Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - Για εμάς η ΛΑΡΚΟ να είστε σίγουροι έχει μέλλον ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Μ. ΦΡΙΖΗ 10 ΤΗΛ.:2221/026012 - 2228/025690-4
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑ. 636/74 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧΩΡ. 156/77 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αριθμ. Πρωτ.: 307  υσακια 12/04/2019 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η εταιρία συνεχίζει να απαξιώνεται και δε τα μεταλλεία Ευβοίας ακόμα χειρότερα.
Κύριοι της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ πριν από ένα μήνα νιώσατε τι θα πει ΣΕΛ χωρίς ΜEE. αφού σαν κύριος τροφοδότης του εργοστάσιου δεν στάλθηκε μετάλλευμα και τα αποτελέσματα τα ένιωσαν όλοι οι εργαζόμενοι. Το ερώτημα όμως είναι. Εσείς αν το νιώσατε;

Σας έχουμε ζητήσει συνάντηση για τα θέματα του μεταλλείου και όλο αναβάλλετε.






Γιατί; Μήπως επειδή δεν έχετε λύσεις και πρόγραμμα για την παραγωγή του ΜΕΕ;

Γνωρίζετε για την κατολίσθηση στο νταμάρι της Κατσίκιζας; Και αν ναι, ποιες είναι οι ενέργειες σας; Θα μπορεί να τροφοδοτείτε κανονικά και ομαλά το εργοστάσιο με μετάλλευμα ή θα ξανά επαναληφθεί το φαινόμενο να φεύγουν καράβια με λειψό φορτίο; Θα επαναληφθεί η χερσαία μεταφορά προς το εργοστάσιο; (αλήθεια το κόστος ποιο ήταν;)

Την απάντηση όλων το παραπάνω θα σας την δώσουμε εμείς.


Με πέντε KOMATSU εν λειτουργία μόνο παραγωγή δεν Οα μπορεί να έχουμε. Με φορτωτές αραγμένους, με αυτοκίνητα χωρίς λάστιχα, με ανταλλακτικά και υλικά λειτουργίας σε αναμονή που όλο έρχονται, με προσωπικό που όλο συρρικνώνεται σίγουρα μόνο μέλλον δεν μπορεί να υπάρχει για το ΜΕΕ.

Το πρόγραμμα για το 2019 σε ποιον θα απευθυνθούμε για να το μάθουμε; Μήπως στην Πυθία; Για το 2020 δεν τολμάμε να ρωτήσουμε.

Κύριε σύμβουλε στην προηγούμενη συνάντηση μέχρι μεταχειρισμένα φορτηγά μας αναφέρατε ότι μπορεί να προμηθευτούμε και σίγουρα πρωταπριλιά δεν ήταν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σας έχει μήπως σε εντεταλμένη αποστολή ώστε να εφαρμόσετε το business plan;

Αυτό έχετε σαν σχέδιο για να κατεβάσετε το κόστος; Ή κόβοντας την ετοιμότητα σε μηχανικό του σωματείου μας θα εξοικονομήσετε χρήματα;

Άλλαξε: ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Κύριοι της διοίκησης εμείς σας ζητήσαμε να διορθώσετε τις μισθολογικές αδικίες και οχι να προσθέσετε ακόμα μία. Σαν σωματείο σας λέμε ότι με τις συγκεκριμένες ενέργειες είμαστε αντίθετοι και θα πολεμήσουμε για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που ταλανίζουν χρόνια τους εργαζομένους. Όσο για την ετοιμότητα του συναδέλφου μηχανικού, θεωρούμε ότι θα πράξετε το σωστό.

Μιλήσατε για σύναψη    ΣΣΕ. Ακόμα περιμένουμε την περιβόητη επιτροπή. Γιατί δεν καταλήξατε με το αδελφό σωματείο του ΣΕΛ όπως είχατε πει πριν το Πάσχα;
Αυτό το ερώτημα το αφήνουμε να μας το απαντήσετε εσείς.... 
Πριν λίγο καιρό μας είχατε πει να δείξουμε ανοχή για την κατάσταση του ΜΕΕ και λογικό ήταν. Τώρα σας λέμε ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε για εμάς προς όλους.

Κυρία διευθύντρια του ΜΕΕ από εδώ και πέρα θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση αφού τα γεγονότα σας προσπερνάν με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους των μεταλλείων, (η πολύ χαλαρότητα βλάπτει).

Πρόεδρε και σύμβουλε ξεκαθαρίστε την θέση σας ως προς τι προτίθεστε να κάνετε με την εταιρία και μην ενεργείτε μόνο σαν να έχει τέλος μέχρι τις εθνικές εκλογές.


 

 Συνάδελφοι;
Ο καιρός και οι μέρες είναι πονηρές και δύσκολες για την εταιρία, για αυτό οφείλουμε να είμαστε μια γροθιά μαζί με το σωματείο ώστε να υπερασπιστούμε την λειτουργία της εταιρίας και τα συμφέροντα μας.


Για εμάς η ΛΑΡΚΟ να είστε σίγουροι ότι έχει μέλλον και αυτό θα πράξουμε ώστε να το καταλάβουν και διοικούντες.

Και να είστε σίγουροι ότι θα το καταλάβουν σύντομα.

                       Για το Δ.Σ.


       O ΠΡΟΕΔΡΟΣ      O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ   ΤΣΑΤΣΑΡΩNHΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους