Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας για την Επ.Σ.Σ.Ε.


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
 

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: - 335 -     ΛΑΡΥΜΝΑ:14-09-2018


                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδελφισσες - Συνάδελφοι, 

Στις 12/09/18 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας για την Επ.Σ.Σ.Ε. με το Σωματείο μας. Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι συνάδελφοι του» Σωματείου Χειριστών Γερανιστών κρατήθηκαν πρακτικά, έγινε ανταλλαγή θέσεων και απόψεων από τα δύο μέρη (Σωματείο-Εταιρία). Την τήρηση των πρακτικών την ορίζει ο νόμος. Τα Πρακτικά Θα δοθούν και στα δύο, μέρη για την σωστή επικύρωση και την ανταλλαγή των θέσεων και των απόψεων που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση.

 Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,


Μέτα από αρκετό καιρό φαίνεται ότι υπάρχει μία θετική εξέλιξη από τη μεριά της Διοίκησης της εταιρίας για την υπογραφή της Επ.Σ.Σ.Ε... 







 διορθώνοντας αδικίες ετών έως ότου να υπάρχει ένα κοινό μισθολογικό πλαίσιο σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν ήρθαν με πρόταση περικοπών όπως είχε γίνει το

2017, απλά ζήτησαν:

α) Οι διαπραγματεύσεις να γίνουν πάνω σε βασικές αρχές και με χρονοδιάγραμμα   
β) στη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων να υπάρχει εργασιακή ειρήνη όπως ορίζει ο νόμος και 
γ) την διάρκεια της Επ.Σ.ΣΕ.

Εμείς αποδεχτήκαμε την διαδικασία αυτή μειώνοντας σε μία εβδομάδα τον χρόνο των διαδικασιών γιατί η εταιρία ζητούσε τρεις εβδομάδες τις οποίες τις κάναμε δύο , αποδεχτήκαμε τον όρο της εργασιακής ειρήνης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων Και ο χρονικός ορίζοντας της νέας σύμβασης θα είναι 3ετής γιατί έτσι έχει αποφασίσει η I .Σ. των μελών.

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε πανέτοιμοι να συζητήσουμε και να διορθώσουμε αδικίες ετών όπως ήμασταν και όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς και εδώ διαπιστώνουμε παρ' όλο που τηρούνται πρακτικά στις συναντήσεις κάποια παπαγαλάκια να λένε ότι ήμασταν ανέτοιμοι στη συνάντηση και χωρίς πρόταση.


Τους απαντάμε το εξής: 

Το Σωματείο έχει πρόταση από την Γ.Σ. που έχει κατατεθεί στην εταιρία εδώ και 6 χρόνια και την τελευταία φόρα μέσω του εξωδίκου.


Από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε πρόταση από την εταιρία θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τις απόψεις της Διοίκησης και μετά να τοποθετηθούμε.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι επειδή είναι περίοδος εκλογών , θα χρησιμοποιούν ψεύτικα λόγια, εμείς θα τοποθετηθούμε σε όλους τους εργαζόμενους με πλαίσιο που θα αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν μαζί με τους εργαζόμενους με γνώμονα το συμφέρον όλων μας και όχι με κομματική βάση.

Δεν είναι καλό από συναδέλφους μέλη του Σωματείου να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο μία θετική κίνηση που φαίνεται ότι υπάρχει από τις δύο μεριές και αυτοί τεχνηέντως να προσπαθούν να δημιουργήσουν τριγμούς για τις Εκλογές που έρχονται.

Το Σωματείο μας θα κινηθεί όπως ορίζει ο νόμος , σε όλες τις διαδικασίες θα είναι παρόν μέχρι και την ημέρα των εκλογών, προσδοκούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για αδικίες ετών.

Η δεύτερη συνάντηση με τη Διοίκηση θα γίνει στις 28/09/18 στο ΣΕΛ που θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εταιρία θα έρθει με μία πρόταση ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις.





Για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπάρχουν τα πρακτικά των συναντήσεων στο σωματείο και είναι στη διάθεση όλων των εργαζομένων για να τα δουν και να καταλάβουν τη διαδικασία και την εξέλιξη της Επ.Σ.Σ.Ε.


Εμείς μανιφέστα αποτυπωμένα από αποφάσεις που
έχουν παρθεί από παρατάξεις του
Σωματείου, δεν αναγνωρίζουμε, θα τοποθετηθούμε εφ' όλης της ύλης στις Γ.Σ που θα γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
  
Αν οι διαδικασίες δεν έχουν ευχάριστη εξέλιξη, τότε θα σταματήσει ο όρος εργασιακή ειρήνη και θα αποφασίσει n Γ.Σ για την εξέλιξη και την πορεία της
Επ.Σ.Σ.Ε.
Μπορούμε να πούμε ότι μετά τις διαπραγματεύσεις που υπήρχαν το 2017 υπάρχει ένα πρώτο θετικό βήμα από την εταιρία γιατί δεν ήρθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με περικοπές περιμένουμε.

Βέβαια περιμένουμε την πρόταση στην επόμενη συνάντηση.

Μετά την ολοκλήρωση  διαπραγματεύσεων το θέμα θα έρθει στη Γ.Σ και όλοι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουμε αν υπάρχουν θετικά ή αρνητικά στοιχεία. Εμείς δεν θα μπούμε σε μπαράζ ανακοινώσεων και σε αντιπαραθέσεις εκτός κι αν θίξουν το θεσμό του Σωματείου μας.


ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους