Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ - Αυτές οι εκλογές, δεν αφορούν το παρελθόν αλλά σχεδιάζουν το μέλλον - Το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Δέκα χρόνια μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης αλλά και της διεθνούς κατρακύλας της τιμής του νικελίου, με την εταιρεία βαθύτατα τραυματισμένη από την κακοδιαχείριση της ατιμώρητης περιόδου Θανάσουλα, κατά την οποία τα υπερκέρδη αντί να επενδυθούν σε εκσυγχρονισμό της παραγωγής σπαταλήθηκαν με τρόπο που όλοι γνωρίζουμε και θυμόμαστε, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σταυροδρόμι από ποτέ.
Η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επέφερε η πολιτική λιτότητας στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη μορφή δουλείας που προσπαθεί το διεθνές οικονομικό κατεστημένο να επιβάλλει παγκόσμια, μας υποχρεώνουν να αφυπνιστούμε και να οχυρωθούμε στις διαχρονικές αρχές και αξίες του εργατικού κινήματος.
Ο κλασικός – κομματικά υποκινούμενος – συνδικαλισμός που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά στην εταιρεία μας, απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες συνοχής, ομόνοιας, αλληλεγγύης και συλλογικής ανάπτυξης των εργαζομένων. Τα τελευταία δέκα χρόνια, αναπτύχθηκαν εργασιακές ομάδες
διαφορετικών μισθολογικών ταχυτήτων εντός της εταιρείας, με το σωματείο να φαίνεται αδύναμο να προασπίσει τα συμφέροντά μας, περιορισμένο σε πελατειακού χαρακτήρα λογικές και πρακτικές.
Η αλλαγή της εργασιακής μας συνείδησης, είναι μονόδρομος. Μονόδρομος που οφείλουμε να διανύσουμε με κυρίαρχο όπλο και σύνθημά μας την ΕΝΟΤΗΤΑ. Χωρίς κόμματα, ιδιοτέλειες και διαχωριστικές γραμμές. Μόνο τότε, η δύναμή μας θα μεγιστοποιηθεί και θα γίνει υπολογίσιμη.
Η «Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ», δεσμεύεται απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, να δώσει την μάχη για την διαμόρφωση μιας νέας συνδικαλιστικής κουλτούρας, όχι προσχηματικά αλλά στην ουσία της. Καμία παράταξη, ανεξάρτητα από την πολιτική και κομματική της προέλευση, δεν αποτελεί αντίπαλό μας. Μοναδικός μας αντίπαλος, είναι τα πραγματικά προβλήματά μας, που αφορούν την εξέλιξή μας ως εργαζόμενους τόσο σε μισθολογικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συνθηκών εργασίας , αξιοπρέπειας και
ισότητας.
Πάγια και διαρκής θέση μας, αποτελεί και θα αποτελεί πάντα, η αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας με την θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου και την ταυτόχρονη κατάργηση των παρατάξεων.  Όποιος συνδικαλιστής μιλάει για ενότητα αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει την διατήρηση των κομματικών
διαχωρισμών, είτε είναι κομματικά εγκάθετος, είτε επιδιώκει την χρησιμοποίηση του σωματείου μας ως όχημα για την προσωπική του εξέλιξη σε κομματικό και πολιτικό επίπεδο.
Η αποδέσμευση των συνδικαλιστών από τον κομματισμό, θα σηματοδοτήσει την απαραίτητη ενότητα που οφείλουμε να δείξουμε ως εργαζόμενοι, μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, αλλά και στις δύσκολες ώρες που έρχονται για
την εταιρεία και οι οποίες είναι ήδη ορατές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, είναι η αδυναμία συνεννόησης των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, που έχουν φτάσει να επικοινωνούν μέσω εξωδίκων για να
αποφύγουν τις προσωπικές τους νομικές ευθύνες.
Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για :
√ Αξιοπρεπή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που θα
καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες, θα ενισχύει το
εισόδημά μας και θα διασφαλίζει την εξέλιξη όλων των εργαζομένων.
√Την κατάργηση των εργολαβιών με την παράλληλη
ενσωμάτωση των εργαζομένων στο εργατικό δυναμικό της
εταιρείας.
√ Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε θέσεις και τμήματα που υπολειτουργούν.
√ Την αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης
της ΛΑΡΚΟ, η οποία αποτελεί εθνικό πλούτο.
√ Την θέσπιση νέων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την
βελτίωση των υφιστάμενων, για να μην θρηνήσουμε ποτέ
ξανά άλλους συναδέλφους. 

√ Τον περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής της Λάρυμνας.
√ Αλλαγή εκλογικής διαδικασίας, με ενιαίο ψηφοδέλτιο και κατάργηση των παραταξιακών – κομματικών διαχωρισμών.
√ Θέσπιση ταμείου αγώνα, για την υποστήριξη των
εργαζομένων σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Διεκδικούμε την ένωση όλων των δυνάμεων, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση και την διαμόρφωση ενός πλαισίου διαλόγου που θα βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της ισότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσά μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 15 του Νοέμβρη, συναντιόμαστε στο ξεκίνημα ενός μεγάλου αγώνα που πρέπει επιτέλους να μας οδηγήσει
στην ΝΙΚΗ.
Νίκη για όλους τους εργαζόμενους και όχι για κάποια μεμονωμένη ομάδα. 
Σεβόμαστε στο έπακρο, την ιστορική και πολιτική διαδρομή κάθε συναδέλφου. Σεβόμαστε την ιστορία και τους
αγώνες του Σωματείου μας. Παραβλέπουμε τις κατά καιρούς αστοχίες και με ενωτική διάθεση σας καλούμε να
ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των καιρών.
Την αυτονομία μας όμως, δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Αρνούμαστε να είμαστε γρανάζι ανάμεσα στα κόμματα
και την εργοδοσία. Αρνούμαστε να μπούμε στην λογική μιας στείρας παραταξιακής-κομματικής αντιπαράθεσης
που ωφελεί μόνο τους πραγματικούς μας αντιπάλους, που είναι η εργοδοσία και οι αντεργατικές πολιτικές.
Αυτές οι εκλογές, δεν αφορούν το παρελθόν αλλά σχεδιάζουν το μέλλον. Το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε με τις απόψεις σας, με τις θέσεις σας, με την δύναμη της ψήφου σας στην διαμόρφωση μιας νέας κατάστασης. Μιας νέας πορείας που δεν μας την υποδεικνύει κανείς αλλά την χαράσσουμε μαζί.
•ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
•ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
•ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
•ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ
Τον αγώνα μας εμπνέουν οι αξίες της συνέπειας, της ευθύνης και της προοπτικής. Με υπέρτατη αξία τον εργαζόμενο συνάδελφο, σας καλούμε να ψηφήσετε την «Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ».
Για να ανανεώσουμε το όραμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.
ΜΑΖΙ, μπορούμε. Και θα το πετύχουμε με ενότητα και αγώνα.
                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                    Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους