Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μια απεργία που βρίσκει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ ενωμένους να παλεύουν ενάντια...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com           

ΛΑΡΥΜΝΑ: 24-04-2019 Αρ. Πρωτ.: -148 - 

  1η ΜΑΗ 2019

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του σωματείου μας συνεδρίασε την Τρίτη 23/4/2019 και ομόφωνα προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την 1η  Μαΐου. Η απεργία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 01-05-2019 ώρα 06:00 και θα λήξει την Πέμπτη 02-05-2019 ώρα 06:00.

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  







Το σύνθημα «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο στις συγκεντρώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 εκτελεσμένους  της Καισαριανής.

Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται.



Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! Μια απεργία που βρίσκει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ ενωμένους να παλεύουν ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης όπου ως συνέχεια των προηγούμενων, την απαξιώνει για να προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης – εκποίησης.



Μια απεργία που μας βρίσκει ενωμένους απέναντι στη  ΛΑΡΚΟ, απέναντι στα προβλήματα και  στις διαπραγματεύσεις για την Σ.Σ.Ε..



Από την πλευρά μας το Σωματείο οριοθέτησε τις κόκκινες γραμμές, ό,τι ήταν να πούμε στις διαπραγματεύσεις το είπαμε. Περιμένουμε από την ΛΑΡΚΟ  στις 07/5/2019 να φέρει την τελική πρόταση. Βαστώντας μικρό καλάθι ευελπιστούμε να έρθει μια πρόταση στη λογική που έχουμε αποτυπώσει και φαίνεται ένα θετικό κλίμα από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ.



Μ΄ αυτά τα λίγα, σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ



ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους