Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Αγωνία για την ΛΑΡΚΟ - Για δόλια χρεοκοπία μιλούν οι εργαζόμενοι...

Aπο: lamiafm1.gr 
Νέα παράταση της προθεσμίας διακανονισμού των 280 εκατ χρεών της ΛΑΡΚΟ  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δίνει η ΔΕΗ,ενώ η 24η Ιανουαρίου είναι καθοριστική ημερομηνία για τα 160 εκατ. που δόθηκαν από το Δημόσιο ως ενίσχυση στη ΛΑΡΚΟ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ζητά την επιστροφή τους .Η θηλειά στον λαιμό της ΛΑΡΚΟ σφίγγει συνεχώς και όπως λένε οι εργαζόμενοι μόνο με πολιτική λύση μπορεί να λυθεί.
Με πρωτοβουλία των εργαζομένων προκλήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια στην οποία κλήθηκαν αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί.






Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Ανδρέας   Κορέτζελος, οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Εύβοιας Θύμιος Καραϊσκος και Φάνης Σπανός,  ο Πρόεδρος ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος και οι Δήμαρχοι Λοκρών Νίκος Λιόλιος , Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και ο βουλευτής  της ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας. 

 Δεν ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,όπως σχολίασε μιλώντας στον FM-1 ο πρ. των εργαζομένων Ανδρέας Κορέντζελος προειδοποιώντας πως μπορεί τα σχέδια της κυβέρνησης να είναι το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ οι ίδιοι όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμη και προσφεύγοντας δικαστικά για δόλια χρεοκοπία της εταιρείας:



«Έχουμε δώσει πολλές μάχες για τη ΛΑΡΚΟ. Το κάνουμε για άλλη μία φορά. Όμως το φως που βλέπουμε πλέον στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο το οποίο έρχεται να μας πλακώσει» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή στάση και συμπεριφορά της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως κωφεύει στις κραυγές αγωνίας που όλοι μας απευθύνουνε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι επειδή θέλει να σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Θέλει να το πάει μετά τις εκλογές; Να περάσει την καυτή πατάτα στα χέρια κάποιου άλλου; Γι αυτό καταφεύγει σε ημίμετρα, σε αποσπασματικές ενέργειες, σε προχειρότητες. Ή είναι επειδή υπάρχει μια κρυφή ατζέντα η οποία θέλει τη ΛΑΡΚΟ να οδηγηθεί στην καταστροφή;»



Η Περιφέρεια θα δεχτεί βαρύ πλήγμα αν η ΛΑΡΚΟ καταρρεύσει,τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοινωνία, σχολίασε στον FM-1 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός,σημειώνοντας πως μάλλον δεν έγινε αντιληπτό από τους κυβερνώντες το μέγεθος και η σημασία της ΛΑΡΚΟ αλλά και η οξύτητα των προβλημάτων.Είμαστε αν και αναρμόδιοι,ανοιχτοί να στηρίξουμε όποια προσπάθεια εκδηλωθεί προς την θετική κατεύθυνση,τονίζει:




Σε δηλώσεις του στον FM-1 για το θέμα της ΛΑΡΚΟ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στο θέμα της ΛΑΡΚΟ ώστε και να παραμείνει ανοιχτή η βιομηχανία και να μην χαθούν θέσεις εργασίας:



Στην δική του παρέμβαση,ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας,αναφέρθηκε στην αδιαφορία της κυβέρνησης ως σήμερα να ασχοληθεί με την ΛΑΡΚΟ.
Ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2015, με απαντήσεις σε συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου, ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της εταιρίας εξετάζεται ως άμεση προτεραιότητα».
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το 2017, από τη Λαμία, αναφερόταν στην αναγκαιότητα δημιουργίας «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνάντηση στο Υπουργείο με το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, παρουσία βουλευτών, δεσμευόταν το Μάρτιο του 2018, πως εντός Μαΐου, η Κυβέρνηση θα «άνοιγε τα χαρτιά της» και θα παρουσίαζε το σχέδιό της για την εταιρεία.
Φτάσαμε στο 2019, και η Κυβέρνηση αρνείται να «ανοίξει», δημόσια, «τα χαρτιά της».
Αρνείται να απαντήσει στις 13 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου την τελευταία διετία.
Απλά καλεί, σε κλειστές ενημερώσεις, μόνο τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρέπει να σταματήσει να σιωπά.
Και να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της εταιρίας.
Οι κυβερνητικές ευθύνες για την πορεία της ΛΑΡΚΟ την τελευταία τετραετία είναι μεγάλες, δεν κουκουλώνονται και δεν μεταβιβάζονται δια της αδιαφορίας στην επόμενη Κυβέρνηση.


Δείτε το σχετικό video


https://youtu.be/jOWXnCDhmQA



Aπο: lamiafm1.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους