Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Δίνουμε την πιο σημαντική μάχη ως εργαζόμενοι...



Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84  Λάρυμνα :  14-05-2019
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
Αρ.Πρωτ.: -171-
somatiolarcosel@gmail.com                   
                                                        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                         
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μελών μας στη Γενική Συνέλευση της 10 Μαΐου 2019 με θέμα «παρουσίαση της προτάσεως της ΛΑΡΚΟ για τη σύμβαση και πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου να απορριφθεί από το Σώμα και να οριστούν ημερομηνίες στις ήδη αποφασισμένες ( 4) 24ωρες απεργίες, αποφασισμένες από τη Γενική Συνέλευση της 07-03-2019 για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».







 Στη Γενική Συνέλευση αναλύσαμε την πρόταση της ΛΑΡΚΟ .  Την  Γενική Συνέλευση τη χαρακτήρισε και αυτή , η ομόφωνη απόφαση όλων των μελών μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για σύναψη  συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τη νίκη.

Ήδη αυτή  η αποφασιστικότητα των εργαζομένων καταγράφει τις πιέσεις που δέχεται η ΛΑΡΚΟ.

Χθες Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 , με πρωτοβουλία της ΛΑΡΚΟ , η Διοίκηση μάς ζήτησε και συναντηθήκαμε για το θέμα της σύμβασης .Αυτό που μας είπε ήταν «να αναστείλουμε τις απεργίες και να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

Ενώ της τονίσαμε ότι αυτή από την πλευρά της στις 07-05-2019 χαρακτήρισε ως «τελική» την  πρόταση που μας έδωσε και ενώ διαπιστώσαμε ότι  πάνω στα αιτήματά μας δεν έχουν δουλέψει όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν τι ζητάμε , αυτό που της απαντήσαμε  ήταν πως «αν θέλουν να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις δεν έχουν παρά να φέρουν μία πρόταση που να μας καλύπτει». Τίποτα από δω και πέρα δεν μπορούμε να συζητήσουμε πέρα από αυτά που έχουμε οριοθετήσει και τους ξαναδηλώσαμε πως δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ένα σεντς κάτω από αυτά.

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όπως αποφάσισε η  Γενική Συνέλευση,  η πρώτη 24ωρη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 από τις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 μέχρι τις 6 το πρωί.

Την Πέμπτη το πρωί στις 6:00 , νυχτερινοί ,  πρωινοί ,  απογευματινοί ,  οι συνάδελφοι με ρεπό και αδειούχοι , ακόμη και αυτοί που είναι σε ασθένεια και στα κρεβάτια τους,  συγκεντρωνόμαστε στην πύλη του εργοστασίου.

 Η απεργία μας δεν έχει το χαρακτήρα της τουφεκιάς . Είναι ξεκάθαρη και δίνει το στίγμα της μαζικότητας και της αποφασιστικότητας .
 Θα το τραβήξουμε μέχρι τη νίκη και αυτό το σύνθημα θα πρέπει να αποτυπωθεί στην πράξη , στη συγκέντρωση και στη συμμετοχή στην απεργία .

Απεργοσπάστης σε τούτο τον τόπο δεν χωρά.
Μέσα στο εργοστάσιο θα περάσει η επιφυλακή σε κάθε βάρδια και οι συνάδελφοι που έχουν με αίτησή τους ζητήσει να συνταξιοδοτηθούν στο άμεσο μέλλον.

Δίνουμε την πιο σημαντική μάχη ως εργαζόμενοι.  Παλεύουμε και διεκδικούμε τους όρους που θα εργαζόμαστε , τις αμοιβές που θα πληρωνόμαστε , το μέλλον των οικογενειών μας.

Σε αυτή τη Μάχη δεν περισσεύει κανείς .


Με αποφασιστικότητα όλοι και όλες  στην απεργία χωρίς ταλαντεύσεις . Όλοι και όλες  το πρωί της Πέμπτης  στη συγκέντρωση .

Ο αγώνας και η αποφασιστικότητα θα φέρουν τη νίκη.

                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ            Π. ΠΟΛΙΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους