Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΛΑΡΚΟ - Η Επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας είναι υπόθεση όλων μας...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com ΛΑΡΥΜΝΑ 06/03/2019
Αρ. Πρωτ.: -75 -
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 7/3/2019 στις 9:00 στο κινηματογράφο Ίλιον. Για να ενημερωθείτε και να αποφασίσουμε για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Τρίτη 5/3/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού μας Συμβουλίου και της επιτροπής που έχει ορίσει η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για τη σύναψη Επ.ΣΣΕ.

Από την πλευρά μας το Σωματείο επέμεινε στις θέσεις της Γενικής Συνέλευσης και στα Δίκαια, ρεαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων που διεκδικούμε επάνω στους εξής άξονες: 




 
  • Να πάρουν όλοι εργαζόμενοι τους ίδιους βασικούς μισθούς και ανάλογα την ειδικότητα όπως έχουν διαμορφωθεί στους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν από το 2007 και ενσωματώνοντας εκεί όλες τις τριετίες που έχουν οι εργαζόμενοι, είτε δούλευαν κατευθείαν στη ΛΑΡΚΟ, είτε δούλευαν σε αυτή μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
  • Να δοθούν τα χρήματα στις αναβαθμίσεις
  • Να διασφαλιστούν στην καινούργια ΕπΣΣΕ όλα τα κεκτημένα που απορρέουν από όλες τις προηγούμενες συλλογικές Επ.ΣΣΕ στη ΛΑΡΚΟ.
  • Να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες να ενσωματωθούν στη ΛΑΡΚΟ.

Από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ, η επιτροπή τοποθετήθηκε στο «πνεύμα» ότι επιδιώκει μέσα από τις διαπραγματεύσεις, να βγει μία πρόταση έτσι ώστε «κανένας εργαζόμενος να μην υποστεί μείωση στους βασικούς μισθούς, να υπάρξει παράλληλη εξομάλυνση στους χαμηλούς βασικούς μισθούς, να δοθούν τριετίες, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να κατοχυρωθούν τα κεκτημένα των εργαζομένων».

Από την πλευρά της, η επιτροπή της ΛΑΡΚΟ θέτει «το παραγωγικό επίδομα ως 2ο κομμάτι διαπραγμάτευσης, το οποίο θα συζητηθεί, εφόσον καταλήξει η πρόταση για όλα τα παραπάνω». Εμείς δηλώσαμε ότι «το Παραγωγικό Επίδομα, είναι δεμένο με τις βασικές αποδοχές και δεν το διαπραγματευόμαστε».

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων το πολύ μέχρι το Πάσχα. Από την πλευρά της η επιτροπή της ΛΑΡΚΟ δεσμεύτηκε ότι στις 19/3/2019, όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση διαπραγμάτευσης, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως αντιπρόταση στην πρόταση των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση, τι πρόταση θα προκύψει ως «τελική» για να έρθει στη Γενική Συνέλευση και τι θέση θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την «τελική» πρόταση από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ, αυτό δεν τον ξέρει κανένας.  Οι Γενικές μας Συνελεύσεις θα καθορίσουν τη στάση του σωματείου.


Αυτό που σας διαβεβαιώνουμε είναι ότι μοναδικό και καθοριστικό ρόλο για να έρθει όσο το δυνατόν καλύτερη πρόταση στα μέτρα των εργαζομένων, είναι ένα. Η συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση αύριο, η συμμετοχή σας και η διάθεσή σας να έχουμε ετοιμότητα για αγώνες, η αποφασιστικότητά σας ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει να υλοποιηθούν. Είτε μέσα από το διάλογο τις διαπραγματεύσεις, είτε μέσα από αγώνες αν χρειαστεί, να μην κάνουμε βήμα πίσω.

Σας καλούμε σε πανστρατιά συσπείρωσης, σε ατσάλωμα αποφασιστικότητας, σε παρουσία στις εξελίξεις.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όσους συναδέλφους που είτε για τον έναν λόγο, είτε για τον άλλο, λένε το «μακρύ τους και το κοντό τους».

Τονίζουμε ότι από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ ζυγίζονται τα πάντα, παίρνονται υπόψη τα πάντα και πιο πολύ από όλα η διάθεση των εργαζομένων «να τραβήξουν το σκοινί» αν και όσο χρειαστεί, για να διασφαλίσουν και να ανακτήσουν όλα αυτά που διαχρονικά έχει καταπατήσει η ΛΑΡΚΟ.

Μετρούν συνάδελφοι τη συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις. Τα μάτια τους είναι στραμμένα επάνω στους εργαζόμενους και παίρνουν υπόψη την στάση συναδέλφων που για τον έναν ή για τον άλλο λόγο, ηθελημένα ή μη, σαμποτάρουν με την στάση τους την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, τα δικαιώματά μας, λέγοντας διάφορα και φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνουν απεργοσπασία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Η αυριανή μας συνέλευση είναι σταθμός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τα επόμενα βήματα. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, είναι υποχρέωση των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο, απέναντι στον εαυτό τους που έχει αδικηθεί, απέναντι στις οικογένειές τους που βιώνουν τη φτώχεια και την ανέχεια.

Στην Γ.Σ θα σας ενημερώσουμε για πολλά, θα αποφασίσουμε για περισσότερα. Για να συμβούν αυτά όμως θα πρέπει να έρθουν όλοι οι εργαζόμενοι, από όλες τις βάρδιες, οι αδειούχοι, οι συνάδελφοι που έχουν ρεπό , ακόμη και αυτοί που είναι σε ασθένεια να σηκωθούν από τα κρεβάτια και να έρθουν για να παρθούν αποφάσεις.

Η Επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη Γενική Συνέλευση αύριο στις 9:00 το πρωί. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ    Π. ΠΟΛΙΤΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους