Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Επιστολή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου κατοίκου Λάρυμνας

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 
Αγαπητοί συνδημότες,

   Στην απάντηση του Δήμου στην πρώτη μου επιστολή δεν αναφέρθηκε τι προτίθεται (ο Δήμος) να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα με το internet στο Δήμο Λοκρών. Μας παρουσίασε τη θέση του,ότι οι πολυεθνικές πρέπει να πληρώνουν αντισταθμιστικά οφέλη. Ναι,εφόσον υπάρχουν πολυεθνικές (αν και για μένα το ιδανικότερο θα ήταν να μην υπάρχουν πολυεθνικές και ο λαός να διαχειρίζεται τον πλούτο που παράγει), να πληρώνουν και είχα συμφωνήσει σε αυτό στην πρώτη μου επιστολή. Όμως... 






αυτά τα αντισταθμιστικά oφέλη να τα απολαμβάνουν όλοι οι δημότες και όλοι να μετέχουν σε ένα κοινωνικό αγαθό όπως το internet με τους όρους του συμβολαίου που υπογράφουν κάθε φορά (αν όχι δωρεάν) και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινείται ο Δήμος. 

Η Λάρυμνα παρόλο που συνεισφέρει σημαντικά στα έσοδα του Δήμου με τη ΛΑΡΚΟ, τις αμμοβολές και τα ιχθυοτροφεία δεν  απολαμβάνει τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούται.Έχει αφεθεί στο έλεος του θεού. Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, στην οδοποιΐα,στο φωτισμό,στην καθαριότητα, στους αναμεταδότες της τηλεόρασης που με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη βγαίνουν εκτός λειτουργίας (Ανεβαίνω στις κεραίες κάθε φορά,για να κάνω επανεκκίνηση). 

Σ'αυτά προστίθεται τώρα και το internet.Πληρώνουμε 24αρι, κουμπώνουμε στο 5αρι και πέφτει η ταχύτητα στο 1,5 έως και 0,5 mbps.   

Δεν μπορεί να έφτασε η οπτική ίνα σε χωριό της Θεσσαλίας με υψόμετρο 800 μέτρα και οι λιγοστοί κάτοικοι να απολαμβάνουν δωρεάν internet όλο το 24ωρο κι εμείς δίπλα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας να νιώθουμε αποκομμένοι από τα πάντα. 

 
Τελειώνοντας διευκρινίζω στο Δήμο ότι δεν υπήρχε πρόθεση να ψέξω κανέναν,μόνο να αναδείξω το θέμα, γιατί απ'ότι γνωρίζω σε όλους τους Δήμους που έχει περάσει οπτική ίνα η cosmote πληρώνει ενοίκιο που εισπράττει ο Δήμος για τις καμπίνες που εγκαθιστά. Τέτοια θέματα δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Στόχος όλων, όσων υπηρετούν τον λαό,θα πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά.
                                                                                                                                                                                  Με εκτίμηση,
                                                                                                                                                                      Αλέξανδρος Νικολόπουλος







Υ.Γ. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το Θραψίμι, χωριό του Δήμου Σοφάδων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους