Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, από τα κεκτημένα της εργατιάς...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com ΛΑΡΥΜΝΑ 08/03/2019
Αρ. Πρωτ.: -78 -
Ανακοινωση

Η αποφασιστικότητα θα φέρει την νίκη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ομόφωνα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στη μαζικότατη χθεσινή (07/03/2019) Γενική Συνέλευση των μελών μας για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η προσέλευση των μελών μας που ξεπέρασε το 50% και η αποφασιστικότητα που αναδείχτηκε μέσα από την ομόφωνη απόφαση που πήρε η Γ.Σ για τέσσερις 24ωρες απεργίες όπου θα πραγματοποιηθούν, μόνο εάν χρειαστεί... 






και μόνο αν διακοπούν, αν επιχειρήσουν να μας τρομοκρατήσουν ή έρθουν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις, δίνουν τη δύναμη στο Δ.Σ να διαπραγματευτεί εξοπλισμένο απέναντι στη ΛΑΡΚΟ.

Το Δ.Σ, «απλός στρατιώτης» στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, θα επιμείνει μέχρι το τέλος στα Δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:
  • Τους βασικούς μισθούς και τις τριετίες για όλους τους εργαζόμενους όπως τις έπαιρναν οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί πριν από το 2007.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από τη στιγμή που μπήκαν στο εργοστάσιο. Ανεξάρτητα αν δούλευαν μέσα από τα σκλαβοπάζαρα των εργολαβιών ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
  • Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
  • Νέες προσλήψεις, κάλυψη όλων των οργανικών κενών, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Κατοχύρωση όλων των κεκτημένων που περιέχουν όλες οι προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις μεταξύ ΛΑΡΚΟ και Σωματείου.
  • Γενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους 1,7% και καταβολή των χρημάτων στις αναβαθμίσεις των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Γνωρίζοντας την κατάσταση που βιώνουμε και έχοντας δεμένο ότι η διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και η αξιοποίηση της «πάει πακέτο» με τα συμφέροντα των εργαζομένων της και τις συνθήκες εργασίας. Έχοντας «όπλο» την αποφασιστικότητά σας και την αισιοδοξία που μας δίνετε μέσα από αυτή. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εσείς είστε η δύναμη που πραγματικά μπορεί και θα φέρει καλύτερους όρους και αμοιβές εργασίας.

Σας καλούμε σε ακόμα μεγαλύτερη πανστρατιά. Να φτάσουμε το 100% στην συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στις εξελίξεις.

Καλούμε τη ΛΑΡΚΟ στις 19/03/2019 να φέρει μία αντιπρόταση ανάλογη με τον πλούτο που παράγουμε με τα χέρια μας, τον ιδρώτα, το αίμα μας και το μυαλό στην παραγωγή και στις υπηρεσίες της.

Με τον τρόπο που βρίσκει χρήματα και δίνει δάνεια σε εξωτερικούς συνεργάτες ή σε εργολάβους για να φτιάξουν τα μηχανήματα τους, παρά το γεγονός ότι έχουμε αποδείξει ότι οι εργολάβοι αφήνουν απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους αλλά σε αυτό η ΛΑΡΚΟ μας λέει «δεν μπορεί να παρέμβει». Με τον ίδιο τρόπο να υλοποιήσει τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα μας, να εξασφαλίσει και να συνεχίσει να δίνει χωρίς σχεδιασμό, τις αποζημίωσης των συναδέλφων που φεύγουν.

Καλούμε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, από τα κεκτημένα της εργατιάς.

Σημείωση: Ενημερώνουμε τα μέλη που δεν ήταν παρόντα ότι η Γ.Σ αποφάσισε ομόφωνα την παρακράτηση 10 ευρώ από την μισθοδοσία για να δοθούν σε συνάδελφο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το παιδί του. Κάνοντας πάντα πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν, όλοι οι εργαζόμενοι εύχονται γρήγορα περαστικά.

Όλοι στον αγώνα. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και όλων μαζί.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ



2 σχόλια:

  1. Για ποιον σχεδιασμό αποζημιώσεων μιλάτε, έφυγαν οι κολλητοί, στελέχη και συγγενής σε μία μέρα και τώρα έβγαλαν ανακοίνωση και 3μηνο προγραμματισμό γιατί δεν έχουν λεφτά. Ντροπή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ?????????????????......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους