Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΡΥΜΝΑ 22-06-2018

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:    

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: - 285 – ΛΑΡΥΜΝΑ:22-06-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 Χτες (21-06-18) συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου με τας παρακάτω θέματα:
1)   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Σ.Ε.
2)   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 50 της ΛΑΡΚΟ (προσωπικά δεδομένα).
3)   ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Για το πρώτο θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Σωματείο μας έχει ξεκινήσει διαδικασία Επ.Σ.Σ.Ε από το 2015.
Υπάρχει η ανακοίνωση (24-09-15 – αρ. πρωτ.132) που έχει σταλεί στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και στην Τοπική Δ/νση για τις διεκδικήσεις που ζητούσαμε για να προσάψουμε Επ.Σ.Σ.Ε.
Αυτό είναι μία απόφαση που είχε παρθεί μέσα από την Γ.Σ στις 3/4/12.
 Οι εργαζόμενοι στα δύσκολα χρόνια που η εταιρία αντιμετώπιζε τις χαμηλές τιμές του Νι ξαναέβαλαν πλάτη για πολλοστή φορά ώστε στην περίοδο της κρίσης να βοηθήσουμε την εταιρία στα δύσκολα και να μη ζητήσουμε τίποτα.
 Σήμερα που οι τιμές του Νι έχουν ανακάμψει σε καλά επίπεδα οι εργαζόμενοι είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα πλάνο διεκδικήσεων με την εταιρία για να διορθωθούν κάποιες αδικίες περασμένων ετών.
Θα ακολουθήσουμε όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου μας ΟΜΟΦΩΝΑ διαδικασία Επ.Σ.Σ.Ε με την εταιρία και θα συμβουλευτούμε τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου ώστε να στείλουμε επιστολή προς την Διοίκηση αλλά και την Τοπ. Δ/νση της εταιρίας να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με το πλάνο- πλαίσιο που υπάρχει από την Γενική Συνέλευση.
Το Σωματείο για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι ποτέ δεν κρυβόταν... 






όπως έγραφαν κάποιοι για να ακολουθήσει διαδικασία Επ.Σ.Σ.Ε. απλά όλοι μας γνωρίζαμε τα προβλήματα που υπήρχαν , δώσαμε τις ανοχές μας και τις αντοχές μας στην Διοίκηση της εταιρίας , αλλά μέχρι εδώ.
 Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που η Διοίκηση θα πρέπει να συζητήσει με τους εργαζόμενους για να λύσουμε ζητήματα που αφορούν την ομαλότητα και τις εργασιακές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους.
 Οι συζητήσεις με την εταιρία σταμάτησαν το 2017 από υπαιτιότητα δική της γιατί οι προτάσεις που έφεραν στο Σωματείο αφορούσαν περικοπές και το βασικότερο ήταν η περικοπή του πριμ.
 Αυτό το αναφέρουμε για να γνωρίζετε όλοι σας γιατί τότε σταμάτησαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Σωματείο και στους εκπροσώπους που είχε ορίσει η εταιρία.
 Η ίδια η Διοίκηση της εταιρίας ομολογούσε ότι με τις χαμηλές τιμές δεν μπορούσε να δώσει τίποτα στους εργαζόμενους γιατί υπήρχαν οικονομικά προβλήματα.
Τώρα πλέον η εταιρία δεν έχει κανέναν λόγο να μην καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου και να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους και οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που όλα αυτά θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι για την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις με όλους τους εργαζόμενους.

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη που αφορά το θέμα της Επ.Σ.Σ.Ε. και έκτακτα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. αλλά θα σας ενημερώσουμε αν χρειαστεί και μέσω Γ.Σ.
 Για το δεύτερο θέμα αφορά την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 50 για τα προσωπικά δεδομένα ,
θα πρέπει πλέον όλοι μας να πάμε στο προσωπαρχείο του εργοστασίου να υπογράψουμε το έντυπο που λέγεται δήλωση συναίνεσης προσωπικών δεδομένων γιατί υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία και θα πρέπει να την τηρήσουμε και εμείς .
Τα  δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια ,  το ιατροφαρμακευτικό αλλά και το συνταξιοδοτικό  θα πρέπει να μπουν σε μια σωστή σειρά με τα δεδομένα όλων μας να είναι πλέον προσωπικά και να μην αφορούν όλους , αλλά τον καθένα μας ξεχωριστά .
Η διορία είναι μέχρι τις 30/06/2018 και λέμε σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να το κάνουν.
 Θέμα ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: Το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε να δώσει κάποια χρηματικά βοηθήματα σε συναδέλφους που είχαν εργατικά ατυχήματα , μακροχρόνιες ασθένειες και δύσκολες παθήσεις.
 Επίσης αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι εκτός μιας έκτακτης ανάγκης αν δημιουργηθεί  ,  δεν μπορούμε να δώσουμε άλλο βοήθημα γιατί το σωματείο μας θα μπει σε διαδικασία εκλογών από τον Σεπτέμβρη μήνα.
Μέχρι τότε ότι βοήθημα υπήρχε καλύφθηκε στο ακέραιο για όλους όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

 Υ.Γ. Στις 27/06/18 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρυμνα  με τη Διοίκηση  , για τα δυο ασφαλιστήρια  συμβόλαια , όπου θα παραβρεθούν και τα αδελφά σωματεία γιατί τα ασφαλιστήρια συμβόλαια  αφορούν όλους τους χώρους της ΛΑΡΚΟ.


ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
                                                     
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              
              Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ               ΑΓΓ. ΓΚΙΩΝΗΣ 





   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους