Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Σας καλούμε να φτιάξουμε έναν Αγωνιστικό Συνδυασμό Εργαζομένων δύναμης και ανατροπής...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΡΚΟ ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΣ 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9/2018 ΣΤΙΣ 19:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι, 
 
Στις 21/09/2018 λήγει η θητεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Βάσει του καταστατικού θα πραγματοποιηθούν εκλογές. Με αφορμή αυτό, το ΕΑΜ παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να προβληματιστούν μέσα από την ίδια τους την πείρα και να απαντήσουν αν θέλουν ένα άλλο Σωματείο, άλλα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που θα παλεύουν για να καλυτερεύσει η ζωή μας.





Καλούμε σε συσπείρωση τον κάθε συνάδελφο, που έχει ξεκάθαρο πως οι εργαζόμενοι είμαστε οι μόνοι που δεν ευθυνόμαστε για την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ, που δεν δέχεται να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι άλλο το «μάρμαρο», που έχει ξεκάθαρο πως για όλα όσα τραβάμε ευθύνονται οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, οι διορισμένες από αυτούς διοικήσεις στη ΛΑΡΚΟ, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι οποίοι όλοι μαζί υπερασπίζονται τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και μας σακατεύουν την ζωή.

Σας καλούμε να φτιάξουμε έναν Αγωνιστικό Συνδυασμό Εργαζομένων δύναμης και ανατροπής των δυνάμεων του συμβιβασμένου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Έναν συνδυασμό εργαζομένων που θα συμφωνούμε στην βάση της πρότασης του Συνδικάτου Μετάλλου για την ΛΑΡΚΟ και του Σχεδίου ΣΣΕ που κατάθεσε. Θα συμφωνούμε πως πρέπει να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να χαλάσουμε τα σχέδια των εκάστοτε κυβερνώντων που θέλουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, που θέλουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ σύγχρονους σκλάβους. Θα συμφωνούμε πως θα έχει σταθερό προσανατολισμό, την δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου και θα κόβει τσεκουράτα την λογική συνδιοίκησης με την ΛΑΡΚΟ.

Ενόψει των εκλογών θα δούμε των Κυβερνητικό Εργοδοτικό Συνδικαλισμό να καλλιεργεί αυταπάτες ότι «με τον διάλογο κάτι θα γίνει, θα διορθωθούν αδικίες, θα σταματήσει το καθεστώς των εργολαβιών κ.α».

Θα δούμε για ακόμη μια φορά την λαϊκή παροιμία «με το τάξιμο δεν κλείνουν τα μοναστήρια» να παίρνει σάρκα και οστά. Θα δούμε τις Κυβερνητικές Εργοδοτικές Παρατάξεις να «τρώγονται» μεταξύ τους για το ποιος έκανε περισσότερες Κομματικές προσλήψεις και βολέματα, αποκρύπτοντας το ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, παίζοντας με τις οικογένειες των ανέργων της περιοχής μας, αποπροσανατολίζοντας από την ουσία που είναι ότι οι ΛΑΡΚΟ για να δουλέψει με ασφάλεια χρειάζεται επιπλέον εκατοντάδες εργαζομένων και αυτό δεν κερδίζετε με διάλογο αλλά μόνο με αγώνα γιατί Κυβερνήσεις και Διοικήσεις γραπτώς έχουν δώσει το «στρατηγικό σχέδιο» που περιέχει απολύσεις, περικοπές, απάνθρωπες συνθήκες.

Θα δούμε να δημιουργούνται «νέοι» Κυβερνητικοί Εργοδοτικοί Συνδικαλιστικοί Συνδυασμοί από τα ίδια όμως κομματικά επιτελεία και στόχο θα έχουν να καταλήξει ο ψήφος στην ίδια λογική από άλλη πόρτα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στην διετία που πέρασε ο κάθε εργαζόμενος συσσώρευσε ακόμη μεγαλύτερη πείρα ώστε να προβληματιστεί και να καταλήξει πως οι Κυβερνητικές Εργοδοτικές Παρατάξεις δεν αλλάζουν και είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα μας. Στόχο έχουν την «καρέκλα» για να βολεύονται λίγοι γύρω τριγύρω τους, με αντίτιμο να μας ενσωματώνουν στα συμφέροντα των Διοικήσεων και των Κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το αν κυβερνά το κόμμα τους, από ποια Κυβέρνηση είναι διορισμένη η Διοίκηση, από το όνομα που παρουσιάζονται κάθε φορά, αν χρησιμοποιούμουν ή όχι τον μανδύα του τάχα «ανεξάρτητου».

Στην διετία που πέρασε είδαμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσα στα πλαίσια της γενικής κεντρικής αντεργατικής πολιτικής της, να προχώρα παραπέρα την ΛΑΡΚΟ στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης διαμορφώνοντας όρους που βάζει η Ε.Ε για να εξυπηρετηθούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ στη συνέχεια ΕΑΚ,ΠΑΣΚΕ η Διοίκηση και η Κυβέρνηση πέρασε χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» πληθώρα αντεργατικών μέτρων με την πλειοψηφία του Σωματείου να πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή τους.

Ενώ η ΛΑΡΚΟ έβγαζε φουλ παραγωγή με τον ιδρώτα και το αίμα μας για να καλύψει τις παραγγελίες που είχε, αυτές οι παρατάξεις μας έλεγαν «να βάλουμε πλάτη γιατί οι τιμές είναι χαμηλές». Τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους για να μην ξεσηκωθούν. Μαζί με αυτές της παρατάξεις πρωταγωνιστές σε αυτήν την βρώμικη προπαγάνδα ήταν και τα στελέχη τους που σήμερα εμφανίζονται ως κάτι «νέο και ανεξάρτητο».

Σήμερα μας λένε ότι θα παλέψουν, θα αγωνιστούν στα «πλαίσια του διαλόγου» και της «συνεννόησης με την ΛΑΡΚΟ». Κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά, γνωρίζουν πως μόνο με αγώνα μπορούμε να αποσπάσουμε πίσω όλα αυτά που με τις πλάτες τους και την υπογραφή τους καταπάτησαν οι Διοικήσεις.

Στην διετία που πέρασε εκτός από τα αρνητικά που βιώσαμε στο χώρο της ΛΑΡΚΟ καταγράφεται και θετική πείρα, που βγαίνει από την δράση του Συνδικάτου Μετάλλου, του ΕΑΜ, του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Πείρα που μπορεί να προβληματίσει τον καθένα για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν το Σωματείο το Διοικούσαν δυνάμεις που γνώμονα θα είχαν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Μετά από αυτήν την εμπειρία ποιος μπορεί να πιστεύει ακόμη στο διάλογο, ποιος δεν μπορεί να καταλάβει πως αν το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είχε στάση σαν του Μετάλλου, ότι δεν θα υπήρχαν εργολαβίες και μισθολογικά προβλήματα;

Σας καλούμε να προβληματιστείτε μέσα από την δική σας πείρα, να μελετήσετε την πείρα που βγαίνει από το βιβλίο ΛΑΡΚΟ 77’ , να μελετήσετε το σχέδιο ΣΣΕ που κατέθεσε το Μετάλλου και την πρόταση που έχει για την ΛΑΡΚΟ και αν συμφωνείτε ότι πρέπει το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ να αλλάξει κατεύθυνση να έρθετε την Δευτέρα 10/09/2018 στις 19.00 στα γραφεία του Σωματείου, να πραγματοποιήσουμε σύσκεψη και να καταλήξουμε στο πώς θα δώσουμε τη μάχη στις εκλογές και μετά από αυτές.

Οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ αρχίζουν στις 12/9, μετά από τις προϋποθέσεις που δημιούργησε το Μέταλλου και μεγάλες πιέσεις που άσκησε το ΕΑΜ στο ΔΣ. Από μόνοι τους οι διάλογοι δεν φέρνουν αποτέλεσμα αν δεν συνυπάρχουν με την πίεση των μαζικών αποφάσεων και του αγώνα.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
EΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ 
 
ΕΑΜ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους