Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”: Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Καταγγέλλει τη 15ετή εργασιακή ομηρία περίπου 3.500 εργαζομένων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 100.000 ανθρώπους τρίτης ηλικίας και ατόμων με αναπηρία, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. 






Ο εμπαιγμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και από τη σημερινή, συνεχίζεται. Από το 2012 χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, με προγραμματικές συμβάσεις που έχουν ετήσιο χαρακτήρα, εκτός από την τελευταία, που είναι διετής, μέχρι το τέλος του 2019.

Συναδέλφισσες,

Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ανασφάλεια, σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα, δουλειά χωρίς καμιά ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ζωή με σμπαραλιασμένα ωράρια. Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας στο εισόδημα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις κοινωνικές υποδομές Πρόνοιας, Παιδείας συνθλίβει τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.
Στηρίζουμε τον αγώνα σας και διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα!


   Αθήνα, 26.6.2018    Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους