Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ 6/10/2018

Α.Π. 720                                                                                                                    Αθήνα, 6-10-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 5.10.2018  αντιπροσωπεία από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε τους Μεταλλωρύχους στον εργοταξιακό χώρο της IMERΥS  που βρίσκεται στο 51 χιλ της Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ –ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός μεν να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την πρόσφατη υπογραφή της ΣΣΕ εργασίας στο κλάδο μας με την παράλληλη διαπίστωση περί της εφαρμογής της και της αναδρομικότητας, αφετέρου δε να  συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με το επιχειρησιακό Σωματείο  που είναι και μέλος της ΟΜΕ... 
 
 
 
 
 
και το τοπικό κλαδικό Σωματείο των Χειριστών όπου οι εργαζόμενοι συνοψίζοντας τα προβλήματα τους επικεντρώθηκαν μεταξύ των άλλων ,στα  παρακάτω θέματα:
 
 
1.       Στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα εντός των υπόγειων στοών.
2.       Στις τεράστιες μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων.
3.       Στο ωράριο εργασίας και ιδιαίτερα με την εξαήμερη εργασιακή απασχόληση.
4.       Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5.       Διάφορα θέματα όπως η μη αναλυτική αναγραφή των εξοφλητικών αποδείξεων, η μη χορήγηση αντιγράφων στους εργαζόμενους για ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, κλπ.
Στην συνέχεια και αφού ξεπεράστηκε –μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας- η αρχική άρνηση της εταιρίας, έγινε εντός του εργοταξιακού χώρου συγκέντρωση των εργαζομένων όπου κυρίως συζητήθηκε η  ΣΣΕ του κλάδου μας και η αναδρομική εφαρμογή της καθώς επίσης και η αναγκαιότητα υπογραφής επιχειρησιακής ΣΣΕ.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη μεταξύ της Ο.Μ.Ε , των Σωματείων και της Διοίκησης της εταιρίας όπου μας δόθηκαν απαντήσεις για τα παραπάνω θέματα  των οποίων η έκβαση θα κριθεί από την αξιοπιστία των θέσεων που εκφράστηκαν εκ μέρους της εταιρίας με την δέσμευση ότι θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων για την πορεία υλοποίησης  τους ιδιαίτερα για την εφαρμογή των όρων της υπογραφείσας ΣΣΕ.
Η Ομοσπονδία μας και σε συνεργασία με το επιχειρησιακό Σωματείο θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των παραπάνω θεμάτων σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της εταιρίας.

Τέλος η Ομοσπονδία μας βρισκόμενη σε αναμονή για την υλοποίηση των θετικών θέσεων του Υπουργείου Εργασίας για την κήρυξη της ΣΣΕ του κλάδου μας ως υποχρεωτική, θα συνεχίσει τις συναντήσεις και με εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων του κλάδου μας παροτρύνοντας τους εργαζόμενους , μέσα από την συνδικαλιστική τους συσπείρωση  και την αγωνιστική τους ετοιμότητα ,να προχωρήσουν στην υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων  εργασίας όπου δεν υπάρχουν .












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους