Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - 9/9/2018


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που το Εργατικό Κίνημα στη ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στο στόχαστρο εμφανών και αφανών υπονομευτικών επιθέσεων από κομματικούς καθοδηγητές - υπάκουους στρατιώτες και φαντασιόπληκτους υποτελείς σεναριογράφους, που προσπαθούν να αλλοιώσουν τη βούληση των εργαζομένων, αντιπροτείνοντας ένα στείρο παραταξιακό (τάχα ταξικό) λόγο, προβάλλοντας την ψευδοεπανάσταση που ευαγγελίζονται ως το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης των πολλών και μεγάλων προβλημάτων, γεγονός που δεν ισχύει γιατί κάθε του κίνηση ελέγχεται καθημερινά από το κομματικό επιτελείο στο οποίο λογοδοτούν

Λέμε προς όλους αυτούς, ότι προτεραιότητα μας είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των εργαζομένων. Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος είναι έξω από τις γραμμές μας και απέναντι μας. Είναι οι ασκούμενες αντεργατικές και αντικοινωνικές κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές








Είναι λοιπόν τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιτακτική η ανάγκη να αποδεσμευτεί το Εργατικό Κίνημα από τον κομματισμό, με τη δημιουργία ενός πόλου με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, αγωνίες, ανησυχίες και έντονο προβληματισμό, που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες διαμορφώνει τη στρατηγική και την τακτική του. Ενας πόλος που θα συνεργαστεί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης με άλλες κοινωνικές ομάδες. Που δεν θα γίνει υποκατάστατο κανενός κόμματος αλλά θα αποτελέσει την παράταξη των εργαζομένων που εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης Δημοκρατικής σκέψης και δράσης. Μια παράταξη που δεν θα αξιολογεί τους εργαζόμενους με βάση τη ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές, με σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο αυτό της εργασίας.

Με σεβασμό στην ιστορία του Εργατικού Κινήματος της ΛΑΡΚΟ και με έντονο αίσθημα ευθύνης, προχωρούμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και δυναμικού συνδυασμού, ο οποίος εντάσσεται στον Προοδευτικό - Δημοκρατικό χώρο, με βασική αρχή του να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις από τους εργαζόμενους- μέλη με την τήρηση όλων των δημοκρατικών κανόνων.

Με την υπόσχεση πως την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δεν την εκχωρούμε σε κανέναν, οριοθετούμε τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ). Ξεκαθαρίζουμε προς τους εργαζόμενους πως ότι και αν στήριξαν στο παρελθόν, θα πορευτούμε ως η Συνδικαλιστική Δύναμη που θα είναι τόσο η δική

τους φωνή όσο και της κοινωνίας.

Μερικές από τις θέσεις και αρχές της παράταξης μας είναι οι εξής:

1.     Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και σχέσεις με κανένα κόμμα.

2.     Οι εργαζόμενοι της εταιρείας που ανήκουν στο Δημοκρατικό τόξο μπορούν να συμμετέχουν στην παράταξη,

3.     Είναι απορριπτέα πρόσωπα και αντιλήψεις ακραίων θέσεων, καθώς και κάθε μορφή βίας.

4.     Αποτελεί προτεραιότητα μας, η προστασία του κάθε εργαζόμενου από την εργοδοτική αυθαιρεσία (συνθήκες εργασίας, διευθυντικό δικαίωμα, ελαστικές μορφές εργασίας)

5.     Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με καλές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, καθώς και αμοιβές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής.


προτάσεις μας για μεγάλα θέματα της χώρας μας είναι οι εξής :



1.  Στους κόλπους των συνδικάτων πρέπει να εκφράζονται όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές απόψεις, χωρίς σχέσεις εξάρτησης και κομματικού ή διοικητικού εξαναγκασμού.

2.      Απαιτούμε ακύρωση όλων των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.

3.      Υποστηρίζουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις Ελεύθερες διαπραγματεύσεις και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

4.      Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο τρίπτυχο : Ασφάλιση - εργασιακές σχέσεις-μόνιμη απασχόληση ανάπτυξη, που αποτελεί και την «καρδιά» του Συνδικαλισμού.

Η νέα αυτή πλατφόρμα, ανταποκρίνεται στο αίτημα των εργαζομένων για ενότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΛΑΡΚΟ. Αποτελεί συγχρόνως ένα σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση και ανανέωση του ευρύτερου συνδικαλιστικού, δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου που αποτελείται από εργαζόμενους ή κινήσεις και ομάδες εργαζομένων. Η νέα αυτή κίνηση, θα υλοποιηθεί υπό τον τίτλο «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και ως συνδυασμός θα έχει τα δικά του σύμβολα και συνθήματα.

Στην κρίσιμη αυτήν καμπή για την εταιρεία και τη χώρα, η «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» φιλοδοξεί να είναι φορέας ευθύνης και σταθερότητας, καθώς και προωθητική δύναμη διαπραγμάτευσης. Μια παράταξη ενότητας, αλληλεγγύης και ελπίδας. Δεν αποβλέπει σε ρόλους δορυφορικούς, του όποιου «κομματικού κατεστημένου», ούτε περιορίζεται σε πολιτικές διαμαρτυρίας.

Στόχος της είναι η προοδευτική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος της ΛΑΡΚΟ και η διαρκής διεκδίκηση αναβάθμισης της ποιότητας εργασίας και ζωής των εργαζομένων.

Τονίζεται δε, πως η «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» συγκροτείται ενόψει των εκλογών τόσο του

Σωματείου μας, όσο και των δευτεροβάθμιων οργάνων. Στοχεύει σε αυτές για να συμβάλλει στην εξέλιξη της ΛΑΡΚΟ που οραματιζόμαστε και για να στηρίξει τους εργασιακούς θεσμούς και τους εργαζόμενους.

Όμως η «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» εκτός από παρόν έχει αυτονόητα και μέλλον. Όλοι μαζί συγκροτούμε το μέτωπο ενάντια στη δημαγωγία, στη συνομωσιολογία, το λαϊκισμό, τη μιζέρια, την ηττοπάθεια και την αδράνεια.

Η «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι ένα νέο ξεκίνημα, ένα σημαντικό βήμα για τους εργαζόμενους και θα είναι παρούσα στις μάχες που έρχονται, βγαίνοντας από αυτές πιο ενισχυμένη και ώριμη.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια και μαζί να συμπορευτούμε για έναν ισχυρό, ενωτικό, αποκλειστικά ταξικό εργατικό κίνημα στη ΛΑΡΚΟ που θα είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικό, αναπτυξιακό και ανεξάρτητο.


                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, 


                                  Γεώργιος Κάζας


Μέλος Δ.Σ. Σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

Οργανωτικός Γραμματέας της Εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕΜ


Αναπληρωτής γραμματέας της Εκτελεστικής γραμματείας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής ενότητας Ν. Φθιώτιδας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους