Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα περάσουν την ιδιωτικοποίηση με μη διαφανείς διαδικασίες...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ     19-07-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε εξτρίμ φαινόμενα και καταστάσεις στην εταιρία από τους διοικούντες. Δεν θέλαμε να προβούμε σε παραταξιακές ανακοινώσεις αλλά δυστυχώς μας κάνουν οι καταστάσεις να προβούμε στο μέσο αυτό για να καταλάβει και η σημερινή πολιτική ηγεσία τις ευθύνες που έχει και θα αντιμετωπίσει αφήνοντας αυτή τη Διοίκηση που μοναδικό στόχο έχει να τελειώσει την εταιρία.
 Έχουμε μια σειρά γεγονότων να αναφέρουμε τα οποία οδήγησαν την εταιρία να μην έχει ταμειακά διαθέσιμα.
1.     Εγκατάλειψη των μεταλλείων: Συνειδητά κάποιοι απαξίωσαν τα μεταλλεία... 








στην εταιρία με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς κι άλλους στόχους. Αυτό θα φανεί στην πορεία και θα είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην ιστορία της εταιρίας. 
 
2.     Η εγκατάλειψη του εργοστασίου από την Τοπική Δ/νση και τη Διοίκηση , φαίνεται στην καθημερινότητα γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά , δεν υπάρχουν αναλώσιμα που χρησιμοποιούμε για να μπορούμε να δουλέψουμε , αρχίζει το προσωπικό να συρρικνώνεται , οι εγκαταστάσεις στην καθημερινότητα αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί όλοι σιωπούν λες κι έχουν ένα μοναδικό στόχο , να κλείσουν την εταιρία.

3.     Η συμφωνία πλαίσιο που έγινε ανάμεσα στη Διοίκηση και στη ΔΕΗ ήταν μια ταφόπλακα για την εταιρία και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εδώ βλέπουμε ότι συνειδητά επέλεξαν μία μέθοδο που τους έβαζαν να εφαρμόσουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό στόχο την απαξίωση της εταιρίας και όλων των  παραπάνω που αναφέραμε. Η προηγούμενη κυβέρνηση μαζί με τη Διοίκηση έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της εταιρίας . Οι τρεις βασικοί λόγοι είναι αυτοί που μέχρι σήμερα μας έχουν οδηγήσει στο να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση να σκέφτεται να μπει σε νέους πειραματισμούς .

4.     Όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει με την πώληση των ρύπων από τη Διοίκηση με την προοπτική να τους πάρουν πίσω σε ένα μήνα. Ακόμα τους ψάχνουμε…. Η αγορά πλέον των ρύπων και η συμφωνία με τους κανόνες του ΚΙΟΤΟ προϋποθέτει στο τέλος του 2021 να αγοραστούν από την εταιρία δικαιώματα ρύπων 35 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες , να μας το πείτε κι εμάς να το ξέρουμε.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Θα πρέπει να γίνουμε όλοι μας κοινωνοί όλων αυτών των προβλημάτων που αναφέρουμε , θα πρέπει να γίνουμε μία γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τα ύπουλα και σκοτεινά σχέδια κάποιων δήθεν τεχνοκρατών που ήρθαν να το παίξουν σωτήρες στην εταιρία και εννοούμε καθαρά το νέο πείραμα που θέλει να κάνει η διοίκηση της εταιρίας με τα μεταλλεύματα της Γουατεμάλας,  χωρίς να γνωρίζουν τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν για τους εργαζόμενους , αλλά και για την πορεία της εταιρίας.



 Εμείς δεσμευόμαστε να κυκλοφορήσουμε αυτή τη συμφωνία που πάει να κάνει η Διοίκηση με τους Καζακστανούς και την TELF για να δείτε και να δουν όλοι και πιο συγκεκριμένα η νέα πολιτική ηγεσία το παιχνίδι της Διοίκησης με κάποιους δήθεν επενδυτές οι οποίοι στα ΜΜΕ φαίνονται να διώκονται ποινικά.
Είναι μεγάλες οι απορίες όλων γιατί η περιβόητη αυτή σύμβαση δεν πέρασε από το Δ.Σ της εταιρίας και είναι διακαής πόθος των διοικούντων να λειτουργήσουν άναρχα λέγοντας ότι είναι η μοναδική ελπίδα για να σωθεί η εταιρία.
 Λέγοντας βέβαια ότι έχουν πάρει και έγκριση από τη νέα πολιτική ηγεσία για να γίνει το πείραμα αυτό. Και εδώ περιμένουμε εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία αν έχει εγκρίνει τη σημερινή διοίκηση να πολιτικολογεί εις βάρος της.

 Εμείς σαν εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουμε , θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε , θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και να ανησυχούμε όσο στο τιμόνι της εταιρίας βρίσκεται η σημερινή διοίκηση.
Αν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης δέχονται να πολιτικολογούν κάποιοι , λέγοντας  ότι μιλάνε με τον ίδιο το Μητσοτάκη και έχουν και την έγκριση του πρωθυπουργού , τότε να τους χαίρονται.
Είναι πολλά και μεγάλα και ανοιχτά τα ζητήματα στην εταιρία.
Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ αυτή τη συμπεριφορά των διοικούντων , να σταματήσουν οι πειραματισμοί , να μπει η εταιρία μπροστά μέσω της παραγωγής της με δικά της μεταλλεύματα , γιατί μπορούμε να αποδείξουμε ότι έτσι έχουμε επιβιώσει τόσα πολλά χρόνια.
Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα περάσουν την ιδιωτικοποίηση με μη διαφανείς διαδικασίες  χωρίς να ξέρουν οι εργαζόμενοι αλλά και η ίδια η πολιτεία θα μας βρουν απέναντι σε όλα.
Η υπομονή μας και η ανοχή μας τελείωσε.
Όσο και να θέλουν να καθυστερούν εξ επίτηδες τη μισθοδοσία των εργαζομένων τόσο θα πεισμώνουμε και θα τους χτυπάμε αλύπητα.
Είναι οι μόνοι που θα μείνουν στην ιστορία της εταιρίας ως οι πλέον αποτυχημένοι όλων των εποχών . Όσο μας πεισμώνουν τόσο μας πωρώνουν.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι , Συσπειρωθείτε γύρω από το σωματείο , οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλους μας , σας λέμε να προσέχετε στους χώρους εργασίας , ο ένας συν/λφος να μιλάει με τον άλλον και όλοι μαζί να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ δεν μασάνε με καμία διοίκηση που είναι ενάντια στα συμφέροντά τους κι αυτό φαίνεται από την Επ.Σ.Σ.Ε που η Διοίκηση προσπαθούσε να βρει χρόνο να μην την υπογράψει κοροϊδεύοντας και λέγοντας ψέματα στους εργαζόμενους.
Ήρθε η ώρα να το πληρώσουν και θα το πληρώσουν με το οποιοδήποτε τίμημα.

Υ.Γ.: Η πολιτική ηγεσία να λάβει καλά γνώση τι γράφουμε και να απομακρύνει τη Διοίκηση όσο πιο γρήγορα μπορεί γιατί θα χρεωθεί το πολιτικό κόστος γι αυτούς που το μόνο μέλημά τους είναι να χρεοκοπήσουν την εταιρία.
Η συμφωνία της Γουατεμάλας με τις σημερινές τιμές του Νικελίου που το νικέλιο ανεβαίνει , η εταιρία θα μπαίνει εις διπλούν μέσα! Αυτό κι αν θα είναι σκάνδαλο!
Εδώ και τώρα απομάκρυνση της Διοίκησης!
Για τα υπόλοιπα θα τοποθετηθούμε στη Γ.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΥΜΝΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους