Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - Αυτά είναι χημειοθεραπείες κύριοι δεν είναι λύσεις...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ : Μ. ΦΡΙΖΗ 10  ΤΗΛ. : 2221 / 0 26.012 - 2228 / 0 25690-4

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣ. 636/74 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧΩΡ. 156/77 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αριθμ. Πρωτ.: 290                     

 Βρυσάκια, 07/12/2018
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι
 

Ο κατήφορος για την εταιρία μας δεν έχει τελειωμό. Η κατρακύλα συνεχίζεται και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, παρατηρώντας την ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ να θέλουν να βάλουν λουκέτο σε μία εταιρία στρατηγικής σημασίας στέλνοντας στην ανεργία 1200 άμεσα εργαζόμενου; και πόσους άλλους έμμεσα, με της οικογένειες τους

Αποτέλεσμα αυτού είναι η κυβέρνηση να δώσει παράταση αναστέλλοντας το μπλακ άουτ. Κύριοι της κυβέρνησης αυτό είναι το σχέδιο βιωσιμότητας και διάσωσης το oπoίo μας είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας από την συνάντηση μας στη Λαμία;





Αυτά είναι χημειοθεραπείες κύριοι δεν είναι λύσεις. Οι εργαζόμενοι θέλουν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις διαχρονικά.

Οι εργαζόμενοι θέλουν δουλειά και οικονομική ανάπτυξη για την εταιρία που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτή.

Μιλάτε για τέλος μνημονίων, ποιο τέλος κύριοι; Δεν υπάρχει τέλος μνημονίου όταν στην μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη έχετε κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας οδηγώντας την στο χείλος του γκρεμού και δίνοντας την βορά στα διεθνή αρπακτικά.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απλά κερδίζεται πολιτικό χρόνο.

Μ διοίκηση της Λάρκο δεν έχει επεξεργαστεί και δεν έχει καταθέσει κανένα σχέδιο όπως θα έπρεπε, κάθονται παρατηρητές στα μεγάλα προβλήματα περιμένοντας από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους λύσεις Μας διατυμπανίζουν ότι κάνουν το μέγιστα ( επί της ουσίας τίποτα). Η διοικητική ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα μαζί με την κυβερνητική αδιαφορία αποτελούν ένα μείγμα επικίνδυνο για την λειτουργία της Λάρκο.

Με μειωμένη παραγωγή δεν υπάρχει ρευστότητα ούτε θα μπορέσει να πληρωθεί ποτέ η ηλεκτρική ενέργεια.


Σαν σωματείο και Εργαζόμενοι καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την στάση αυτή και καλούμε όλα τα σωματεία να αποτρέψουμε το χειρότερο σενάριο που θέλει την Λάρκο κλειστή.



Συνάδελφοι οι εργαζόμενοι κράτησαν την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και ζωντανή σε ακόμη χειρότερε; συνθήκες. Το ίδιο θα γίνει και τώρα και στέλνουμε μήνυμα σε αυτούς (εντός και εκτός) χου επιθυμούν το αντίθετο να μην κάνουν όρεξη και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός:



« ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓKO ΤΟΥ»



Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα και με αγωνιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τον κάθε κίνδυνο που απειλεί το μεροκάματο μας.







ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους