Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Οι εργαζόμενοι Μεταλλωρύχοι, μεταξύ αυτών και μέλη του Εργατικού μας Κέντρου, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε του κλάδου τους έχοντας απέναντι την εργοδοσία του εξορυκτικού κλάδου που εκφράζεται μέσω του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ( ΣΜΕ ).
Παρ΄ότι ο εξορυκτικός κλάδος, που εκμεταλλεύεται τον Εθνικό ορυκτό πλούτο της Χώρας, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων, λόγω του ότι εξάγει σχεδόν το σύνολο της παραγωγής του... 







πέρασε αλώβητος από την οικονομική κρίση που συρρίκνωσε την Εθνική μας οικονομία και εξαθλίωσε τους εργαζόμενους, βρίσκεται σε κερδοφορία έχοντας ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από εκείνους της Εθνικής Οικονομίας, αδιαφορεί παντελώς για τους εργαζόμενους της.
Με προσχήματα, εκβιαστικά διλλήματα, όρους και προαπαιτούμενα οι εργοδότες στέκονται αδιάλλακτοι αρνούμενοι να προσέλθουν στην διαπραγμάτευση για ουσιαστική συζήτηση για αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν την αξιοπρεπή τους διαβίωση, την υγιεινή και ασφάλεια καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
Επειδή η αποδυνάμωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων αποτέλεσε το βασικό στόχο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και η υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ , οι οποίες έχουν περιοριστεί δραματικά με την προ κρίσης περίοδο μαζί με την επαναφορά του θεσμού στην κανονικότητα, αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, το Ε. Κ. Θήβας ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ και ΣΤΗΡΙΖΕΙ την Πανελλαδική αγωνιστική κινητοποίηση των μεταλλωρύχων που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) για την Πέμπτη 13 Ιούνη 2019.


Το Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους