, αύριο θα σου ξανατηλεφωνήσω) , έχει πάρει ΜΑΖΙΚΑ χαρακτηριστικά σε πολλούς εργαζόμενους που εργάζονται για πολλά έτη στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβιών. Οι περικοπές μισθών είτε με εργαζόμενους χωρίς τριετίες και με πολύ χαμηλούς Β.Μ., είτε με αναβαθμίσεις χωρίς χρήματα , έχουν γίνει στην πλειοψηφία των εργαζομένων και τώρα μας θέλουν και 15% φθηνότερους. Η ΛΑΡΚΟ χρωστά 8.000.000 στο συνταξιοδοτικό συμβόλαιο και στο ιατροφαρμακευτικό τον τελευταίο χρόνο αύξησε τις εισφορές μας και μείωσε τις παροχές , φέρνοντας νέα πρόταση σήμερα στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση. Απολύσεις με κριτήρια «συνταξιοδότησης» έχει κάνει ήδη στις αρχές του έτους και οι συνάδελφοι που απολύθηκαν πλήρωσαν για να πάρουν σύνταξη ή μπήκαν στο ταμείο ανεργίας. Μας λένε «αντιπαραγωγικούς» την ίδια ώρα που φτύνουμε στην κυριολεξία αίμα από την κούραση καθώς επίσης Διοίκηση – Εισαγγελείς και Πολιτικοί διαφόρων κομμάτων, τοποθετούνται ανοιχτά για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων αρνητικά.

ΑΥΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ή ΑΝΟΧΗ.

Εμείς λέμε αντεπίθεση εδώ και τώρα. Στις 30-05-2018 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ , ΕΝΩ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΝΥΧΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΣΕ ΜΕ 580, ενώ μας έλεγαν «να βάλουμε πλάτη για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ» ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ και να έρθει ανάπτυξη», δηλαδή να εφαρμόσουν τα «στρατηγικά τους σχέδια».

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ:
Η ανάπτυξη σας τσακίζει την ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντηση μας.

Σταθμός σε αυτήν την απάντηση είναι η επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/05/2018 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ. Εκεί μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους που δεν είναι άλλοι πέρα από τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, τους συνταξιούχους, τους μικρομαγαζάτορες, τους μαθητές και τις γυναίκες θα δώσουμε την πρώτη απάντηση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους