Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Το πλοίο με το μετάλλευμα από την Γουατεμάλα προσέκρουσε στην προβλήτα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ

Λίγο μετά της 11 το πρωί έκανε την εμφάνισή του στο Λιμάνι του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ το πλοίο το οποίο αναμενόταν και  που μετέφερε την πολυσυζητημένη εδώ και αρκετό καιρό  πρώτη ύλη από την Γουατεμάλα .
Το αντίξοο της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στο site μας, λόγο εσφαλμένων χειρισμών αλλά και μη τήρηση των κανονισμών που διέπουν αυτές τις περιπτώσεις το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα αλλά και σε γερανό του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ προκαλώντας υλικές ζημιές.





Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο πλοίαρχος φαίνεται  μην περίμενε τόσο τα δύο ρυμουλκά τα οποία ήταν στο σημείο ώστε να βοηθήσουν στο δέσιμο του πλοίου  αλλά και τον ειδικό πλοηγό ο οποίος γνωρίζει το λιμάνι και  αναλαμβάνει την πλοήγηση προς διευκόλυνση του πλοιάρχου σε αυτές τις περιπτώσεις .
Για το περιστατικό  του ατυχήματος έχει επιληφθεί ο Λ.Σ. Λάρυμνας και αναμένεται και ο ελληνικός νηογνώμων για τον έλεγχο του αξιόπλοου του πλοίου .

Πάντως κύκλοι που σχετίζονται με το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και που ανέμεναν σήμερα την άφιξη του πλοίου εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να μην άφηναν το πλοίο να δέσει,  κάνουν λόγο ακόμα και για σκοπιμότητα στο συμβάν λόγο των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί για την μεταφοράς πρώτης ύλης από την Γουατεμάλα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους