Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com   ΛΑΡΥΜΝΑ 21/12/2018
Αρ. Πρωτ.: - 606 -
Προς:

Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ.Μ.Μ.Α.Ε ΛΑΡΚΟ
Πρόεδρο Γ.Μ.Μ.Α.Ε ΛΑΡΚΟ
Αντιπρόεδρο Γ.Μ.Μ.Α.Ε ΛΑΡΚΟ
Διεύθυνση Σ.Ε.Λ Γ.Μ.Μ.Α.Ε ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση:
  1. Επιθεώρηση Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας (ΕΜΝΕ)
  2. Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Λαμίας (ΣΕΠΕ)
Θέμα: «Κανόνες Ασφαλείας στην εργασία».

Κύριοι

Με την Αρ. Πρωτ. 593/14-12-2018 επιστολή μας έχουμε αιτηθεί (για πολλοστή φορά) συνάντηση μαζί σας επιδιώκοντας από την πλευρά μας να βρεθεί λύση ως προς την συγχώνευση – συρρίκνωση - μετακίνηση των εργαζομένων... 





από τμήμα συντήρησης που γνωρίζουν και απασχολούνται για πολλά έτη, σε τμήμα που δεν γνωρίζουν και εσείς τους λέτε να πάνε ανάλογα με τις ανάγκες συντήρησης.

Η συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί με δική σας ευθύνη. Σας καλούμε μέχρι να πραγματοποιηθεί και να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην εργασία , να ενημερώσετε τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη σας να μην επιμένουν «εκβιαστικά» (άρνηση εργασίας λένε).

Ο φόβος που εκφράζουν οι εργαζόμενοι που καλούνται να μετακινηθούν κάθε φορά (είτε ανήκουν στην δύναμη της ΛΑΡΚΟ, είτε εργάζονται σε αυτήν μέσω εργολάβου) είναι υπαρκτός. Οι εργαζόμενοι δεν αρνούνται να εργαστούν και το γνωρίζετε. Αυτό που κάνουν είναι να εκφράζουν το φόβο και να μην πραγματοποιούν εργασίες που δεν γνωρίζουν, για την ασφάλεια την δική τους αλλά και των εγκαταστάσεων. Επίσης γνωρίζετε ότι έτσι έχουν διδαχτεί στα σεμινάρια ασφαλείας που εσείς πραγματοποιείτε και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πολλά εργατικά ατυχήματα όπως ο ακρωτηριασμός δαχτύλου συναδέλφου το προηγούμενο μήνα, σε μεγάλο βαθμό, είναι αποτέλεσμα άγνοιας του χώρου που απασχολούταν.

                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                     Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   Π. ΠΟΛΙΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους