Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για τη ΛΑΡΚΟ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ




Ερώτηση
προς τα Υπουργεία
Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αθήνα, 04.06.2018

Θέμα: Προβλήματα στην Εταιρεία ΛΑΡΚΟ – Η Κυβέρνηση σιωπά ανησυχητικά.

H εταιρεία ΛΑΡΚΟ βρίσκεται, επί μακρύ χρονικό διάστημα, σε δυσχερή θέση.
Στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί η αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης.
Και αυτό διότι, μέχρι και σήμερα, δεν έχει αναληφθεί καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αντιμετώπισης των προβλημάτων της Εταιρείας, παρότι:





§  Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις του σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου (12 Οκτωβρίου 2015, 3 Δεκεμβρίου 2015 και 30 Δεκεμβρίου 2015), ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα».
§  Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο Περιφερειακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, τον Ιούλιο του 2017, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
§  Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τον Ιούλιο του 2017, ανέφερε ότι «…με τις ενέργειες που κάνουμε ως Κυβέρνηση προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο η εταιρεία, μέσα στο φθινόπωρο [του 2017] θα μπορεί να λάβει τις σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη ΛΑΡΚΟ, σ’ ένα πολύ διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας».
§  Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 29 Μαρτίου 2018, παρουσία του υπογράφοντος βουλευτή, δεσμεύτηκε πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «ανοίξει τα χαρτιά της» και θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την εταιρία, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και η Κυβέρνηση, συνεπής στη γενική ασυνέπεια και ανικανότητα που τη διακρίνει, σιωπά ανησυχητικά.
Οι τοπικές κοινωνίες και οι εργαζόμενοι όμως, ανησυχούν και αγωνιούν.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:

Υπάρχει τελικά σχεδιασμός και πλάνο της Κυβέρνησης σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης; Αν ναι, πότε έχει σκοπό η Κυβέρνηση να τον παρουσιάσει;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους