Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Θα είμαστε αντίθετοι σε πράξεις που θα βλάψουν τους εργαζόμενους...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

30-09-2019



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Το ΥΠΕΝ άλλαξε τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σε μια περίοδο που η εταιρία περνάει μεγάλη κρίση από τους κακούς χειρισμούς της προηγούμενης Διοίκησης της εταιρίας και της προηγούμενης κυβέρνησης . Η νέα Διοίκηση της εταιρίας απ ότι βλέπουμε στο βιογραφικό τους είναι καθαρά τεχνοκράτες .

Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλές επισημάνσεις και διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα έως ότου η νέα διοίκηση θα πρέπει άμεσα να καλέσει τους εργαζόμενους σε ένα διάλογο για να μας πουν τι σκέφτονται να κάνουν στην εταιρία.

Εμείς σαν εργαζόμενοι θα είμαστε έτοιμοι σε όλα αυτά που σκέφτεται να κάνει η νέα πολιτική ηγεσία μαζί με τη διοίκηση της εταιρίας. Ζητάμε έναν έντιμο και εποικοδομητικό διάλογο  γιατί δεν μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι... 







να μένουν στην αβεβαιότητα και να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ.

Η νέα Διοίκηση είναι η πλέον υπεύθυνη που καλείται να βγάλει από το αδιέξοδο προβλήματα που ταλανίζουν την εταιρία.

Βέβαια το πιο μεμπτό της παραλαβής παράδοσης ήταν να κάνει την παρουσίαση ο απερχόμενος Δ. Σύμβουλος  που είναι υπεύθυνος για το κατάντημα που έχει σήμερα η εταιρία και με όλα τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει κατά το παρελθόν.

Το πιο κομβικό σημείο είναι και που το τονίζουμε συνέχεια , η σύμβαση με την ΤΕΛΦ.

Εκεί θα πρέπει να σταθεί να ζητήσει στοιχεία για τη σύμβαση αυτή για να δούμε πόσο ευσταθεί και νομικά και αν είχε οφέλη αυτή η εταιρία από τη σύμβαση αυτή.

Συνυπεύθυνοι μαζί με την προηγούμενη διοίκηση είναι και η τοπική διεύθυνση τον  τελευταίο χρόνο η οποία σφύριζε αδιάφορα για το χάσιμο παραγωγής για τις πολλαπλές ζημιές και για το κατάντημα άνευ προηγουμένου που δεν έχουμε ποτέ ξαναζήσει.

Αν η νέα Διοίκηση υιοθετήσει τέτοιες λογικές που έφεραν αυτοί οι άνθρωποι στην εταιρία , τότε θα είναι συνυπεύθυνη για όλα αυτά που προαναφέρουμε.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε είναι πολύ άσχημο στο λιμάνι μας να μας κρατάει η ΤΕΛΦ ποσότητες σιδηρονικελίου χωρίς να μπορούμε να είμαστε εντάξει στις πωλήσεις μας γιατί η σύμβαση της ΤΕΛΦ δημιουργεί μεγάλα αδιέξοδα στο κομμάτι αυτό.

Όπως έχουμε ξαναγράψει αν το θέμα αυτό δεν το αγγίξει η σημερινή πολιτική ηγεσία θα το αγγίξουμε εμείς με ότι αυτό συνεπάγεται για να δείξουμε ποιος δημιούργησε προβλήματα και αδιέξοδα για την εταιρία.

Το κλείσιμο των μεταλλείων έχει ονοματεπώνυμο από την προηγούμενη διοίκηση κι εδώ υπάρχουν ευθύνες σοβαρές και μεγάλες που η νέα διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει.

Αν ακόμα και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι κρατούν θέσεις κλειδιά στην εταιρία τότε η εταιρία θα συνεχίσει να οδηγείται σε μεγάλα αδιέξοδα.

Η προηγούμενη διοίκηση το μόνο που έκανε ήταν να διορίσει κομματικά εγκάθετους διευθυντές με τα σημερινά αποτελέσματα.


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,


Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν δείξει και θα συνεχίζουν να δείχνουν ότι μπορούν να βγάλουν την εταιρία από το αδιέξοδο αρκεί να μας δοθεί η δυνατότητα από την νέα διοίκηση και από την πολιτική ηγεσία αυτό που λέμε να το κάνουμε πράξη.

Εννοούμε σήμερα που το νικέλιο αγγίζει από 18.000 – 19.000δολάρια είναι ανεπίτρεπτο να μην κάνουμε παραγωγές για τις ευθύνες ορισμένων που δημιουργούν ακόμα και σήμερα αδιέξοδα την εταιρία.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: Θα είμαστε αντίθετοι σε πράξεις που θα βλάψουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.


1.     Η νέα Διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας βάσει των αποφάσεων των Γ.Σ  των εργαζομένων.


2.     Η σημερινή Διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο χώρο του εργοστασίου υπάρχουν οι συνάδελφοί μας στη Μηχ. Συντήρηση και είναι κάτω από καθεστώς δουλεμπορίου χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους και χωρίς να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (ζητάμε την ενσωμάτωση των συναδέλφων αυτών στο μόνιμο προσωπικό της εταιρίας).


3.     Θα πρέπει  να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στο ΣΕΛ είχαν ξεκινήσει Επιχ. ΣΣΕ η οποία σταμάτησε άγαρμπα και με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης με το αιτιολογικό των εκλογών , ενώ σχεδόν όλα ήταν συμφωνημένα.


4.     Να γνωρίζει η νέα Διοίκηση ότι υπάρχει το ασφαλιστήριο το συνταξιοδοτικό της τζεναράλι στο οποίο υπάρχουν οφειλές , όπως να γνωρίζει η νέα διοίκηση ότι υπάρχει και το παλιό ασφαλιστήριο ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο οποίο στην πρώτη συνάντηση μας θα εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε.

Αυτά για εμάς είναι κόκκινες γραμμές και όπως τα παλέψαμε στο παρελθόν θα τα παλέψουμε ακόμα και σήμερα. Όπως θα πρέπει να τονίσουμε στη νέα διοίκηση να μη χαθεί καμία θέση εργασίας από όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην εταιρία.

Όσο και να θέλουν κάποιοι να μας φανερώνουν ότι είμαστε συμβιβασμένες ηγεσίες όπως μας αποκαλούν έχουμε αποδείξει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει το ΕΑΜ .

Ας κοιτάξουν τα του οίκου τους και το πώς λειτούργησαν ένα χρόνο στο σωματείο κι όταν έρθει η ώρα θα κριθούμε όλοι μας. Εμείς ποτέ δεν στερήσαμε την υπογραφή μας , πάντα πειθαρχούσαμε στις αποφάσεις της πλειοψηφίας σε αντίθεση με αυτό που έκανε το ΕΑΜ. Βάλαμε καθαρά λειτουργία γιατί κάτω από συνθήκες δημιουργούν δυσλειτουργία στο θεσμό και προβήκαμε στην ανακατανομή αξιωμάτων.

Τα περί συνδικαλιστικής μαφίας που αναφέρει το ΕΑΜ  τα αφήνουμε στην κρίση σας γιατί ουδέποτε έχουμε εκφραστεί με τέτοιες λέξεις κατά εργαζομένων , ουδέποτε εμείς έχουμε βγάλει επαγγελματικά και κομματικά στελέχη. Ούτε έχουμε αποποιηθεί ευθύνες όπως κάνει το ΕΑΜ σήμερα .

Δεν θα στραφούμε προσωπικά σε κανέναν και σε καμία παράταξη. Αν όμως προκληθούμε να γνωρίζουν ότι θα απαντάμε πάντα για να φαίνεται η αλήθεια και όχι ο κομματισμός.

Άλλωστε θα υπάρξουν και ΓΣ στις οποίες οι τοποθετήσεις μας θα είναι προς τους εργαζόμενους και όχι στα κομματικά όργανα.


Υ.Γ.: Να γνωρίζουν ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που θέλει να βλάψει τους εργαζόμενους και την ίδια την εταιρία. Το έχουμε αυτό αποδείξει , θα το αποδείξουμε και σήμερα , γιατί εμείς δεν υπολογίζουμε πολιτικό κόστος , απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.



                                                                                         ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους