Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ζητά συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ



Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ζητά σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, με αφορμή τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:




«Μια εβδομάδα μετά από την προκλητική απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ στη Βουλή, που γνώριζε για τις συρρικνώσεις - συγχωνεύσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι το αντεργατικό σχέδιο που ξετυλίγεται και αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί το "όλα καλά" για τα μέτρα ασφαλείας στη ΛΑΡΚΟ και τις εργασιακές συνθήκες συνολικά, η ίδια η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.

• Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα ακρωτηριασμό δακτύλου συναδέλφου σε εργολαβία. Να, γιατί λοιπόν χρειάζεται εξειδίκευση - εκπαίδευση, κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων.

• Ένα μήνα μετά το ομαδικό ατύχημα στο Σιλό διαβροχής τους συναδέλφους τους έχετε αφήσει "στο έλεος του θεού".

• Μια εβδομάδα μετά το αίτημα συνάντησης που έχουμε κάνει για να συζητήσουμε τα μέτρα ασφαλείας μάς έχετε γραμμένους, καμιά απάντηση δεν έχουμε λάβει.

• Και επιπλέον για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους στην εργολαβία "ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ" τους έχετε απλήρωτους.
Κατά τα άλλα "όλα καλά, η ΛΑΡΚΟ τηρεί τους κανονισμούς", όπως είπε και ο υπουργός.

Για τα παραπάνω και για πολλά άλλα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την απλήρωτη εργασία και την κατάργηση των εργολαβιών, στο πλαίσιο συνεννόησης για τη λύση των προβλημάτων ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, σήμερα».


Απο: 902.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους