Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ - Να σταματήσουν οι πειραματισμοί, να ξεκινήσει η εταιρία να παράγει τα δικά της μεταλλεία, όπως γίνονταν μέχρι πρότινος...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ : Μ. ΦΡΙΖΗ 10  ΤΗΛ. : 2221 / 0 26.012 - 2228 / 025690-4

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣ. 636/74 ΠΡΩΤ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧΩΡ. 156/77 ΠΡΩΤ.
ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αριθμ. Πρωτ, : 320 Βρυσάκια. 26/07/2019 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι:
Ζούμε ιστορικές στιγμές, ενώ η εταιρία βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση η διοίκηση προχωρά και μας μιλά για πειράματα. Η διοίκηση κατά την επίσκεψη της στην Εύβοια, μας ανακοίνωσε πως στις 29/07/2019 θα ξεφορτωθούν 24000 tn μετάλλευμα από την Γουατεμάλα στις εγκαταστάσεις της Λάρυμνας το οποίο θα τοποθετηθεί σε στρώσεις ύψους 1,5 μέτρου ώστε να εξατμιστεί η υγρασία του. (35%).
Η παραγωγή θα ανέρχεται στους 1800 tn/μήνα (αν πετύχει ), εκ των οποίων οι 500 tn 0α δοθούν στην TELF και περίπου 1300 τόνοι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ΛΑΡΚΟ. 







Με αυτό, λοιπόν, τον τρόπο θα υπάρχουν επαρκή χρήματα στα ταμεία της εταιρίας περίπου 2.500.000. $ για την σωστή λειτουργία της. Έχουμε, όμως, κάποιες απορίες, με δεδομένο το πρόβλημα της μισθοδοσίας (απλήρωτοι εργαζόμενοι ).

1.  Αν δεν πετύχει το πείραμα τι παραγωγή θα έχουμε τους επόμενους μήνες για να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και η ομαλή λειτουργία της εταιρίας (πετρέλαια, μαζούτ, ανταλλακτικά, α ύλες );

2. Η πληρωμή του τιμολογίου της ΔΕΗ θα εξυπηρετηθεί ;

3.Ο ρόλος των μεταλλείων και συγκεκριμένα του ΜΕΕ ποιος θα είναι; Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν και το μόνο που πήραμε ως απάντηση είναι ότι με το υπάρχον μοντέλο δεν υπάρχουν προοπτικές για την εταιρία. Δηλαδή κύριε Κουτσλιωτάκη ήρθατε στην ΛΑΡΚΟ για να αλλάξετε το μοντέλο λειτουργίας; Και αν αυτό είχατε σκοπό γιατί το κάνετε την δεδομένη στιγμή καλώντας τους εργαζομένους και λέγοντας τους ότι αυτή είναι η μόνη διέξοδος; 

Θα σας δώσουμε εμείς, την απάντηση συνάδελφοι:



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Ρένεση και Κουτσλιωτάκη, γιατί δεν δίνεται την συμφωνία με την TELF στα σωματεία; Γιατί δεν έχει περάσει από Δ/Σ της εταιρίας; Γιατί διατυμπανίζετε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενημερωμένη και έχετε έγκριση από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη;

Συνάδελφοι όχι μόνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ , αλλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ούτε τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών (κος Σταϊκούρας ) και ανάπτυξης (κος Χατζηδάκης) για το σχέδιο αυτό.
Γιατί ΚΡΥΒΕΤΑΙ από τους εργαζομένους ότι μετά την παράδοση του μεταλλείου της Γουατεμάλας, εντός 45 ημερών έχετε δεσμευτεί στην TELF, ότι θα της παραδώσετε 530-570 τόνους Νί; Τι θα μείνει για εμάς ; Η χασούρα !

Συνειδητά απαξιώσατε τα μεταλλεία Ευβοίας αλλά και τα υπόλοιπα της ΛΑΡΚΟ για να έρθει το μετάλλευμα Γουατεμάλας ως σωτήρας της παραγωγής. Ρίξατε τόσα λεφτά στο ΜΕΕ χωρίς αποτέλεσμα και δεν πιάσατε ούτε ένα στόχο. Μας μιλούσατε για πλατείες που θα γεμίσουν μετάλλευμα και μετάλλευμα δεν είδαμε. Ακόμα και αυτή την στιγμή το ΜΕΕ στέλνει μετάλλευμα υψηλής περιεκτικότητας (ΚΟΥΤΟΣ) και παράγωγη δεν μπορείτε να βγάλετε. Ενώ θα έπρεπε να το ανακατεύετε με αυτό της Κατσίκιζας που είναι πιο χαμηλής περιεκτικότητας το "αρπάζετε" χωρίς να σας νοιάζει για το μέλλον των μεταλλείων. 

Επικαλείστε κύριε σύμβουλε ότι τα μεταλλεία μας δεν μπορούν να δώσουν το επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα. Πώς να γίνει αυτό όταν λόγο έλλειψης ελαστικών για 4 ημέρες δουλεύουν 2 komatsu;
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν Κα Χουντή. Η Κατοίκιζα έπρεπε να είχε τελειώσει και να είχαμε πάρει το μετάλλευμα αλλά αντιθέτως δεν έχει ξεκινήσει. Περιμένατε να φύγει η κατολίσθηση μόνη της; Σε ερώτηση του προέδρου του σωματείου για το πότε 0α ξεκινήσει το Σούρτζι γενικά απαντήσατε μέσα στον Σεπτέμβριο. Μπακαλίστικες απαντήσεις. Πως θα βγάλουμε το χειμώνα από μετάλλευμα;

Σας νοιάζει καθόλου ή τα αφήνετε για τους επόμενους; Κύριε Αποστολικα σαν διευθυντής μεταλλείων τι κάνετε για αυτό;( τέλειωσαν οι πανηγυρισμοί για την εκλογή της κυρίας βουλευτού;)
Κύριε Σταματιάδη είστε εδώ; Ο διοικητικός διευθυντής δεν είναι για να κάνει ανούσιες απολογίες που σαν σκοπό έχουν να βάζουν τρικλοποδιά στον διευθυντή, ούτε να καλείτε με το παραμικρό την αστυνομία. Η θέση σας θα έπρεπε να εξυπηρετεί την ομαλή σχέση των εργαζομένων με την διοίκηση και όχι το αντίθετο. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αναρχίας που επικρατεί.

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να πάρει γρήγορα μέτρα αλλάζοντας την διοίκηση αύριο μήπως και σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Να σταματήσουν οι πειραματισμοί, να ξεκινήσει η εταιρία να παράγει τα δικά της μεταλλεία, όπως γίνονταν μέχρι πρότινος. Συνάδελφοι:
Να ξέρετε ότι, από την πλευρά των σωματείων θα γίνουν ύλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να αποδοθούν ευθύνες για την κατάντια της ΛΑΡΚΟ ο χρόνος χάριτος έχει τελειώσει για όλους και θα πρέπει η διοίκηση να κάνει επιτέλους πράξη το :


Ασφαλή νταμάρια, πληρότητα από μηχανοκίνητο εξοπλισμό και γεμάτες πλατείες.

Όλοι να είμαστε σε εγρήγορση έχοντας εμπιστοσύνη στο σωματείο αφού μοναδικός σκοπός μας και ενέργειες είναι να συμβάλουμε στην συνέχιση της λειτουργία της εταιρίας. ΞΕΚΑΘΑΡΑ

Υ.Γ: 1) Κ. Κουτσλιωτάκη μην συνεχίζεται το έργο των προηγούμενων, θα κατηγορηθείτε μόνο εσείς και κάποιοι άλλοι θα βγουν λάδι. 2) Η αποτυχία στην Ιαπωνία συνοδεύεται με χαρακίρι γι' αυτούς που έχουν ευθιξία.


                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ













2 σχόλια:

  1. Θα παρακαλούσα τους αξιόλογους συναδέλφους συνδικαλιστές να περιοριστούν σε αυτά που άπτονται του θεσμικού τους ρόλου και σίγουρα αυτά δεν είναι η κακόπιστη κριτική εν είδει κουτσομπολιού.
    Στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε θεωρώ πολυτέλεια να αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους σε ανακοινώσεις με προσωπικές αιχμές, γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι ο καθένας μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αυτό που πρέπει και γνωρίζει καλά για να διασφαλιστεί ότι θα έχουμε και στο άμεσο μέλλον τη δουλειά μας.
    Επίσης τους συνιστώ να διαβάσουν τα παρακάτω:
    https://www.kathimerini.gr/1004415/opinion/epikairothta/politikh/grammata-anagnwstwn

    Με εκτίμηση

    Θανάσης Αποστολίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς συναδέλφους συνδικαλιστές να περιοριστούν σε αυτά που άπτονται του θεσμικού τους ρόλου και αυτά δεν είναι σίγουρα οι προσωπικές αναφορές εν είδει κουτσομπολιού.
    Στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε θεωρώ πολυτέλεια να αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους σε ανακοινώσεις με τέτοιο περιεχόμενο, γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι ο καθένας μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αυτό που πρέπει και γνωρίζει καλά, για να διασφαλιστεί ότι θα έχουμε και στο άμεσο μέλλον τη δουλειά μας.
    Θα τους συνιστούσα δε να διαβάσουν τα παρακάτω:
    https://www.kathimerini.gr/1004415/opinion/epikairothta/politikh/grammata-anagnwstwn

    Με εκτίμηση

    Θανάσης Αποστολίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους