Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - Η δράση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τους χαλάει τα σχέδια...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
ΛΑΡΚΟ 25 Σεπτεμβρίου 2019
Ανακοίνωση - Καταγγελία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το εργατικό αγωνιστικό μέτωπο χαιρετίζει τα μέλη του συνδικάτου μετάλλου στη ΛΑΡΚΟ που απέργησαν ενάντια στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με την ψευδεπίγραφη ονομασία "ανάπτυξη παντού".
Από τη μαζική συμμετοχή των απεργών πανελλαδικά η κυβέρνηση πήρε μία πρώτη απάντηση ότι, το νομοσχέδιο που καταργεί πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που βάζει παραπέρα εμπόδια στην απεργία, που φακελώνει  τους εργαζόμενους, που βάζει φραγμούς στη λειτουργία των Σωματείων και απελευθερώνει την ασυδοσία των εργοδοτών,  που φωτογραφίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και την πώληση της  σε κομμάτια, δεν θα περάσει. Κλιμακώνουμε με νέα πανελλαδική γενική απεργία.
Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, η μαφία της ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η ΠΟΕΜ και το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, έσπασε τα μούτρα τους.






Η απεργοσπαστική τους κίνηση να συγχύσουν πανελλαδικά τους εργαζόμενους με τις ημερομηνίες των απεργιών και να μην μάθουν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν πέρασε.
Μετά την επιτυχία της χθεσινής απεργίας πανελλαδικά όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το νομοσχέδιο της, είναι συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αντεργατικής πολιτικής που ακολούθησε. Κανένας δεν έχει να περιμένει το παραμικρό προς όφελος των εργαζομένων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σε αυτή τη βάση και με εντολή της Κυβέρνησης και των εργοδοτικών μαφιόζικων παρατάξεων στην ΓΣΕΕ,   Εργατική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, χωρίς κανένα σεβασμό στην ψήφο των εργαζομένων, αναιρώντας τις διακηρύξεις τους περί "σεβασμού στην ψήφο των εργαζομένων", με επιχειρήματα που δεν πείθουν ούτε μικρό παιδί, Πετάξαν έξω από το προεδρείο, τη βούληση των εργαζομένων, που με την ψήφο τους ανέδειξαν σε δεύτερη δύναμη, το ΕΑΜ.  Έδωσαν το Γ. Γραμματέα στους συνεταίρους σε ΠΟΕΜ και ΕΚΠΕΦ, στην ΠΑΣΚΕ. Σε μια παράταξη όπου οι εργαζόμενοι στις εκλογές του σωματείου την καταδίκασαν και από πρώτη δύναμη που ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες, της έδωσαν μία έδρα και αυτήν χωρίς καν να πιάσει το μέτρο, στην τρίτη κατανομή από τα υπόλοιπα.
Η επιχειρηματολογία τους ήταν ότι δεν λειτουργεί το σωματείο γιατί το ΕΑΜ από τη θέση Γ. Γραμματέα δεν υπογράφει. Ας μας πούνε όμως τι δεν υπογράψαμε και πιο είναι το κόλλημα στην λειτουργία του σωματείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο απολογισμός του Σωματείου με το ΕΑΜ στη θέση ευθύνης του Γ. Γραμματέα είναι ο πιο θετικός τις τελευταίες δεκαετίες.
Το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο δεκάμηνο που πέρασε από τις εκλογές του σωματείου μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί δέκα γενικές συνελεύσεις. Άνοιξε μετά από 12 χρόνια το θέμα της ΣΣΕ, άνοιξαν και προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις φτάνοντας μέχρι και στη συμφωνία με τη διοίκηση. Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους, χειροπιαστά, συμφωνημένη με τη ΛΑΡΚΟ ΣΣΕ που θα την βρει μπροστά της οποιαδήποτε Διοίκηση. Υπολείπεται μία υπογραφή που πάγωσαν αυτές οι παρατάξεις. Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και τα κόμματά τους.
Οι εργαζόμενοι μετά από 10 χρόνια έμαθαν το τι ακριβώς συμβαίνει  με την Ασπίς Πρόνοια, μια αλήθεια που έκρυβε η ΔΑΚΕ.
Είναι φως φανάρι ότι το πέταμα του ΕΑΜ από την θέση του Γενικού γραμματέα είναι με εντολή κυβέρνησης και εργοδοσίας, είναι εντολή της μαφίας της ΓΣΕΕ, αυτό έκαναν άλλωστε και στην ΠΟΕΜ με τον ίδιο τρόπο πέταξαν έξω τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το προεδρείο. Σε αυτό το πνεύμα κινούνται και η πρόσφατες δηλώσεις του γνωστού εργατοπατέρα Προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου σε πρόσφατές δηλώσεις λέγοντας «έξω το ΠΑΜΕ από τα συνδικάτα».
Απ’ ότι φαίνεται η δράση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τους χαλάει τα σχέδια και θέλουν να το αποκλείσουν, θέλουν συνδικαλιστές που θα λένε ναι σε όλα και θα αποδέχονται τους σχεδιασμούς τους. Αυτό το είδαμε και με την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που έγινε με την συναίνεση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ για να μην πληρώσουν το πρόστιμο του ΣΔΟΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όσο το ΕΑΜ ήταν στη θέση του Γ. Γραμματεα αμαρτίες παλιές αυτών των παρατάξεων έβγαιναν στην επιφάνεια, τους ήταν δεμένα τα χέρια, πήγαιναν στα υπουργεία για ρουσφέτια και δεν είχαν τη σφραγίδα του σωματείου, δεν είχαν τη συνοχή των εργαζομένων.

Μεθοδευμένα, με δική τους ευθύνη δεν υπογράφτηκε η σύμβαση τη στιγμή που έπρεπε και μετά περπάτησαν την απογοήτευση σε όλους τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι απογοητεύτηκαν, χαλάρωσαν και τώρα με το πέταγμα του ΕΑΜ έξω από τη γραμματεία κάνουν το επόμενο βήμα με αποκλεισμούς πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν τις πρακτικές του παρελθόντος. Τους δηλώνουμε ότι το καράβι δεν γυρίζει πίσω, θα μας βρίσκουν μπροστά τους, η δύναμη του ΕΑΜ είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι καρέκλες στο Δ.Σ. όπως πιστεύουν. Άλλωστε αυτές τις μέρες πήραν την απάντησή τους και θα πάρουν και άλλες στην πορεία.
Χαμένος από αυτήν την εξέλιξη δεν θα βγει ο συνδυασμός μας. Θα βγουν όλοι  οι εργαζόμενοι. Η επακριβής ενημέρωση των εργαζομένων για τα πραγματικά προβλήματα και ο ταξικός προσανατολισμός του σωματείου θα γίνουν όπως μας έχουν διδάξει τόσα χρόνια αυτές οι παρατάξεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν ή όχι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν μαζί μας σε όλα ή όχι, να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.
Σε μία περίοδο που το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης σηματοδοτεί το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, που τα δημοσιεύματα μας προετοιμάζουν για την εκκαθάριση και την πώληση, με αυτές τις παρατάξεις στο τιμόνι του σωματείου  θα χάσουμε ως εργαζόμενοι.  Θα χτυπήσουν στο ψαχνό, εργολαβίες και μόνιμο προσωπικό.

Πλέον  θα κάνουν ότι θέλουν, όπως θέλουν, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν.

Σας καλούμε να τοποθετηθείτε και να επιβάλλεται το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με την κάθε παράταξη και τον κάθε συνδυασμό να έχει αυτό που του αναλογεί,  αυτό που οι εργαζόμενοι, με την ψήφο σας, επιλέξατε. Αν το θέλουν οι εργαζόμενοι τρόποι υπάρχουν και το ΕΑΜ είναι εδώ να τους προωθήσει.

ΕΑΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους