Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΕΗ τραβάει την πρίζα και από τη ΛΑΡΚΟ


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ, με ποσοστό 11,4%, ωστόσο... 








ήδη οι διοικούντες της Επιχείρησης έχουν προχωρήσει στο επόμενο βήμα εις βάρος της κρατικής βιομηχανίας νικελίου. Πλέον έχει ήδη εκκινήσει η διαδιασία άρσης της εκπροσώπησης εκ μέρους ΔΕΗ, ενώ έχουν αποσταλεί και δύο εξώδικες προειδοποιήσεις στην ΛΑΡΚΟ τους τελευταίους μήνες.
Οι κινήσεις αυτές της ΔΕΗ βασίζονται στην ακολουθητέα πρακτική και στην περίπτωση της Χαλυβουργικής. Η εμβληματική “βιομηχανία που έχτισε την Ελλάδα” της οικογένειας Αγγελοπούλου έφτασε στα 31,4 εκατ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Βάσει των όσων προβλέπονται από τους κώδικες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, όταν γίνει άρση εκπροσώπησης προς έναν πελάτη υψηλής τάσης από τον προμηθευτή ρεύματος, μετά την ενεργοποίηση της άρσης αυτής από τον ΑΔΜΗΕ, τότε ο πελάτης θεωρείται ως αυτοπρομηθευόμενος.
Το να καταστεί όμως ένας πελάτης αυτοπρομηθευόμενος μεταφράζεται σε πολύ υψηλότερα τιμολόγια, καθώς πλεόν το ρεύμα αγοράζεται στο κόστος Οριακής Τιμής του Συστήματος, κάτι που προκαλεί περαιτέρω οικονομικούς κλυδωνισμούς σε μια ούτως ή άλλως προβληματική επιχείρηση.
Σύμφωνα δε με σχετική ανάρτηση του energypress.gr, στην περίπτωση που ο αυτοπρομηθευόμενος συνεχίσει να μην αποπληρώνει τα τιμολόγια, επαυξήσει περαιτέρω το χρέος του κι εν τέλει χρεοκοπήσει, τότε αυτό θα πληρωθεί από όλους τους προμηθευτές με το ίδιο καθεστώς που ισχύει και για τις ρευματοκλοπές. 

Aπο: newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους