Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Αναστολή της απεργίας στις 26-03-2019 και είναι η τελευταία φορά που θα σταθούμε σε διαμαρτυρία...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 22330 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: - 98 - ΛΑΡΥΜΝΑ: 22-03-2019

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για τους λόγους ότι ενώ στη διαπραγμάτευση για την σύναψη Επ.ΣΣΕ συζητάμε για την κατάργηση των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, καλύπτοντας παράλληλα και την κάλυψη στα κενά σε οργανικές θέσεις με νέες προσλήψεις κατευθείαν στη ΛΑΡΚΟ. Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση του εργοστασίου προχώρησε... 






σε προσλήψεις εργολαβικού προσωπικού , οξύνοντας το πρόβλημα και χωρίς να μας ενημερώνει ότι θα περπατήσει ενσωματώσεις.
Είχαμε ζητήσει απανωτές φορές να μας ενημερώσουν για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Ασπίς πρόνοια και της generali, η διοίκηση δεν μας απαντούσε και δεν όριζε ημερομηνία συνάντησης για να μας ενημερώσει.
Ενώ με απανωτές επιστολές ζητούσαμε να μας ορίσουν πότε θα μας καταβάλουν το γάλα των εργαζομένων, η διοίκηση δεν μας απαντούσε.
Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι περπατάμε τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς να ασκείται τρομοκρατία , την ίδια στιγμή βλέπουμε Πύλες του εργοστασίου να θυμίζουν στρατόπεδα και να καλλιεργείται μία τρομοκρατία στο πνεύμα «για όλα φταίει ο εργαζόμενος».
Μετά την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας η Διοίκηση μας κάλεσε σε συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση το Σωματείο αποχώρησε λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς της Διοίκησης και η Διοίκηση μας κάλεσε πάλι όπου μας είπε τα εξής:

1.    Δεσμεύτηκε ότι εντολή της Διοίκησης είναι η Διεύθυνση του εργοστασίου άμεσα να δώσει διάγραμμα για τους πόσους εργαζόμενους χρειάζεται έτσι ώστε να προχωρήσει σε ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από την εργολαβία στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ και αν χρειάζονται επιπλέον , να προχωρήσει σε νέες ενσωματώσεις. Όπως είπε , προσανατολισμός της Διοίκησης είναι «να μην υπάρχουν εργολαβίες στο εργοστάσιο».

2.    Δεσμεύτηκε ότι το μήνα Απρίλιο θα μας δώσει γάλα, τουλάχιστον μια κούτα και κοιτώντας ότι αν έχει δυνατότητα να μας καλύψει και από αυτά που μας χρωστάει.

3.Ορίστηκε ημερομηνία για να πραγματοποιηθεί συνάντηση
 με τον υπεύθυνο που έχει αναλάβει το ασφαλιστήριο
 συμβόλαιο της Ασπίς αλλά και ενημέρωση για τα
 ασφαλιστήρια  generali, της όπου θα σας
ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση
 

4.Μας κάλεσε «να δείξουμε επιείκεια σε μία καθυστέρηση 5 ημερών για τη μισθοδοσία της προκαταβολής όπου θα γίνει στις 28/3 για το λόγο ότι καθυστέρησε να έρθει το καράβι της φόρτωσης , επειδή υπήρξε απεργία των λιμενεργατών».


5.Για το ζήτημα της τρομοκρατίας δεσμεύτηκε ότι, κατεύθυνση της Διοίκησης είναι ο σεβασμός στους εργαζόμενους και όχι η τρομοκρατία. Για το ζήτημα των πυλών μας απάντησε ότι στην πύλη θα παρθούν κάποια μέτρα, αλλά οι εργαζόμενοι στην πύλη 342 που πρέπει να μπαίνουν από κει, θα συνεχίσουν να μπαίνουν από κει, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι όσο είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο και σε αγωνιστική κατεύθυνση η πίεση που ασκείται φέρνει αποτελέσματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε έκτακτα στις 22/3/2019 και αποφάσισε τα εξής:
•    Για τους λόγους ότι οι διαπραγματεύσεις για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας βρίσκονται σε καλό επίπεδο
•    Για τους λόγους ότι καλύφθηκαν τα αιτήματα που βάζαμε στην προκήρυξη της απεργίας και το μόνο που εκκρεμεί είναι η καθυστέρηση της μισθοδοσίας όπου δεσμεύτηκε η Διοίκηση να την καταβάλει στις 28 του μηνός

Αναστέλλουμε την απεργία προειδοποιώντας όμως παράλληλα ότι η καθυστέρηση της μισθοδοσίας θα απαντηθεί με διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί χωρίς στάση την Τρίτη 26/3 στις 13:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Τοπικής Διεύθυνσης του εργοστασίου.
Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα σταθούμε σε διαμαρτυρία. Αν υπάρξει επόμενη, οι κινητοποιήσεις απέναντι στην καθυστέρηση θα είναι δυναμικές και χωρίς καμία ανοχή.
Καλούμε τους εργαζόμενους στις 26/3 να είναι στη Διαμαρτυρία. Να είστε όλοι παρόντες για να δώσουμε υπόμνημα στη διεύθυνση όπου θα δηλώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Εκεί θα υπάρξει τοποθέτηση του Σωματείου και ενημέρωση.
Η αναστολή της απεργίας πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Κατά της αναστολής ήταν η παράταξη των ΑΝΕΚ όπου δήλωσαν ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή απέναντι στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας και η απεργία πρέπει να γίνει».

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους