Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τραμπούκικη επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου από το μηχανισμό των εργολάβων

Aπο: nautergatiki.gr

Την επίθεση τραμπούκων της εργοδοσίας ενάντια στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο (ΕΝΕΔΕΠ).
Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρει:
«Τώρα πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα για τα δικαιώματά μας. Δεν λυγίζουμε.

Συνάδελφοι,

Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το σωματείο μας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της ενάντια στον αγώνα μας. Στα πλαίσια αυτά, στήνει εργοδοτικό σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της... 







σαν τον Παπαδόγγονα Βασίλη που επιτέθηκε και χτύπησε τον πρόεδρο του σωματείου μας Μάρκο Μπεκρή, την ώρα που αυτός ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.


Δηλώνουμε στην εργοδοσία και στα τσιράκια της ότι δεν θα ανεχτούμε τους σχεδιασμούς και τους μηχανισμούς της στο χώρο του λιμανιού.
Τους μπράβους και τους τραμπούκους θα τους πάρει «το κύμα» της οργανωμένης πάλης για τα δίκια μας.
Όλοι τώρα, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα για:
  • – Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
  • – Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων απ’ την πολιτική ηγεσία και την εργοδοσία.
  • – 6μελή πόστα.
  • – Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • – Σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • – Διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας – Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.
Συνάδελφοι, η εργοδοσία φοβάται. Παίρνει τα μέτρα της. Παίρνουμε και εμείς τα δικά μας».
Ανακοινώσεις καταδίκης
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά «καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που έγινε από τον επόπτη της εταιρίας «DPORT» Παπαδόγγονα Βασίλη στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή». Τονίζει πως «από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και στην ανάγκη τους για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, κόντρα στις επιθέσεις της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, μέχρι και σήμερα, που θεωρούν την επένδυση της COSCO, πρότυπο για το σύνολο της χώρας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μη λυγίσει απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, να δυναμώσει το σωματείο, να συνεχίσει να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του. Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στην COSCO και τα τσιράκια της».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών «καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση» και τονίζουν πως «τα σωματεία μας έχουν δεχτεί στο παρελθόν αντίστοιχες επιθέσεις και γνωρίζουμε, όπως και η εργοδοσία το γνωρίζει, ότι τίποτα δεν μπορεί να φρενάρει τη δράση ενός ταξικού σωματείου, με τους εργαζόμενους-μέλη του συσπειρωμένους γύρω από δίκαια αιτήματα σαν αυτά που έχουν οι συνάδελφοι του ΕΝΕΔΕΠ και το έχουν αποδείξει σε κάθε ευκαιρία.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

 Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!»



Aπο: nautergatiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους