Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 22330 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -86– ΛΑΡΥΜΝΑ: 18-03-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σύμφωνα και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που μας έχουν δώσει για την υλοποίηση τεσσάρων 24ωρων απεργιών οι εργαζόμενοι μέλη μας, από τη Γενική Συνέλευση στις 07-03-2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 18-03-2019 ημέρα Δευτέρα και αποφάσισε ομόφωνα: την προκήρυξη μιας (από τις τέσσερις) 24ωρης απεργίας στις 26-03-2019 ημέρα Τρίτη εάν δεν δούμε συμμόρφωση από την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

Η Διοίκηση καταπατά μονομερώς τους όρους που συμφωνήθηκαν από τις δυο πλευρές ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

 Συγκεκριμένα :









  • Ενώ στην διαπραγμάτευση για την σύναψη Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας κουβεντιάζουμε για διασφάλιση των κεκτημένων και ενώ έχουμε διαμαρτυρηθεί δεκάδες φορές προφορικά και γραπτά για την μη παροχή γάλακτος, όπως προβλέπεται από το μεταλλευτικό κανονισμό και από τις Συλλογικές Συμβάσεις στη ΛΑΡΚΟ , η διοίκηση δεν μας έχει απαντήσει για το πότε θα μας καταβάλλει το γάλα που προβλέπεται και μας χρωστά.

  • Ενώ έχουμε ζητήσει δεκάδες φορές γραπτώς και προφορικώς συγκεκριμένη συνάντηση με τη διοίκηση και με τους υπεύθυνους που έχει ορίσει για ενημέρωση των εργαζομένων σε σχέση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια GENERALΙ και Ασπίς Πρόνοια , η διοίκηση δεν μας έχει απαντήσει για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση.

  • Ενώ είμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κύριο αιτήμα των εργαζομένων, την οριστική κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, η διοίκηση προχωρά σε προσλήψεις σε εργολάβο, αντί να ενσωματώσει όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στις εργολαβίες και παράλληλα να καλύψει τα κενά με νέες προσλήψεις με σύμβαση αορίστου χρόνου στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, όπως διεκδικούμε στις διαπραγματεύσεις .

  • Ενώ είμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ορίζει όλους τους όρους και τις υποχρεώσεις που θα εργαζόμαστε αλλά και τις συνθήκες μέσα στο εργοστάσιο , την ίδια στιγμή η διοίκηση με την παρουσία της και κυρίως με την κατεύθυνση που δίνει στα στελέχη της, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στο πνεύμα ότι «οι εργαζόμενοι φταίνε για την κατάντια του εργοστασίου» . 
     
  • Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα που έλαβαν χώρα και έκανε παρέμβαση το Σωματείο μας το προηγούμενο διάστημα. Όπως στο τμήμα της χαλυβουργίας, όπου σταματήσαμε εργαζόμενο που είχε πάρει εντολή να δουλεύει μόνος στην καρέκλα του κάδου μετάλλου στην κοκκοποίηση η οποία ήταν χωρίς ασφάλεια. Όπως στο Π1 όπου από έλλειψη προσωπικού οδηγήθηκαν επιστάτης και εργοδηγός να καλύπτουν τη θέση του Σαριωτζή, ενώ παράλληλα υπήρχε μόνο ένας βοηθός, μόνος του, ο οποίος έκανε τον αντικαταστάτη όπου χρειαστεί και πήγαινε μόνος του, στους πύργους να ελέγξει αν οι εγκαταστάσεις δουλεύουν σωστά ή αν ήτανε φρακαρισμένες τις ξεφρακάριζε.

  • Με αυτή την πρακτική η διοίκηση καταπατά κάθε υποτυπώδη μέτρο υγιεινής, Ασφάλειας και με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει εργατικό ατύχημα.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή οι εργαζόμενοι καμία ευθύνη δεν έχουμε για την πολιτική κατεύθυνση απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και για το σημείο που έχει φτάσει σήμερα, καλούμε τη Διοίκηση μέχρι την Παρασκευή 22/03/2019:

  1. Να μας διασφαλίσει ότι ούτε θα της περάσει από το μυαλό να αφήσει απλήρωτους είτε εργαζόμενους, είτε στελέχη.
  2. Να σταματήσει η τρομοκρατία και να καθίσει (μέχρι την Παρασκευή) να κουβεντιάσει μαζί μας. Εάν έχει διάθεση να επιλύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από διάλογο.

Δε δεχόμαστε τα επιχειρήματα της Διοίκησης ότι «το γάλα οι εργαζόμενοι το πουλάνε». Το γάλα είναι των εργαζομένων , δίνεται για τα πνευμόνια τους και για τον οργανισμό τους. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να το κάνει ότι θέλει. Δικό του είναι και ρέστα δεν θα ζητήσει από κανέναν.

Δεν δεχόμαστε η Διοίκηση να έχει ρόλο χωροφύλακα θυμίζοντας εποχές χούντας που - όπου ήταν μαζεμένοι πάνω από τρεις – διώκονταν.

Είχαμε και έχουμε πρόθεση πραγματικά με διάλογο με την διοίκηση να διευθετήσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους αλλά και με την παραγωγή της ίδιας της ΛΑΡΚΟ. Απ’ ότι φαίνεται όμως κάποιοι «ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Καλούμε τους Διοικούντες, εάν δεν θέλουν κινητοποιήσεις , άμεσα, εδώ και τώρα να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων. Να τελειώνει όμορφα και ωραία, χωρίς πονηριές, η σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καλύπτοντας όλα τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων. Εφόσον γίνει αυτό μετά όλοι μαζί να μπούμε μπροστά για την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ και την αξιοποίησή της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει.

Γνωρίζουμε ότι η κατάντια της ΛΑΡΚΟ έχει πολιτικό πρόσημο από τους σημερινούς και τους χθεσινούς Κυβερνώντες. Γνωρίζουμε ότι οι Διοικήσεις πάντα, διοικούν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν από τους Πολιτικούς Προϊσταμένους. Σε καμία περίπτωση δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.

Εδώ χτυπάει η καρδιά της ιστορικής εργατιάς της ΛΑΡΚΟ. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας , μεγάλη είναι η πείρα μας. Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Σας καλούμε σε πλατιά συσπείρωση γύρω από το Σωματείο . Η αποφασιστικότητά σας και ο αγώνας όλων μας θα φέρει τα αποτελέσματα.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, θα είναι νικηφόρος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους