Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/02/2019

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αρ. Πρωτ. - 30 - ΛΑΡΥΜΝΑ 15/02/2019

Προς:
  1. Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ.Μ.Μ. Α.Ε ΛΑΡΚΟ
  2. Πρόεδρο Γ.Μ.Μ. Α.Ε ΛΑΡΚΟ
  3. Διεύθυνση Σ.Ε.Λ Γ.Μ.Μ. Α.Ε ΛΑΡΚΟ
Κοινοποίηση:
  1. ΙΚΑ Αταλάντης
  2. ΙΚΑ Λιβαδειάς
  3. ΙΚΑ Θήβας
  4. Σώμα επιθεωρήσεις εργασίας στη Λαμία
  5. Υπουργείο Εργασίας

Θέμα: «Παροχή ωροκτυπήσεων εργαζόμενου για σύγκριση ενσήμων και δεδουλευμένων.  Μισθοδοσία εργαζομένων στην εργολαβική εταιρία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Ε.Π.Ε. Σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών».






Κύριοι
Τον Δεκέμβριο του 2018 σας καταγγείλαμε την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία που βίωνε ο εργαζόμενος στον εργολάβο Μπέλο και ο οποίος απολύθηκε εκδικητικά από τον εργολάβο επειδή διαμαρτυρήθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος εκτελούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ στο τμήμα  των ηλεκτροκαμίνων υπό την εποπτεία και τις διαταγές στελεχών της ίδιας της ΛΑΡΚΟ. Όπως εκτελούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες του εργοστασίου πού είναι διασπαρμένοι σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου.

Είναι δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 2 χρόνων όπου διαπιστώνουμε μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Για δεύτερη φορά την αντιμετωπίζεται με εκδικητικό πρόσημο προς τον εργαζόμενο που την βίωσε .

Άμεσα με παρέμβασή μας αλλά και με αίτηση του ίδιου του εργαζόμενου ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση του ΣΕΛ οι ωροκτυπήσεις, έτσι ώστε να συγκριθούν με την κατάσταση ενσήμων και να περπατήσει ο εργαζόμενος σε καταγγελία για να πάρει τα ένσημά του, αλλά και τα δεδουλευμένα που προκύπτουν από την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας.

Παρά το γεγονός ότι πρακτικά η παροχή των ωροκτυπήσεων είναι δύο λεπτά υπόθεση, η Διεύθυνση μέχρι σήμερα δεν τις έχει δώσει στον εργαζόμενο. Πρόσχημα ότι «δεν έχει καμία αρμοδιότητα, τις έδωσε στον εργολάβο».

Η λογική της διεύθυνσης είναι «μη κατανοητή» από την άποψη ότι ο εργαζόμενος κάνει αίτηση στον έμμεσα και κύριο εργοδότη (την ΛΑΡΚΟ) για να του δοθούν ωροκτυπήσεις από το μηχάνημα ωροκτύπησης του κύριου εργοδότη. O κύριος εργοδότης (η ΛΑΡΚΟ), όπου τυχαίνει να έχει πολιτικό προϊστάμενο το ίδιο το κράτος, δίνει τις ωροκτυπήσεις στον συνεργάτη του, τον εργολάβο, ο οποίος με τη σειρά του και για ευκολονόητος  λόγους  δεν τις δίνει καθόλου στον εργαζόμενο. «Κάνω ότι γουστάρω» λέει.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι εξαίρεση. Είναι κανόνας, είναι αποτέλεσμα του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών που εφαρμόζεται στη ΛΑΡΚΟ διαχρονικά για να εξυπηρετούνται «συνεργάτες» εργολάβοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα οι 50 και πλέον εργαζόμενοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ για να πληρωθούν, κάθε μήνα κινητοποιούνται.

Η ΛΑΡΚΟ, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες εκτελούν για δεκαετίες πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία τη δικιά της. Παρά το γεγονός  ότι  ένας εργαζόμενος  με σύμβαση αορίστου  χρόνου στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ «κοστίζει»  λιγότερο  από έναν εργαζόμενο  που απασχολείται  μέσω του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Παρά το γεγονός  ότι ο εργαζόμενος στην εργολαβία βιώνει συνθήκες γαλέρας  από τον εργολάβο  και ας «κοστίζει» στη ΛΑΡΚΟ  πολλά περισσότερα. Παρά το γεγονός  ότι ο εργολάβος  δεν βάζει  ούτε ένα ευρώ κεφάλαιο  για την εργασία που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ με ευθύνη της Κυβέρνησης, ακόμη και σήμερα που μας λέτε ότι «η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη», συνεχίζει να εξυπηρετεί επί της ουσίας συμφέροντα των εργολάβων.

Αγανακτισμένοι από αυτή την κατάσταση αλλά και αποφασισμένοι να την αντιπαλέψουμε, εφόσον εξαντλήσαμε τον διάλογο μαζί σας, απαιτούμε να πράξετε τα δέοντα έτσι ώστε ο εργαζόμενος να επαναπροσληφθεί και να πάρει στα χέρια του τις ωροκτυπήσεις σήμερα.

Απαιτούμε να μεριμνήσετε οι εργαζόμενοι της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ να πληρωθούν στην ώρα τους, δηλαδή μέχρι το Σάββατο 16/02. Εάν δεν πληρωθούν η απόφασή μας είναι την Δευτέρα να πραγματοποιήσουν απεργιακή κινητοποίηση.
Απαιτούμε να καταργήσετε το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και να ενσωματώσετε όλους τους εργαζόμενους στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.








1 σχόλιο:

  1. Ρεεεεεε ασχολήθηκε με τη ΛΑΡΚΟ που θα κλείσει και θα πεινάσουμε ΟΛΟΙ και αφήστε όλη την ώρα τις εξυπνάδες σας Ασxοληθητε και με τίποτα άλλο μας πρηξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους